Pożyczki Bocian - Opinie

Opinie - Bocian Pożyczki

Sobota 17 listopad 2012 20:53Zgłoś nadużycie
MaxiPozyczka
MaxiPozyczka

Postów: 183
Poznań
woj. wielkopolskie
Na forum od: 2012-01-05
Temat postu: Pożyczki Bocian - Opinie

Pożyczki Bocian

Firma Everset Finanse Sp z o.o, właściciel marki Bocian Pożyczki działa na naszym rynku od roku 2000. Proponuje ona wszystkim klientom krótkoterminowe pożyczki gotówkowe tzw chwilówki. Są one udzielane osobom fizycznym. Firma Bocian Pożyczki proponuje dwa warianty wypłaty środków: przelewem, lub gotówką w domu wnioskodawcy. Jako pierwsza firma na rynku, wprowadziła karty płatnicze, na które klient otrzymuje środki z pożyczki.

Chwilówka w Bocian Pożyczki

Każda osoba, która chce wziąć pożyczkę, ma możliwość wyboru spośród dwóch wariantów wypłaty środków. Jeżeli wybrany został pakiet przelew, pieniądze są przekazywane bezpośrednio na konto wnioskodawcy i za pomocą tego konta, odbywają się również spłaty. Jeżeli wnioskodawca wybrał pakiet gotówka, pieniądze zostaną przekazane do ręki, przez przedstawiciela firmy Bocian Pożyczki, który przyjedzie do domu pożyczkobiorcy. Odbiera on również raty pożyczki. Każdy, kto ubiega się o Pożyczkę Bocian, może dostać od 300 do 6 000 złotych. Okres spłat, waha się pomiędzy 18 a 62 tygodnie. Pierwszym krokiem do uzyskania pieniędzy, jest zgłoszenie wniosku za pomocą strony internetowej. Następnie przedstawiciel firmy, skontaktuje się z wnioskodawcą i umówi się na spotkanie, podczas którego zostaną omówione wszelkie szczegóły pożyczki chwilówki. Jeżeli zostaną one zaakceptowane przez obydwie strony, pieniądze zostaną przedstawione do dyspozycji pożyczkobiorcy. Spłaty dokonywane są w równych, tygodniowych ratach. Istnieje możliwość wcześniejszej spłaty zadłużenia.

Dla wszystkich tych osób, które korzystały już z Pożyczki Bocian, udostępniamy nasze forum, na które mogą one napisać o swoich odczuciach względem oferty i samej firmy Bocian.

Niedziela 2 grudzień 2012 20:50Zgłoś nadużycie
Olek
Olek
Temat postu: Pożyczki Bocian - Opinie

Bocian to znana firma. Jej pożyczki skierowane są do osób, które mają problem w uzyskaniu kredytu w innych bankach. Zasady działania podobne do Providenta. Można spokojnie pożyczać u nich bez obaw.

Skomentuj opinię

Odpowiedzi na opinię:

Czwartek 3 kwiecień 2014 21:37 | Gość

Nie porównujcie do Providenta, Provident nie istnieje na czarnej liście Komisji Nadzoru Finansowego. Bocian też nie prowadzi w odróżnieniu od Providenta szeroko zakrojonych akcji wolontariackich. Projekty "Wokół nas" i "Tak pomagam" są słynne na całą Polskę

Poniedziałek 7 kwiecień 2014 14:41 | Gość

a Bocian jest na czarnej liście KNF?

Reklama
Poniedziałek 3 grudzień 2012 21:41Zgłoś nadużycie
Gość
Gość
Temat postu: Pożyczki Bocian - Opinie

Ci z bociana na zwykłych biednych ludziach i ich niedoli zarabiają krocie. Czuję się oszukana, na szczęście nie jestem sama jak mi się do tej pory wydawało. Wiele z osób w necie też skorzystało z usług tej instytucji i jest zawiedziona. Nie polecam. Szukajcie czegoś innego.

Skomentuj opinię

Odpowiedzi na opinię:

Środa 3 lipiec 2013 13:59 | wojtek | szczecin

To jest racja, nie polecam Bociana bo to jest firma która zarabia na biednych krocie

Środa 3 lipiec 2013 15:56 | Gość

bo pożyczki nie są dla biednych ludzi, jak cię nie stać na zakupy za gotówkę to na pewno nie będzie cię stać na zakupy za pożyczkę

Czwartek 6 grudzień 2012 21:53Zgłoś nadużycie
Gość
Gość
Temat postu: Pożyczki Bocian - Opinie

Bocian charakteryzuje się tym że jego pożyczka często jest lepsza i szybsza niż ta w banku. Po za tym gwarantowane jest minimum formalności, oraz uproszczone procedury. To dobre rozwiązania.

Skomentuj opinię

Odpowiedzi na opinię:

Środa 13 marzec 2013 12:52 | Gość

niby w czym ta pożyczka jest lepsza od pożyczki w banku, dla mnie głównym kryterium pożyczki jest jej oprocentowanie a taniej jak w banku pożyczki nie znajdziesz, chyba że u babci :) bocian może jedynie konkurować łatwością procedury przyznawania pożyczki i tym że przyniosą ci ją do domu ale i tak za to ty będziesz musiał zapłacić, ale widocznie jesteś bogaty że stać cie na pożyczki z dostawa do do mu w bocianie?

Środa 12 grudzień 2012 22:59Zgłoś nadużycie
Vaiolet
Vaiolet
Temat postu: Pożyczki Bocian - Opinie

To sprawdzona firma. Pożyczanie od niej pieniędzy nie jest ryzykowne. Ma ugruntowaną pozycję na rynku. Mimo że sam kredyt jest nieco droższy niż podobny zaciągany w banku, to i tak koszty nie są aż tak znaczące, że wpływają istotnie na ostateczną cenę kredytu.

Skomentuj opinię

Niedziela 16 grudzień 2012 20:53Zgłoś nadużycie
Staszek
Staszek
Temat postu: Pożyczki Bocian - Opinie

Często korzystam z usług Bociana. Zasady są tu proste i przejrzyste. Wiem na co się decyduję. Pieniążki dostaję do ręki we własnym domu. Polecam bo nie ma tu żadnych haczyków.

Skomentuj opinię

Odpowiedzi na opinię:

Czwartek 14 luty 2013 21:14 | Gość

Najgorszy parabank na świecie!!!odsetki kolosalne!!jakie minimum formalnosci??baba przyszla do mnie do domu i sie nie kaplem ze zabrala mi oryg umowy i wyciagi z kilku miesiecy z banku!!!oszusci!!

Czwartek 20 grudzień 2012 22:15Zgłoś nadużycie
Daria
Daria
Temat postu: Pożyczki Bocian - Opinie

Super kredycik, dzięki niemu święta będą przepiękne. Choinka ubrana ciasta się pieką. Pieniądze przyszły do domu, więc zaoszczędziłam sporo czasu.

Skomentuj opinię

Piątek 21 grudzień 2012 23:23Zgłoś nadużycie
Gość
Gość
Temat postu: Pożyczki Bocian - Opinie

Jedno oszustwo. Ludzie nie dajcie się zwieść. Ta firma to to samo co Provident. Zabójcze odsetki, chore warunki. Pierwszy i ostatni raz ziołem kredyt w tej firmie.

Skomentuj opinię

Odpowiedzi na opinię:

Wtorek 5 marzec 2013 18:40 | bydgoszczanka | bydgoszcz

to prawda a jak sie nie ma pieniędzy zeby zapłacić rate bo coś nam wypadnie to chodzą po ludziach po sąsiadach i wypytuja jak by z policji byli i do tego grożą akurat mieszkam w bydgoszczy i nie jestem zadowolona z tej firmy strata czasu i pieniedzyn oni jak sępy rzeruja na biednych ludziach których zaslepiają pieniądze i podpiszą wszystko bez czytania aby szybko i byle jak ludzie nie dajcie sie oszukać

Sobota 29 grudzień 2012 21:11Zgłoś nadużycie
Iwona
Iwona
Maków
Temat postu: Pożyczki Bocian - Opinie

Napiszcie ile faktycznie trzeba oddać pieniędzy za każde pożyczone 1000 złotych. Byłam na ich stronie internetowej i właściwie do końca nie wiem ile i za co mam płacić. A jestem w potrzebie, więc każda informacja o szczegółach pożyczki od Bociana byłaby wskazana i bardzo dziękuję z góry za informacje po Bocianie i pożyczkach.

Skomentuj opinię

Odpowiedzi na opinię:

Czwartek 14 luty 2013 21:16 | ANONI GAL

BIERZESZ 1400ZŁ ZABIERAJA CI ODRAZU 400ZŁ WIEC DOSTAJESZ TYLKO 1000 ZŁ A ODDAJESZ 2310 ZŁ OSZUSCI

Czwartek 14 luty 2013 21:39 | Gość

po jakim czasie? na ile ta pożyczka?

Poniedziałek 18 luty 2013 19:13 | Krzysiek | Poznań

Tak zabieraja 400 ale to schodzi automatycznie z pożyczki czyli rata głównie na ubezpieczenie. Ja byłem zadowolony

Wtorek 5 marzec 2013 18:43 | BYDGOSZCZANKA | bydgoszcz

W OGÓLE BEZ SENSU ROBIA WEZMIESZ 1200 A WEZMĄ CI 360 ZŁODZIEJE I NIC WIĘCEJ BEZ SUMIENIA CIEKAWE CZY WYPŁATY TEŻ DOSTAJA MIESIĄC NAPRZÓD HEHEHE:(:(:(:(:(:(:(

Niedziela 30 grudzień 2012 19:15Zgłoś nadużycie
Bocian
Bocian
Sarnów
Temat postu: Pożyczki Bocian - Opinie

Można sobie wejść na ich stronę internetową www.bocianpozyczki.pl i sprawdzić na specjalnym kalkulatorze. I tak pożyczając tysiąc złotych na rok, ale rata jest tygodniowa, więc przez dwanaście miesięcy co tydzień będziemy spłacać ratę po prawie 38 złotych, a RRSO wynosi prawie 63 procent i jest to najlepsza oferta, bo w krótszym czasie RRSO przy 18 tygodniach pożyczki RRSO wynosi p[onad 100 procent. Jedna i druga oferta jest zabójcza dla takiego pożyczkobiorcy.

Skomentuj opinię

Odpowiedzi na opinię:

Piątek 1 luty 2013 16:44 | kotek | lubsko

moze i dobra jest firma niekturym ludzia zycie ratuje ale niekturzy przedctawiciele sa opryskliwi hamscy potrafia nekac ludzi po spuznionej racie ale ludzie nieraz w zyciu cos sie wydarzy nie przewidzicie tego a spuznienie sie troche o tydzien albo miesiac to nie tragedia nikt sie nie wymiguje od splaty chce splacic ale straci prace lub jakiekolwiek dochody to czeba tez byc czlowiekiem i zrozumiec takich ludzi a nekac.

Sobota 5 styczeń 2013 21:04Zgłoś nadużycie
Daria
Daria
Temat postu: Pożyczki Bocian - Opinie
Opinia pozytywna

Oprocentowanie w takich firmach jest zawsze bardzo wysokie. Jeżeli potrzebujesz szybkich pieniędzy bez zbędnych ceregieli i formalności a nie masz szans na kredyt w zwykłym banku to raczej pozostaje ci bocian albo Provident. Bez przesady z tymi kosztami w zwykłych bankach też oszukują i kręcą. Powodzenia.

Skomentuj opinię

Czwartek 24 styczeń 2013 11:54Zgłoś nadużycie
Cezary Albrechczyński
Cezary Albrechczyński
Olsztyn
Temat postu: Pożyczki Bocian - Opinie
Opinia negatywna

Świadomy odpowiedzialności karnej wynikającej z art 212 kk wyrażam poprzez autopsję moje doświadczenie z pożyczkami udzielanymi przez bocian należąca do Everest Finanse które to jest frakcją Provident Polska. Otóż zaciągnąłem w owej firmie - parabankowej - pożyczkę w kwocie 500zł w chwil obecnej pozostało mi niecałe 367zł do spłaty rzecz jasna z odsetkami i całą resztą. Z powodu tego, że obecnie nie mam zleceń zalegam z kwota 131 zł czyli gdybym ja spłacił ( zaległość ) saldo na karcie spłat wynosiło by 256zł. od przedstawicielki bociana otrzymałem informację, że w dniu dzisiejszym wszczęto windykacje pomimo, że spłacam tyle ile mogę, nie mniej niż tygodniową ratę. Z drugiej zaś strony, na samym początku zapomniano o mnie ( nikt do mnie po ratę nie przychodził i z tego wynikło opóźnienie z płatnościami) , bo zmieniła się kadra regionalna i dopiero gdy sam się upomniałem o obsługę przypomniano ze istnieje dla bociana. Teraz zaś dają mi do zrozumienia, że windykacja w bocianie to nic innego jak wymuszenie rozbójnicze czyli wjazd na mieszkanie i walenie w pysk. O czym świadczą esemesy przedstawicielki owej firmy "bandyckiej". TRZYMAJCIE SIĘ Z DALA OD TEGO TWORU płaca policji by umarzano postępowania przeciwko nim, mają swoich w szeregach funkcjonariuszy porządku publicznego tak jak i Provident

Skomentuj opinię

Odpowiedzi na opinię:

Poniedziałek 18 luty 2013 19:20 | A | Skierniewice

Tak się zastanawiam narzeka Pan niesamowicie na firme a wniosek jest jeden nie płacił Pan firmie rat. Nie ważne ze Pan wpłacał w ogóle. Z Pana wypowiedzi wnioskuje ze przy złożeniu wniosku oszukał Pan przedstawiciela że jest Pan w stanie spłacić pożyczkę . To również oszustwo. Tłumaczenie że nikt nie przychodził Panu nic nie daje ponieważ w banku również nikt Panu nie przypomina o ratach. A na przedstawiciela zawsze można złożyć skargę bo niestety różni sie zdarzają.

Środa 31 lipiec 2013 15:37 | Cezary Albrechczyński | Olsztyn

Jesteś bAran do potegi entej do tego ignorant odpowiadajac mi, że bocian to bank - gdyz takie mozna skojarzenie wsnuc z twojego komentarza, zreszta popaprańców na usługach szemranych firm pozabankowych sa dziesiatki.

Piątek 1 luty 2013 18:42Zgłoś nadużycie
Tyszanin
Tyszanin
Tychy
Temat postu: Pożyczki Bocian - Opinie

Nie rozumiem jak można za taką małą kwotę pożyczki do spłaty tak po chamsku i bandycku zachowuje się ta firma Bocian. Dobrze, że opisujesz tą sytuację, bardziej jednak nadaje się to do prokuratury, ale jak piszesz "wielu" jest na usługach tej firmy.

Skomentuj opinię

Środa 6 luty 2013 20:30Zgłoś nadużycie
Agness
Agness
Tarnów
Temat postu: Pożyczki Bocian - Opinie
Opinia pozytywna

Odsetki z bocianie sa naliczane dopiero po braku wpłaty min.4tyg. Jak nas obsłużą wszystko zależy od przedstawiciela, ale ludzie nie dajmy się zwariować, nie podoba Ci się zachowanie przedstawiciela zgłoś skargę i dostaniesz innego, wierzyć mi się nie chce, że tak bez niczego cham i prostak, by wyszedł z człowieka.
Bocian jest firmą POLSKĄ, i nie jest żadną odnogą Providenta. Jedno jest pewne po doświadczeniach z providentem to w bocianie nic mi nie ukrywali kosztów, wszystko wyjaśnili każdą rubrykę umowy, a i raty mogłam raz w miesiącu wpłacać, a nie co tydzień.

Skomentuj opinię

Odpowiedzi na opinię:

Wtorek 12 luty 2013 3:22 | Cezary Albrechczyński | Olsztyn

Naprawdę polską? Ależ jesteś naiwna. Co do obsługi to wnosiłem o zmianę przedstawicielki ala Coco Chanel Nr 5 ale nie odniosło to skutku. teraz to mam ich w 4 literach. Złożyłem zawiadomienie i czekam na efekt.

Wtorek 12 luty 2013 10:32Zgłoś nadużycie
Adela
Adela
Temat postu: Pożyczki Bocian - Opinie
Opinia pozytywna

Ja też wolę bociana niż Provident. Mają lepsze warunki i dogodniejsze formy pożyczania. Nie zawracają głowy ludziom co co chwile. Bierzesz pożyczkę na dowolny cel, a spłacasz po miesiącu.

Skomentuj opinię

Wtorek 12 luty 2013 12:45Zgłoś nadużycie
Gość
Gość
Temat postu: Pożyczki Bocian - Opinie

mają mały limit dla nowych klientów, max można dostać 2000 zł a w providencie nawet 5000 zł, poza tym nie widzę różnic

Skomentuj opinię

Wtorek 12 luty 2013 13:02Zgłoś nadużycie
Gość
Gość
Temat postu: Pożyczki Bocian - Opinie

gdzie maja niższe oprocentowanie w providencie czy w bocianie?

Skomentuj opinię

Odpowiedzi na opinię:

Wtorek 26 luty 2013 22:18 | vilemo | Ostrowiec

bocian pożyczki odradzam,!!!!!!!!!!!!!!!!!przynajmniej w ostrowcu swietokrzyskim!!!!!!!!!!pan kierownik krzysztof l.to zwykła szuja i kret....nawet do pracy chciał przyjac zeby tylko nie zauważyc jego oszustwa.I nie jestem jedyną poszkodowaną!1!!!!!!UWAGA

Środa 20 luty 2013 14:11Zgłoś nadużycie
bocian
bocian
miasto
Temat postu: Pożyczki Bocian - Opinie
Opinia negatywna

firma bocian to naprawde jest firma tragiczna spuzniłem sie miesiac z zapłata to zaraz dzwonł kierownik i zaczoł mnie straszyc jak jakegos szczeniaka nie dało mu sie nic wytumaczyc a przectawiciele to ciebie juz strasza tymi smiesznymi kierownikami prz podpisywaniu umowy to jest jakas mafia smieszna!!!!!!!!!!!!!provident jest juz lepszy jesli chodzi o stosunek do klienta

Skomentuj opinię

Wtorek 5 marzec 2013 17:52Zgłoś nadużycie
aga16
aga16
bochnia
Temat postu: Pożyczki Bocian - Opinie
Opinia negatywna

Nie jestem zadowolona z oferty tej firmy.Pani przedstawiciel jedzie juz do mnie szósty dzień i nie moze dojechac.Cały czas tłumaczy sie jakimiś przeszkodami.

Skomentuj opinię

Odpowiedzi na opinię:

Środa 29 maj 2013 10:59 | Gość

to prawda chamstwo pracowników jest nie do opisania

Piątek 12 kwiecień 2013 14:45Zgłoś nadużycie
miron
miron
szczecin
Temat postu: Pożyczki Bocian - Opinie

czy rozliczają wcześniejszą spłatę pożyczki?

Skomentuj opinię

Odpowiedzi na opinię:

Piątek 3 maj 2013 14:37 | klient | śląskie

CO to za pozyczki jak zabierają na pierwszą ratę?w żadnym banku tak nie ma nawet w Providencie,a kierowniczka tak sobie wymyśla i jeszcze zamiast rat tygodniowych to co miesiąc chcą!!!!!a na stronie internetowej reklama jak byk raty tygodniowe i nic nie pisze o racie na przód i spłatach miesięcznych,mało tego w karcie spłat tez pisze raty tygodniowe!!!oszósty to jest wymysł kierownika żeby lepszą sprzedaż miały i wyniki za podpisane umowy!!!po za tym jak chcesz pakiet przelew to tez wymyślają ze sprawdzają bik itd.!!!!!to dlaczego z opcją domu nie sprawdzają???straszą tak ludzi żeby nie brali pakietu przelew bo przedstawicielki i kierownik mało co z tego mają niż z obsługą w domu.Krętacze!!!!!w woj.sąskim Sosnowiec,Jaworzno

Reklama