MaxiPozyczka

ING Pożyczka Gotówkowa - Opinie

Opinie o ING Bank. Pożyczki i kredyty gotówkowe udzielane w ING Bank

Niedziela 23 wrzesień 2012 19:54Zgłoś nadużycie
MaxiPozyczka
MaxiPozyczka

Postów: 236
Poznań
woj. wielkopolskie
Na forum od: 2012-01-05
Temat postu: ING Pożyczka Gotówkowa - Opinie

Bank ING - O banku

ING Bank Śląski powstał w Katowicach w 1989 roku. Wtedy rozpoczął swoje działanie jeszcze jako Bank Śląski. Już po dwóch latach przekształcił się w spółkę akcyjną, w całości należącą do Skarbu Państwa. W 1996 roku ING kupuje kolejną już liczbę akcji Banku Śląskiego, stając się posiadaczem większości kapitału akcyjnego. Po tym zdarzeniu bank w późniejszym okresie jego funkcjonowania zmienia swoją nazwę. Obecnie jest jednym z najbardziej liczących się na rynku finansowym bankiem. Zaprasza swoich klientów do kilkuset placówek i oddziałów w całym kraju, gdzie mogą oni skorzystać z usług i produktów finansowych tej instytucji. Poza tym funkcjonuje oczywiście bankowość internetowa tej instytucji, która znacząco wpływa na wygodę klienta.

Pożyczka gotówkowa w ING Bank

ING Bank obsługuje zarówno klienta indywidualnego, jak i osoby prawne, którym proponuje kredyty gotówkowe, pożyczki gotówkowe, lokaty oraz wiele innych produktów i usług finansowych. Na największą uwagę zasługuje pożyczka gotówkowa, która została stworzona z myślą osobach, które na szybko potrzebują określonej gotówki. Przy minimum formalności oraz bez wskazywania celu można otrzymać nawet do stu tysięcy złotych. To minimalizuje czas związany z udzieleń pożyczki. Stała opieka doradców finansowych pomaga podjąć słuszne decyzje w tej kwestii. Oprócz pożyczki gotówkowej w ING Banku Śląskim oferowana jest także pożyczka hipoteczna, pożyczka konsolidacyjna i pożyczka refinansowa. Poza tym, ING Bank oferuje również atrakcyjne lokaty, fundusze inwestycyjne oraz inne sposoby lokowania swoich oszczędności i pozyskiwania pieniędzy.

Sobota 24 listopad 2012 0:03Zgłoś nadużycie
Szymon
Szymon
Temat postu: ING Pożyczka Gotówkowa - Opinie

Czy ktoś korzystał z kredytu dla osób indywidualnych w ING. W teorii warunki mają naprawdę korzystne niskie oprocentowanie i niską prowizję. Ciekawe warunki dla pożyczkobiorcy kuszą mnie bardzo. Jednak nigdy nie miałaem styczności z tym bankiem więc szukam rady.

Skomentuj opinię

Reklama
Niedziela 25 listopad 2012 21:04Zgłoś nadużycie
Igor
Igor
dmyd
Temat postu: ING Pożyczka Gotówkowa - Opinie

Witam, ja jestem zadowolony z usług ING. To jedyny bank do jakiego dotarłem który udzielił mi kredytu w oparciu i dochody uzyskiwane po za terenem Polski (Niemcy). Wszystkie inne banki nie chciały dać mi kredytu ze względu na moje miejsce pracy.

Skomentuj opinię

Sobota 1 grudzień 2012 22:55Zgłoś nadużycie
Dariusz
Dariusz
Temat postu: ING Pożyczka Gotówkowa - Opinie
Opinia pozytywna

Kasjerka pomogła mi w załatwieniu formalności, wynegocjowała niższą ratę, i ogłaszam że jestem posiadaczem własnego m4. Doradca z banku pilotujący moją sprawę umawiał się w dogodnym dla mnie terminie lub przekazywał dokumenty przez panią Basię (kasjerkę). Wszystko super polecam wszystkim.

Skomentuj opinię

Niedziela 2 grudzień 2012 21:11Zgłoś nadużycie
Ala
Ala
Temat postu: ING Pożyczka Gotówkowa - Opinie
Opinia pozytywna

Pozytywne odczucia to mało. Ja jestem zadowolona, że dzięki ING mogłam kupić nowy samochód. Teraz już nie spóźniam się do pracy :) Jeżeli myślicie o kredycie to idzie do ING.

Skomentuj opinię

Odpowiedzi na opinię:

Poniedziałek 3 grudzień 2012 8:49 | Gość

taaa

Piątek 7 grudzień 2012 23:08Zgłoś nadużycie
Sławek
Sławek
Temat postu: ING Pożyczka Gotówkowa - Opinie
Opinia negatywna

Oferta pożyczki powinna byś satysfakcjonująca dla klienta. W przypadku ING to mam mieszane ucxzucia. Jestem stałym klientem. Na konto wpływa moja wypłata. Nigdy nie spóźniłem się ze spłatą rat. A teraz oni chcą od emnie 4% prowizji. To jakaś pomyłka.

Skomentuj opinię

Odpowiedzi na opinię:

Poniedziałek 11 luty 2013 20:47 | Gość

tak naprawdę wszystkie banki stałych klientów mają w d.... liczy się tylko zdobycie nowego klienta za wszelką cenę i taki z ulicy może czasami liczyć na lepsza promocję aniżeli stały klient, sam się o tym przekonałem na własnej skórze

Czwartek 24 sierpień 2017 12:26 | Gość

Co racja to racja, złapać frajera a potem dowalić opłat i mieć nadzieję że klientom nie będzie się chciało przenosić do innego i jakoś te opłaty przetrzymają. To standardowe podejście wszystkich banków!

Poniedziałek 10 grudzień 2012 21:55Zgłoś nadużycie
AGA
AGA
Temat postu: ING Pożyczka Gotówkowa - Opinie

ING przesadził trochę z tą reklamą - pożyczka 5000 zł za 89 zł miesięcznie, prowizja 0 zł, ubezpieczenia za 0 zł przez pierwszych 12 miesięcy. Pięknie to brzmi i mnie samą przyciągnęło do banku. Na miejscu okazało się że warunki są nieco inne.Nie tak korzystne ale niezłe i mam kasę a to w tej chwili jest dla mnie najistotniejsze :)

Skomentuj opinię

Środa 12 grudzień 2012 22:52Zgłoś nadużycie
Gość
Gość
Temat postu: ING Pożyczka Gotówkowa - Opinie

Lubię chodzić do ING. To bank z zasadami. Nigdy nie podchodzi do klienta masowo. Indywidualne załatwienie sprawy daje możliwość obniżenia wysokości rat i dostosowania ich od możliwości klienta. Z tym bankiem dokonuje już kolejnych większych zakupów.

Skomentuj opinię

Niedziela 16 grudzień 2012 0:21Zgłoś nadużycie
Mateusz
Mateusz
Temat postu: ING Pożyczka Gotówkowa - Opinie

Jak kredyt to tylko w ING. Zawsze mają dobrą ofertę dla swoich klientów. Możliwość wyboru dnia spłaty jest dodatkowym atutem.

Skomentuj opinię

Odpowiedzi na opinię:

Środa 12 czerwiec 2013 16:15 | Gość

a ty co w ing pracujesz?

Poniedziałek 17 grudzień 2012 21:55Zgłoś nadużycie
Gość
Gość
Temat postu: ING Pożyczka Gotówkowa - Opinie

Z tą ofertą to mam mieszane uczucia. Niby przez pierwszy rok nie płacisz za ubezpieczenie i to jest fajne ale niestety zwykle tak jest przy kredytach na dłuższy okres czasu np: 6 czy 7 lat. Inne warunki są bardzo dobre.

Skomentuj opinię

Piątek 21 grudzień 2012 23:33Zgłoś nadużycie
ilona
ilona
Temat postu: ING Pożyczka Gotówkowa - Opinie
Opinia pozytywna

Daje pozytyw. Szybko sprawnie jak zwykle profesjonalnie. Cóż więcej dodać śmiało bierzcie na pewno nic złego was nie spotka. A jakby co to kredyt jest z ubezpieczeniem.

Skomentuj opinię

Sobota 22 grudzień 2012 15:23Zgłoś nadużycie
Darek
Darek
Katowice
Temat postu: ING Pożyczka Gotówkowa - Opinie
Opinia pozytywna

Ale teraz jest nowy kredyt na święta w ofercie, rata tylko 88 złotych jeżeli rozciągniesz sobie taką pożyczkę gotówkową na 84 raty czyli 7 lat. Wydaje mi się, że ostatnio tak dobrej oferty kredytów świątecznych nie widziałem. Bo oczywiście nie biorę pod uwagę takich pożyczek jak chwilówki świąteczne.

Skomentuj opinię

Wtorek 25 grudzień 2012 15:38Zgłoś nadużycie
Wojtuś
Wojtuś
Toruń
Temat postu: ING Pożyczka Gotówkowa - Opinie
Opinia pozytywna

Wziąłem taki kredyt świątecznyw ING i jestem bardzo zadowolony, praktycznie wszystko załatwiłem w niecałe pół godziny. Pracownicy banku bardzo profesjonalnie podeszli do sprawy i myślę, że jak spłacę tą pożyczkę gotówkową to zastanowię się nad kolejną, oczywiście jeżeli takową będę potrzebował.

Skomentuj opinię

Niedziela 13 styczeń 2013 14:08Zgłoś nadużycie
Gość
Gość
Temat postu: ING Pożyczka Gotówkowa - Opinie

a ja dostałem decyzje odmowną, pięknie jest tylko w reklamie, dochód miałem wystarczający, nie mam innych zaległości a mimo to nie dostałem kredytu w ING

Skomentuj opinię

Sobota 9 luty 2013 11:06Zgłoś nadużycie
Mariola
Mariola
Temat postu: ING Pożyczka Gotówkowa - Opinie

Banki ograniczają przyznawanie kredytów. Ale często jest też tak że jeżeli gdzieś byłeś starać się o kredyt i tam Ci przyznali a później idziesz np do ING to z automatu masz odmowę. Niestety takie prawa rynku. Tylko że dla nie to jest jakiś absurd że taki poważny bank jak ING bierze udział w tych praktykach.

Skomentuj opinię

Odpowiedzi na opinię:

Niedziela 17 luty 2013 21:00 | Monika | Poznań

Nie wydaje mi się żeby to był powód odmowy. ING to światowa marka z profesjonalnym podejściem do klienta. Nie jednokrotnie korzystałam z ich pożyczki gotówkowej i nigdy nie miałam żadnych kłopotów.

Poniedziałek 18 luty 2013 17:19Zgłoś nadużycie
Maria
Maria
Suwałki
Temat postu: ING Pożyczka Gotówkowa - Opinie

Bardziej banki skłonne są do udzielania kredytów w formie wydawanych kart kredytowych. Tam mają lepsze zyski, mniejsze ryzyko, bo kwoty zadłużeniowe na kartach kredytowych są znacznie mniejsze niż kwoty udzielanych kredytów gotówkowych.

Skomentuj opinię

Reklama