MaxiPozyczka

Zakra.pl - Opinie

Pożyczki społecznościowe Zakra.pl - Opinie

Piątek 24 sierpień 2012 0:20Zgłoś nadużycie
MaxiPozyczka
MaxiPozyczka

Postów: 259
Poznań
woj. wielkopolskie
Na forum od: 2012-01-05
Temat postu: Zakra.pl - Opinie

Zakra.pl - weź pożyczkę lub zacznij inwestowanie w pożyczki społecznościowe

Z pewnością niejeden klient banku, został odprawiony z kwitkiem po złożeniu wniosku o kredyt. A to dochody były zbyt niskie, a to zabezpieczenie za słabe. I wielu z takich osób, musiało szukać innego źródła finansowania albo w firmach parabankowych, albo serwisach internetowych, oferujących social lending, czyli pożyczki społecznościowe. Jak pokazują opinie, ta właśnie forma pożyczania pieniędzy, cieszy się coraz większą popularnością, o czym świadczy powstawanie kolejnych serwisów, na których można w ten sposób pożyczać pieniądze, lub inwestować swoje nadwyżki finansowe.

Jednym z takich serwisów jest zakra.pl. Serwis ruszył w maju 2010 roku i powoli, ale systematycznie zdobywa nowych klientów. Z pewnością duża w tym zasługa bardzo ciekawej i innowacyjne oferty, jaka jest tam prezentowana. Minimalna kwota pożyczki, jaka można uzyskać za pośrednictwem aukcji na stronie zakra.pl wynosi 400 złotych, natomiast górny limit to aż 150 tysięcy złotych. Okres spłaty, waha się w zakresie od 1 miesiąca do 4 lat. Gdy ktoś chce pożyczyć pieniądze, musi wystawić aukcję, czyli po prostu wniosek o pożyczkę. Podaje się nim wysokość kwoty, jaka nas interesuje, okres po jakim zostanie dokonana spłata, oraz procent, jaki jesteśmy skłonni zapłacić, za to, że ktoś udzieli nam kredytu. Jeśli nasza oferta będzie na tyle ciekawa, że znajdzie się ktoś kto nam zaufa, przeleje on na nasze konto za pośrednictwem serwisu pieniądze i możemy już wydawać. Oczywiście należy w określonym czasie pożyczkę oddać.

Aby zminimalizować ryzyko, szczególnie u tych, którzy inwestują pieniądze, został stworzony specjalny rating, który pozwala na ocenianie poszczególnych osób, a co za tym idzie na budowaniu historii kredytowej. Im pozytywnych opinii jest więcej, tym łatwiej takiej osobie uzyskać pieniądze. Warto więc pilnować terminów rat, abyśmy nie mieli później problemów z pozyskaniem następnej kwoty pieniędzy. Można się spodziewać, że serwis zakra.pl, w dalszym ciągu będzie zdobywał nowych klientów i udzielał kolejnych pożyczek.

Wziąłeś pożyczkę poprzez serwis Zakra? Dodaj swoje opinie na temat współpracy z Zakra.pl 

Wtorek 18 wrzesień 2012 13:15Zgłoś nadużycie
Gość
Gość
Temat postu: Zakra.pl - Opinie
Opinia pozytywna

wziąłem pożyczkę, spłaciłem, mogę śmiało polecić, solidna firma

Skomentuj opinię

Reklama
Piątek 21 wrzesień 2012 13:13Zgłoś nadużycie
Gość
Gość
Temat postu: Zakra.pl - Opinie

da się coś na tym zarobić? słyszałem że nawet 20% miesięcznie można być do przodu, ale z tego co widziałem to opinie w necie są mieszane

Skomentuj opinię

Poniedziałek 1 październik 2012 14:37Zgłoś nadużycie
Gość
Gość
Temat postu: Zakra.pl - Opinie
Opinia pozytywna

polecam ten serwis pożyczek społecznościowych, na tle innych jest dużo lepszy

Skomentuj opinię

Środa 7 listopad 2012 18:59Zgłoś nadużycie
Gość
Gość
Temat postu: Zakra.pl - Opinie

witam potrzebuję pilnej pożyczki 3000 zł, na jakieś pół roku, mam do wyboru wziąć pożyczkę chwilówke np w provident albo podobnej firmie parabankowej, bo w banku nie mam szans na pożyczkę, albo w serwisie pożyczek społecznościowych np Zakra.pl, kłopot w tym, że potrzebuje tej pożyczki dość szybko, nie mogę czekać, czytałem że w pożyczkach społecznościowych trzeba czekać na zgłoszenie się inwestorów, jak długo mogę czekać w Zakra.pl na taka pożyczkę 3 tys. zł? Czy to będzie kilka godzin/dni/tygodni? Jak szybko wypłacane są pożyczki społecznościowe?

Skomentuj opinię

Czwartek 15 listopad 2012 12:40Zgłoś nadużycie
Gość
Gość
Temat postu: Zakra.pl - Opinie
Opinia pozytywna

w zakra.pl możesz też dostać szybką pożyczkę, musisz być tylko wiarygodną osobą w oczach twoich ewentualnych inwestorów, czyli osób które "zrzucą się" na twoją pożyczkę, na pewno musisz zrobić wszelkie dostępne weryfikacje, wtedy będziesz miał większą szansę na szybką pożyczkę, oprocentowanie na pewno będziesz miał niższe niż w providencie i tego typu podobnych, no i nie ma żadnego ryzyka dla ciebie

Skomentuj opinię

Czwartek 15 listopad 2012 12:50Zgłoś nadużycie
Gość
Gość
Temat postu: Zakra.pl - Opinie

jak zweryfikujesz dowód osobisty, dowolny drugi dokument tożsamości np prawo jazdy, paszport..., nr telefonu, adres zamieszkania, miejsce pracy, wysokość zarobków, wyciąg z konta, rachunki np za prąd, rejestr BIG to od pożyczki będą cie dzielić już tylko "milimetry" :)

Skomentuj opinię

Niedziela 16 grudzień 2012 1:03Zgłoś nadużycie
Janusz
Janusz
Temat postu: Zakra.pl - Opinie
Opinia pozytywna

Każdy kto chciałby zostać inwestorem nie ma się czym martwić. To czysty zysk i interes trafiony w dziesiątkę. Wszytko jest dobrze zabezpieczone firma stosuje wielopoziomowy system weryfikacji pożyczkobiorców – m.in. rachunek bankowy, dowód osobisty, adres zamieszkania, numer telefonu komórkowego oraz weryfikacja w bazie Info Monitor.

Skomentuj opinię

Odpowiedzi na opinię:

Środa 2 styczeń 2013 21:03 | mki

Nie przesadzaj. Interes ryzykowny. Natomiast inwestowanie w zakramini to ruletka.

Niedziela 13 styczeń 2013 21:28Zgłoś nadużycie
Błażej
Błażej
Temat postu: Zakra.pl - Opinie
Opinia pozytywna

Tu pożyczkę gotówkową można uzyskać siedząc we własnym fotelu we własnym domu, przez Internet. Tanią pożyczkę można tu dostać już w ciągu kilku chwil. To dobre rozwiązanie z którego zdarza mi się korzystać.

Skomentuj opinię

Środa 23 styczeń 2013 21:32Zgłoś nadużycie
Gość
Gość
Temat postu: Zakra.pl - Opinie
Opinia pozytywna

Zakra.pl szybkie pieniądze bez zbędnego zachodu. Ja czasami kozystam właśnie z tego serwisu. Polecam niezdecydowanym.

Skomentuj opinię

Środa 30 styczeń 2013 22:27Zgłoś nadużycie
Loluś
Loluś
Rębiszów
Temat postu: Zakra.pl - Opinie
Opinia pozytywna

Dobry jest rating, gdzie udzielający takich pożyczek społecznościowych , mogą wystawić ocenę pozyczkobiorcy. Wtedy kolejni pożyczkodawcy mają większą pewność i mniejsze ryzyko przy udzielaniu takich pożyczek. Widać, że jest to normalna forma pozyskiwania kapitału oraz służąca zarabianiu na swoim kapitale.

Skomentuj opinię

Środa 6 luty 2013 9:08Zgłoś nadużycie
Zły
Zły
Temat postu: Zakra.pl - Opinie
Opinia negatywna

Jak to możliwe że wszyscy się zachwycają. Ja niestety nie mogę powiedzieć tego samego. Niestety nie udało mi się uzyskać pożyczki mimo że zależało mi na śmiesznie niskiej kwocie 1000 zł. Oddałbym ją szybko i z określonym procentem. Ale jak nie to nie kto inny mi pożyczy.

Skomentuj opinię

Czwartek 7 luty 2013 17:27Zgłoś nadużycie
Zdziwiony
Zdziwiony
Temat postu: Zakra.pl - Opinie

Ciekawy jestem dlaczego nie dostałeś takiej pożyczki społecznościowej? Jest to portal pożyczek społecznościowych, gdzie pożyczający pieniądze ponosi pewne ryzyko niewypłacalności takiego pożyczkobiorcy. Więc musiałeś się nie spodobać takim pożyczkodawcom, nie miej pretensji.

Skomentuj opinię

Środa 20 luty 2013 11:30Zgłoś nadużycie
Maja
Maja
Kluczbork
Temat postu: Zakra.pl - Opinie

Ta pożyczka jest lepsza niż oferta tak popularnego Providenta. Po za tym nie sądzę żeby choć w połowie byli tak upierdliwi jak ta firma. Dlatego choćby z uwagi na to wolę pożyczkę społecznościową. A biorąc kredyty z głową i rozsądkiem można starać się o nie wszędzie.

Skomentuj opinię

Środa 20 luty 2013 22:14Zgłoś nadużycie
Hieronim
Hieronim
Tarnowskie Góry
Temat postu: Zakra.pl - Opinie

Jak nie masz problemów finansowych, a za to także masz zdolność kredytową, to dostaniesz w każdym banku kredyt gotówkowy i tylko niewiadoma jest suma, która wyjdzie nam ze zdolności kredytowej. A jak już w banku nie masz możliwości wzięcia kredytu gotówkowego, to szuka się pożyczki społecznościowej. Jest ona droższa niewiele w stosunku do kredytów gotówkowych branych w bankach.

Skomentuj opinię

Odpowiedzi na opinię:

Sobota 2 marzec 2013 21:34 | Olaf | Tychy

Tak jest ale tu naprawdę nie jest tak źle. Oprocentowanie jest w porządku warto zainteresować się szerzej ofertą. Nikt nie zmusza do brana kasy ale zobaczyć nie zaszkodzi.

Środa 6 marzec 2013 23:35Zgłoś nadużycie
sandik
sandik
Rybnik
Temat postu: Zakra.pl - Opinie

Taka pożyczka społecznościowa to już jest dla osób, które mają problemy z bankami, ale nie oznacza, że są nieuczciwi, mający problem z spłatą swoich zobowiązań kredytowych. Tutaj na tym portalu pożyczek społecznościowych mogą wziąć taką pozyczkę społecznościową osoby, któe nie mają zdolności kredytiowej, ale brak zdolności kredytowej nie oznacza problemy ze spłatą kredytów.

Skomentuj opinię

Czwartek 7 marzec 2013 6:28Zgłoś nadużycie
Wiesław
Wiesław
Szczecinek
Temat postu: Zakra.pl - Opinie

Tylko nie wiem po co brać kolejną pozyczkę choćby na miesiąc, spłacić spore dodatkowe koszty związane z tą pożyczką gotówkową, jak ma się inne kredyty i pożyczki gotówkowe. A jest ich tyle, że banki nie dadzą kolejnych, ponieważ wszelkie miesięczne płatności kredytowe są na tak duże sumy, że przy następnych taki pożyczkobiorca miałby problem z ich obsługą.

Skomentuj opinię

Środa 13 marzec 2013 8:54Zgłoś nadużycie
Pożyczkobiorca
Pożyczkobiorca
Temat postu: Zakra.pl - Opinie

Bank nie udzielił mi kredytu - dlatego zgłosiłam się do Zakry. Ku memu zdziwieniu, pożyczka została udzielona mi bardzo szybko i to za pośrednictwem Internetu, czyli nie musiałam nawet wychodzić z domu. Pożyczkę już dawno spłaciłam, ale powiem, że to jest niesamowite, że spłata mnie tak niewiele kosztowała, bo pożyczka była tania...Jeśli pożyczka to tylko z Zakrą!

Skomentuj opinię

Odpowiedzi na opinię:

Piątek 15 marzec 2013 6:58 | Damian | Żory

Podaj sumy ile dostałeś pożyczki i ile spłaciłeś i w jakim czasie? Wtedy wszyscy będą widzieć jak bardzo jest tanio i jak brdzo się opłaca.

Sobota 26 kwiecień 2014 21:46 | znawca PR | Glowice

to jest przecież autoreklama

Wtorek 29 kwiecień 2014 20:43 | Gość

ślepi nie zauważą

Piątek 15 marzec 2013 19:15Zgłoś nadużycie
Jan
Jan
Jaworzno
Temat postu: Zakra.pl - Opinie

Warunki w Zakrze są bardzo dobre, przeważnie można pozyczyć od innej osoby w ramach pożyczki społecznościowej o oprocentowaniu około 30 procent, ja właśnie taką pożyczkę społecznościową dostałem. Szybko dostałem taką pożyczkę społecznościową i to pre internet, nigdzie nie musiałem chozić, załatwiać, wszystko załatwiłem za pomoca komputera. A pieniądze dostałem na konto bankowe bardzo szybko po zawarciu umowy o pożyczkę społecznościową.

Skomentuj opinię

Piątek 15 marzec 2013 19:15Zgłoś nadużycie
Jan
Jan
Jaworzno
Temat postu: Zakra.pl - Opinie
Opinia pozytywna

Warunki w Zakrze są bardzo dobre, przeważnie można pozyczyć od innej osoby w ramach pożyczki społecznościowej o oprocentowaniu około 30 procent, ja właśnie taką pożyczkę społecznościową dostałem. Szybko dostałem taką pożyczkę społecznościową i to pre internet, nigdzie nie musiałem chozić, załatwiać, wszystko załatwiłem za pomoca komputera. A pieniądze dostałem na konto bankowe bardzo szybko po zawarciu umowy o pożyczkę społecznościową.

Skomentuj opinię

Reklama