Pożyczki Bocian - Opinie

Opinie - Bocian Pożyczki / pożyczki w domu klienta

Niedziela 21 kwiecień 2013 22:10Zgłoś nadużycie
jakub
jakub
grudziądz
Temat postu: Pożyczki Bocian - Opinie

Mam zaległe raty ostatnio odwiedziła mnie przedstawicielka z kierownikiem i straszą mnie że jeśli nie spłacę zadłużenia to zabiorą mi mieszkanie lub naślą komornika który zabierze mi lodówkę albo pralkę kwota którą zalegam to około 500zł czy jest to prawne działanie firmy bocian

Skomentuj opinię

Odpowiedzi na opinię:

Niedziela 21 kwiecień 2013 22:31 | Gość

komornika może dopiero nasłać sąd po zakończonym postępowaniu wobec ciebie, bocian może najpierw wynająć firmę windykacyjną, która w zasadzie nic nie może oprócz poproszenia cię o spłatę zadłużenia, wszelkie próby nękania, zastraszania podlegają pod odpowiednie paragrafy

Niedziela 21 kwiecień 2013 22:40 | jakub

dzięki za informacje

Piątek 14 czerwiec 2013 15:53 | Gość

no i co że podlegają, każdy będzie się i tak bał cokolwiek zgłosić jeśli sam nie jest w porządku, czytaj zalega ze spłata pożyczki bocian, trzeba być samemu w porządku albo się nie bać, ale nie każdego na to stać

Poniedziałek 13 maj 2013 19:42Zgłoś nadużycie
Ilona
Ilona
mazowieckie
Temat postu: Pożyczki Bocian - Opinie
Opinia negatywna

pożyczki w domu klienta

Witam. Ja również wystąpiłam o pożyczkę do firmy Bocian. Była to niewielka kwota 700,00 zł. Raty spłacałam terminowo. Przychodził Pan do domu i raty raz w miesiącu odbierał. Nie było problemów. Fakt odsetki bardzo wysokie ale wiedziałam na co się decyduje. Jedyna rzecz o jakiej nie powiedzieli do pobieranie raty w dniu wypłaty. Będąc przed końcem spłat wystąpiłam do Bociana o 1000 zł pożyczki. Oczywiście bez problemu. Miałam taką sytuację że potrzebowałam kasy pilnie. I przy kolejnej pożyczce juz był inny przedstawiciel, bo tamten człowiek zrezygnował. I tak naprawdę dałam się wrobić w balona. Nie dosyć że nie dostałam do ręki 1000 zł, bo oczywiście pobierają ratę z góry, to kwotę pożyczki podzielili na dwie transze. Jedną dostałam w dniu podpisania umowy, a druga miała byc wypłacona do końca grudnia po 2 miesiącach. Ale ok zgodziłam się. Przyszedł grudzień i co się okazuje????????? A no moi drodzy okazuje się ze ja tych pieniędzy nie dostanę, tylko z tej drugiej transzy pokryte będą moje raty, które pozostały do spłaty!!!!!!!!! Jeżeli ktoś mi powie ze "firma" BOCIAN jest uczciwa, wspaniała i przejrzysta to nigdy nie uwierze. Ostatni raz dałam się tak wrobić. Tak wiem powiecie mi ze mogłam czytać dokładnie umowę. Moja wina to fakt. Ale w umowie nigdzie nie ma słowa o takim "wypłacaniu" kolejnej transzy pożyczki. I jeżeli ktoś to czyta to odradzam BOCIANA. To oszuści i krętacze. Jestem szczęśliwa że pożyczkę spłaciłam. Cały czas sie zastanawiam czy tego gdzieś nie zgłosić bo jak dla mnie to jest zwykłe oszustwo. Mogę mieć tylko pretensje do siebie.rn

Skomentuj opinię

Odpowiedzi na opinię:

Piątek 6 grudzień 2013 12:30 | Gość

najgorsza firma z jaka sie spodkalam. mam u nich pozyczke i chce ja szybko splacic i miec swiety spokoj

Piątek 11 kwiecień 2014 19:23 | Marx216 | Augustów

Ja poprosiłem o umowe pożyczki podczas pisania umowy pani udała że nie słyszy w końcu odstąpiłem od umowy bo z sum pożyczki wynikało że to ja udzielam pożyczki firmie Bocian.

Poniedziałek 7 lipiec 2014 11:02 | Phoenix

Jestem przedstawicielem tej firmy, powiem szczerze pracownik, który tłumaczył ci zasady działania kredytu wszystko wytłumaczył źle. Po pierwsze na początku nie zabieramy raty tylko opłatę przeygotowaczą i ubezpieczenie na wypadek zgonu. Po drugie II transza pokrywa poprzedni kredyt, czyli jeśli masz 1000zł kredytu od tego odejmujesz ubezpieczenie, które najczęsiciej jest równowartoscia raty miesięcznej (np. 200zł) zostaje 800zł oprócz tego musisz odjąc pozostałą kwotę z poprzedniego kretytu np. 300zł wynik = 500zł.

Reklama
Sobota 18 maj 2013 10:35Zgłoś nadużycie
jx
jx
szczyrk
Temat postu: Pożyczki Bocian - Opinie
Opinia negatywna

przedstawiciele bocian pozyczki sa przeokropni ludzie jedna natretna wredna gruba nachodzaca jezdzi i wydzwania po nocach ,jedna jeszcze gorsz bo jezdzi pijana autem zbiera raty nie pamieta potem ze zbierala same problemy

Skomentuj opinię

Odpowiedzi na opinię:

Niedziela 19 maj 2013 9:44 | Gość

zgłoś na policję niech zgarną szmatę

Poniedziałek 27 maj 2013 20:04 | Gość | mazowieckie

A to że wydzwaniają po nocach to się zgodzę. Człowiek nawet jednego dnia nie zalega, ale jak już się zbliża termin zapłaty (tak 3 dni wczesniej) to dzwonią jakby się paliło!!!!!!!!!!!!!! No chyba wiem że mam zapłacić, ale to nie znaczy że można człowieka nękać nocami i dniami. Nigdy wiecej firmy BOCIAN!!!!!

Środa 31 lipiec 2013 15:40 | Cezary Albrechczyński | Olsztyn

Nekanie art 190a kk dzwonienie po nocy

Środa 30 październik 2013 14:22Zgłoś nadużycie
rozżalona
rozżalona
Temat postu: Pożyczki Bocian - Opinie

Po spłaceniu I pozyczki przed terminem była na 25 tygodni a ja ją spłaciłam po 3 tygodniach nie moge dostac noewj pożyczki ten kierownik ze śląska chyba jest jakis nie normalny zeby przez 3 tygodnie nie umiał podjąc decyzji co do nowej pozyczki

Skomentuj opinię

Odpowiedzi na opinię:

Poniedziałek 18 listopad 2013 17:37 | desperat | Lubsko

Bo jak zwrócili ci odsetki to już u nich nie dostaniesz, bo się boją, że im ten sam numer wykręcisz... :D Jakbyś ją spłacała normalnie wg. harmonogramu to sami by Ci zaproponowali nową.

Środa 3 wrzesień 2014 10:54 | ona

ja u nich spłaciłam przed terminem oddali mi ocetki i od czasu do czasu dostaje od nich nowe oferty smsem czyli jednak chcą nadal mi udzielić kolejnej pożyczki więc chyba problem musi być inny

Środa 30 październik 2013 20:41Zgłoś nadużycie
Gość
Gość
Temat postu: Pożyczki Bocian - Opinie
Opinia negatywna

jestem porażona pożyczką nikomu nie polecam unikać jak ognia i niech takie lichwiarskie firmy jak bocian niech odlatują do ciepłych krajów i niech nigdy nie powracają

Skomentuj opinię

Odpowiedzi na opinię:

Środa 30 październik 2013 20:46 | Gość

banda złodziei i na dodatek chamstwo i bezczelność przedstawicieli

Poniedziałek 11 listopad 2013 18:59 | Gość

a co może jesteś jednym z tych co to pożyczki nie spłacili w terminie i masz pretensje że firma bocian upomina się o zwrot? no w głowie się nie mieści że chcą zwrotu pożyczki? czy tak?

Wtorek 12 listopad 2013 19:23Zgłoś nadużycie
Czarnulka
Czarnulka
Zielonogórski
Temat postu: Pożyczki Bocian - Opinie

Byłam klientką firmy Bocian i jestem zadowolona z ich usług. Sprawa załatwiona szybko i bezboleśnie:) Co prawda zabierają z wypłacanej kwoty ratę za 4 tyg z góry, ale jest tak kiedy chodzi o obsługę domową. W tej chwili interesuje mnie pożyczka z opcją przelewu na moje konto, czekam właśnie na kontakt z przedstawicielem. Jeśli wyjdzie jak myślę, to ta pożyczka będzie lepiej opłacalna- jednak mniej wygodna, bo będę robić przelewy rat na konto - co mnie bardziej odpowiada. Po zakończeniu sfinalizowaniu umowy podzielę się z wami moją opinią;) Trzymajcie za mnie kciuki!;)

Skomentuj opinię

Odpowiedzi na opinię:

Wtorek 12 listopad 2013 20:32 | Gość

a jakie mają oprocentowanie dla pożyczki z przelewem na konto?

Wtorek 17 grudzień 2013 12:15Zgłoś nadużycie
Gość
Gość
Temat postu: Pożyczki Bocian - Opinie

Witam jestem klijetka bociana co moge napisac to iz czuje sie oszukana po spłacie 75procent pozyczki dostałam kolejana propozycje i niestety noga mi sie podwineła i brakło mi na 3 raty nie chciałam sie tumaczyc bo wczesniejsza pozyczke spłacałam z nad wpłata co sie okazało przedstawiciel wszdł do mnieszkania jak do siebie moim zdaniem jest to naruszenie miru domowego badz wtargniecie do mieszkania prosiłam o kotakt z kierownikiem bo moim zdaniem przedstawicielka złamał prawo , po kilku dniach przyszła na nowo przedstawicielaka zadzonila do kierowniczki i kierowniczka wielkie pretensie ze to nie koncert zyczeni czyli jednym zdaniem przedstawiciel moze wejsc do domu i nie poniesc konsekweci a co najlepsze nie dostałam zadnego zwrotu za spłate wczesniejszej pozyczki moim zdaniem jest to apsurd ale jak oni tak wilicze moja zaległosc i kaze przedstawicielowi przychodzic dziennie po rate o 7 rano i dam jej 1/7 rat i tak cosziennie do splaty pozyczk co o tym myslicie?

Skomentuj opinię

Wtorek 7 styczeń 2014 11:16Zgłoś nadużycie
J a
J a
Katowice
Temat postu: Pożyczki Bocian - Opinie

Jestem bylym pracownikiem firmy Bocian Pozyczki, znam zasady udzielania pozyczek "od kuchni", dla dobra ludzi nie polecam tej firmy, Provident jest jaki jest ale oprocentowanie ma nizsze i klientow traktuja z szacunkiem nie to co Kierownictwo Bocina! Nie polecam rowniez pracy jako przedstawiciel w tej firmie, nie pracuje tam od ponad 2 miesiecy i nadal nie otrzymalam wynagrodzenia! wykorzystuja ludzi i traktuja jak zwyklych roboli!

Skomentuj opinię

Odpowiedzi na opinię:

Wtorek 7 styczeń 2014 20:20 | Gość

a gdzie teraz pracujesz? w providencie?

Piątek 11 kwiecień 2014 19:18 | marx216 | Augustów

Ja nie jestem pracownikiem firmy a zostałem potraktowany przez przedstawicielke firmy Bocian, nie jak klient a jak przestępca od tak, - przed wzięciem kredytu dlatego wyprosiłem ja z domu. Ostrzegam przed nowo wchodzącą na rynek firmę Bocian to beszczelna lichwa !!!!!!

Poniedziałek 17 marzec 2014 15:33Zgłoś nadużycie
pokrzywdzona
pokrzywdzona
Torun
Temat postu: Pożyczki Bocian - Opinie
Opinia negatywna

W życiu nie widziałam tak perfidnej firmy jak BOCIAN, każdy z nas wie,że trzeba spłacać zadłużenia,ale ich to nie obchodzi są nachalni,bezczelni i nie idą na żadne prośby,więc jak ktoś chce wziąć z tej firmy to proszę o uwagę,bo nie widziałam tak bezczelnych ludzi,a bogaty od nich nie potrzebuje gotówki,tylko biedni ludzie i oni na tym żyłują,

Skomentuj opinię

Odpowiedzi na opinię:

Sobota 22 marzec 2014 12:43 | Gość

nie spłacając jakiej kolwiek chwilówki musisz liczyć się na częste wizyty ich przedstawicieli przyjeżdżają po kilka razy w tygodniu ja też maiłam kiedyś taki problem powineła mi się noga ale w innej firmie kredytowej( chwilówki-kredyty ich logo jest na żółto-czerwonym tle) to była masakra a z bocianem mam dobre wspomnienia u nich pożyczke spłaciłam przed czasem i dostałam zwrot ponad 200zł

Piątek 11 kwiecień 2014 19:11 | marx216 | Augustów

To nowa firma na rynku ale już dzisiaj mogę powiedzieć że to lichwa najgorszego gatunku - ludzie jak macie problemy pożyczajcie od innych NIGDY w Bocianie

Piątek 11 kwiecień 2014 19:06Zgłoś nadużycie
marx216
marx216
Augustów
Temat postu: Pożyczki Bocian - Opinie
Opinia negatywna

Dzisiaj tj. 11.04.2014 miałem odwiedziny przedstawicielki firmy Bocian najpierw do drzwi zapukał jej bodygard i zapytał czy tu mieszka taki i taki po potwierdzeniu wyszła z samochodu kobieta. Po wstepnym bla bla bla powiedziała że zamiast 500 zł pożyczki dostane 350 bo ona z góry potrąca sobie 150 zł za miesiąc wstecz i 11.05.2014 następne 150 razem do potrącenia 860 zł, do tego zażądała kontaktu z kimś nie zamieszkałm w moim gospodarstwie domowym,- sąsiadów, kuzynów. Których by mogła zapytać w razie mojej nieobecności gdzie jestem. Odparłem ,że nie ma takiej możliwości abym kogoś z mojej rodziny bliższej czy dalszej informował o tym co robie jeszcze podawał nr. telefonu danej osoby i wyprosiłem ją z domu o całym zdarzeniu poinformowałem centrale Bociana. Połaczył sie ze mna kierownik oddziału Augustów Arkadiusz Żebrowski i poinformował mnie, że jak mi się nie podoba polityka finasowa jego firmy to mam wziąśc pożyczke w banku. Tego pana wcześniej usunieto z Prowidenta pewnie za ten sam sposób działania.Może trzeba się zastanowic - kto komu udziela pożyczki Bocian klientowi w kwocie 350 czy ja Bocianowi w kwocie 860. Opisuje to dla klientów przyszłych firmy Bocian STOP LICHWIE.

Skomentuj opinię

Czwartek 25 wrzesień 2014 16:10Zgłoś nadużycie
Cezary Albrechczyński
Cezary Albrechczyński
Olsztyn
Temat postu: Pożyczki Bocian - Opinie

Wystąpili ( czerwony dziub ) o nakaz zapłaty w trybie upominawczym do sądu. Sąd nie uznał ich roszczenia. ogólnie określił inne warunki spłat. teraz mam spokój z pro forma firma czerwony dziub

Skomentuj opinię

Wczoraj 16:58Zgłoś nadużycie
SYLWIA
SYLWIA
RYBNIK
Temat postu: Pożyczki Bocian - Opinie

WITAM MAM TAKI PROBLEM NIE MAM NA RATE CZY KTOS PORADZI CO ROBIC CHODZI O FIRME BOCIAN CO SIE STANIE JEZELI NIE ZAPLACE TEJ JEDNEJ RATY

Skomentuj opinię

Reklama