OK Money - Opinie

Opinie - Pożyczki w OKMoney.pl

Piątek 31 sierpień 2012 14:11Zgłoś nadużycie
MaxiPozyczka
MaxiPozyczka

Postów: 182
Poznań
woj. wielkopolskie
Na forum od: 2012-01-05
Temat postu: OK Money - Opinie

OK Money – szybka chwilówka, gotówka na konto

Czytając opinie z różnego rodzaju for internetowych, które są związane z krótkoterminowymi pożyczkami gotówkowymi, można wywnioskować, że jedną z bardziej popularnych firm, które oferują taki właśnie produkt jest OK Money. Firma ta należy do międzynarodowej firmy DFC Global Group. Działa ona w wielu krajach na całym świecie a jej polska część należy do jednych z najmłodszych. Produktem, jaki oferuje OK Money, jest pożyczka gotówkowa, tak zwana chwilówka. Jej największą zaletą jest szybkość, z jaka można uzyskać pieniądze. Jeżeli ktoś wcześniej korzystał z usług firmy i złoży wniosek ponownie, może uzyskać pieniądze już w ciągu kilkunastu minut. Trochę dłużej wygląda to w przypadku pierwszego kontaktu z firmą. A to dlatego, że należy zweryfikować swoje dane, które podało się podczas rejestracji. Weryfikacja polega na przelaniu 1 grosza na konto firmy, ze swojego konta bankowego. Jeżeli dane są podane poprawnie, nic nie stoi już na przeszkodzie, aby składać wniosek. Robi się to albo za pomocą telefonu komórkowego, albo za pomocą odpowiedniego formularza, znajdującego się na stronie internetowej firmy. Za pierwszym razem, gdy klient składa wniosek, może się ubiegać o maksymalnie 300 złotych. Później, jeżeli spłaty są terminowe, kwota ta wzrasta i osiąga maksymalna wartość czyli 1 500 złotych. Maksymalny okres spłaty, to z kolei 30 dni.

O pożyczkę w firmie OK Money, może ubiegać się każdy, kto ukończył 18 lat. Do złożenia wniosku o pożyczkę potrzebny będzie dowód osobisty, gdyż wymagany jest m.in. PESEL. Wniosek składany jest przez internet, potrzebny też będzie telefon komórkowy. Aby uzyskać pożyczkę, nie musimy przedstawiać żadnych dokumentów potwierdzających dochody. Jest to więc dobre rozwiązanie dla tych, którzy nie posiadają stałych dochodów, lub są zatrudnieni na tak zwanych „umowach śmieciowych”. Pożyczka w OK Money, udzielana jest przez internet, nie musimy więc wychodzić z domu, aby pieniądze znalazły się na naszym koncie. OK Money nie sprawdza historii zadłużenia w Biurze Informacji Kredytowej (BIK). Wszystkie opłaty związane z udzieleniem pożyczki wliczone są w ratę, więc od początku wiadomo ile wyniesie nas cała spłata.

Brałeś pożyczkę w OK Money? Podziel się z nami swoją opinią o OK Money.

Weź pożyczkę
MaxiPozyczka
MaxiPozyczka

OK Money – szybka pożyczka przez internet!

Wypełnienie wniosku o pożyczkę nic nie kosztuje!
Gotówka trafi na twoje konto w 15 minut!
Nie wymagamy żadnych dodatkowych dokumentów!

Kliknij tutaj - Szybka kasa od ręki w OK Money!

Po kliknięciu przejdziesz na stronę OK Money,
wybierz kwotę jaką chcesz otrzymać,
i wypełnij prosty formularz rejestracyjny.

Środa 19 wrzesień 2012 11:09Zgłoś nadużycie
Reni
Reni
Lublin
Temat postu: OK Money - Opinie
Opinia pozytywna

kasa faktycznie na konto, oprocentowanie wiadomo jak to w tego typu firmach pozabankowych, ale jak się bierze mało kasy na krótki termin to i nawet się nie zauważa tego wysokiego oprocentowania, jak szybko kasa potrzebna to ok money jest dobrym rozwiązaniem, dostałam bez problemu 500zł

Skomentuj opinię

Reklama
Środa 10 październik 2012 14:00Zgłoś nadużycie
Gość
Gość
Temat postu: OK Money - Opinie
Opinia pozytywna

również mogę polecić, trochę małe limity mają ale zawsze coś, dostałem pożyczkę

Skomentuj opinię

Odpowiedzi na opinię:

Środa 27 marzec 2013 19:09 | Gość

małe limity sle za to jakie procenty

Poniedziałek 19 listopad 2012 11:53Zgłoś nadużycie
Gość
Gość
Temat postu: OK Money - Opinie
Opinia pozytywna

nie mam zastrzeżeń, opinia pozytywna, pożyczkę dostałem bez problemów mimo obecności w bik, udało mi się spłacić w terminie, oprocentowanie wysokie, ale jaka chwilówka nie ma wysokiego oprocentowania, każda ma wysokie

Skomentuj opinię

Odpowiedzi na opinię:

Poniedziałek 26 listopad 2012 19:45 | Gość

to prawda chwilówki to pożyczki wysokiego ryzyka i nie ma pewności że trafią z powrotem do pożyczkodawcy stąd ich wysokie oprocentowanie żeby zrekompensować sobie tych klientów którzy w ogóle ich nie spłacą

Piątek 7 grudzień 2012 23:47Zgłoś nadużycie
Gość
Gość
Temat postu: OK Money - Opinie
Opinia pozytywna

nie ma problemu z uzyskaniem pożyczki w ok money, nie ma znaczenia czy jest się w bik, czy ma się jakieś inne pożyczki, ja tak miałem i dostałem pożyczkę u nich bez żadnego problemu

Skomentuj opinię

Środa 9 styczeń 2013 18:27Zgłoś nadużycie
Gość
Gość
Temat postu: OK Money - Opinie
Opinia negatywna

nie warto, teraz wiele firm pożyczkowych ma takie promocje że oprocentowanie wynosi 0%, pod warunkiem oddania pożyczki max w 1 miesiąc, a w ok money zdzierają z klienta ile się da i jeszcze więcej

Skomentuj opinię

Czwartek 24 styczeń 2013 19:51Zgłoś nadużycie
Staszek
Staszek
Temat postu: OK Money - Opinie

Co to znaczy że zdzierają? Wiem że 0 oprocentowania nie ma i to tylko taki chwyt marketingowy, a koszty i tak są topione w innych ładnych dodatkach takich prowizje za udzielenie kredytu czy ubezpieczenie. Jednak mnie interesuje jaka jest właściwie realna stopa oprocentowania. Czyli ile muszę oddać więcej.

Skomentuj opinię

Odpowiedzi na opinię:

Środa 6 luty 2013 13:12 | Gość

rrso w ok money jest kosmicznie wysokie, nie polecam

Wtorek 5 marzec 2013 14:27 | Gość

kogo obchodzi jakieś rrso, jak bierzesz chwilówkę to rrso nie ma tu znaczenia, ważna jest dostępność kasy od ręki, rrso mozna martwić się jak bierzesz kredyt gotówkowy w banku na rok albo kilka lat wtedy wybierając tańszą ofertę możesz troche zaoszczędzić a przy chwilówce wszędzie jest podobnie bierzesz 1000 oddajesz 1100 czy coś koło tego po miesiącu, jak by tu zastosowac rrso jakie mają kredyty gotówkowe to miałbyś do oddania jakieś 1015 zł, ale czy wtedy istniałyby firmy udzielające chwilówek na takim oprocentowaniu, na pewno nie bo by im się nie opłaciło!

Środa 6 luty 2013 17:38Zgłoś nadużycie
Gość
Gość
Temat postu: OK Money - Opinie
Opinia pozytywna

Jeżeli w chwilówkach liczycie na super warunki to nie mamy o czym mówić. Realna stopa oprocentowania zawsze będzie tu bliska 100 %. Trzeba liczyć. Wystarczy na kalkulatorze przeliczyć ilość rat przez kwotę jednej raty i będziesz wiedzieć na czym stoisz. Proste.

Skomentuj opinię

Środa 6 luty 2013 17:51Zgłoś nadużycie
Adrian
Adrian
Łódź
Temat postu: OK Money - Opinie

Trzeba dodać sporo, a RRSO będzie na minimum kilkaset procent w skali roku. A co to za pożyczki na kwotę 300 złotych? Szkoda czasu i pieniędzy, które trzeba oddać na poziomie dwukrotności pożyczonej sumy takiej pożyczki gotówkowej w OK Money.

Skomentuj opinię

Środa 13 luty 2013 15:38Zgłoś nadużycie
Gość
Gość
Temat postu: OK Money - Opinie

nie polecam, pierwsza pożyczka max tylko 500 zł, oprocentowanie wysokie, po miesiącu do spłaty jest 660 zł, koszt przedłużenia takiej pożyczki o miesiąc to kolejne 160 zł z naszej kieszeni, jak ktoś chce to niech bierze, ja wolę inne firmy

Skomentuj opinię

Wtorek 5 marzec 2013 21:54Zgłoś nadużycie
Nikiel
Nikiel
Dzierżoniów
Temat postu: OK Money - Opinie

Ładne sumy chcą jako koszty i oprocentowanie takiej pożyczki gotówkowej. Przecież to ponad 30 procent w skali miesiąca!!! Lichwa jak się patrzy, dlatego naprawdę bardzo długo się zastanowić czy warto brać taką pożyczkę gotówkową. Zwłaszcza, że suma 500 złotych nie jest wielka, ale już same odsetki i koszty takiej pożyczki gotówkowej są ogromne.

Skomentuj opinię

Poniedziałek 11 marzec 2013 0:51Zgłoś nadużycie
Gość
Gość
Temat postu: OK Money - Opinie

tania pożyczka to to nie jest, jedyne co dobre że dostępna od ręki bez sprawdzania bik i innych

Skomentuj opinię

Czwartek 14 marzec 2013 23:16Zgłoś nadużycie
Anioł
Anioł
Zawiercie
Temat postu: OK Money - Opinie


Co mi ztego, ze szybko i na małą kwotę dostanę taką pozyczkę gotówkową jak jest bardzo drogo?

Skomentuj opinię

Niedziela 17 marzec 2013 6:44Zgłoś nadużycie
Marian'
Marian'
Kraśnik
Temat postu: OK Money - Opinie

Porównując z innymi pożyczkami gotówkowymi w innych firmach to w OK Mony jest drogo, to jest 32 % w skali miesiąca. Niech każdy sobie dobrze policzy opłacalność takiej pożyczki gotówkowej.

Skomentuj opinię

Poniedziałek 18 marzec 2013 19:17Zgłoś nadużycie
Michał
Michał
Ełk
Temat postu: OK Money - Opinie

W ofercie pożyczek gotówkowych w OK Money podoba mi się to, że firma nie ukrywa ile trzeba ponieść kosztów przy spłacie takiej pożyczki gotówkowej. Jasno napisane jest, że przy pozyczce gotówkowej na 30 dni i kwocie 300 złotych należy spłacić razem 396 złotych. Oprocentowanie takiej pożyczki gotówkowej wynosi 2831 % w skali roku.

Skomentuj opinię

Środa 29 maj 2013 10:53Zgłoś nadużycie
Gość
Gość
Temat postu: OK Money - Opinie

nie rozumiem po co ten przelew na 1 grosz i to nie tylko w ok money, czy oni na tym zarabiają? po co to?

Skomentuj opinię

Odpowiedzi na opinię:

Czwartek 22 sierpień 2013 11:57 | Gość

trzeba wykonać jakąś operację żeby potwierdzić nr konta, przelew 1 grosza to najtańsza dostępna forma potwierdzenia, jakby chcieli zarabiać to by zażądali 10 zł co niestety ale się zdarza, przykładem jest firma żyrafa pożyczki, tam wymagany jest bezzwrotny przelew 10 zł a pożyczki i tak możesz nie dostać

Czwartek 22 sierpień 2013 12:01Zgłoś nadużycie
Gość
Gość
Temat postu: OK Money - Opinie

teraz w ok money pożyczka bez oprocentowania do 500 zł na 30 dni, bierzesz tyle ile zwracasz, promocja!

Skomentuj opinię

Odpowiedzi na opinię:

Poniedziałek 2 wrzesień 2013 16:11 | Gość

chyba ta promocja to na 1 dzień, dzis sprawdzilem, bierzesz 500 na 30 dni oddajesz 660, lipa

Wtorek 10 wrzesień 2013 12:17Zgłoś nadużycie
Gość
Gość
Temat postu: OK Money - Opinie

max 500 zl? śmieszne, w vivus mam na pierwszą pożyczkę 1200 zl i to bez oprocentowania

Skomentuj opinię

Czwartek 17 lipiec 2014 0:26Zgłoś nadużycie
krzysztof
krzysztof
szczecin
Temat postu: OK Money - Opinie
Opinia negatywna

Szczerze nie polecam okmoney!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! , mają kłopoty z księgowaniem spłat i trudności z obliczaniem terminów uznania na swoim rachunku. Gość z tzw windykacji jak szatniarz z PRL (nie mamy pańskiego płaszcza i co pan nam zrobi, choć ten szatniarz z Barei , chyba nie krzyczał , a ten młody człowiek był bardzo wzburzony, nie wiem czym tak naprawdę ) . Bardzo zachęcam Państwa do składania skarg na tą firmę do organu nadzoru , którym jest Prezesa Urzędu Ochrony Konkurencji i Konsumentów. W moim przypadku próbują wyłudzić 30 zł, niby nie wiele ale dla takiej firmy , to chyba żenua..... Kuriozalnym jest fakt ,że mają problem ze zrozumieniem treści regulaminu , który sami napisali !!!!!!!!

Skomentuj opinię

Reklama