MaxiPozyczka

TrustBuddy - Opinie

Pożyczka TrustBuddy.com - Polska - Forum i opinie

Środa 22 lipiec 2015 14:13Zgłoś nadużycie
MaxiPozyczka
MaxiPozyczka

Postów: 263
Poznań
woj. wielkopolskie
Na forum od: 2012-01-05
Temat postu: TrustBuddy - Opinie

Pożyczka TrustBuddy.com

TrustBuddy jest jedną z nowszych firm działających na polskim rynku w branży internetowych pożyczek społecznościowych. Marka ta wywodzi się ze Szwecji, gdzie rozpoczęła działalność w 2009 roku, jednakże od tego czasu zdążyła rozprzestrzenić się już na kilka krajów, w tym na Polskę. W przeciwieństwie do tradycyjnych chwilówek pozabankowych, gdzie pożycza się pieniądze od konkretnej firmy, w przypadku pożyczek społecznościowych dawcami kapitału są inne osoby fizyczne. Aby zostać inwestorem w serwisie TrustBuddy wystarczy być pełnoletnim obywatelem Rzeczypospolitej Polskiej oraz posiadać przynajmniej 2500 zł do zainwestowania, gdyż jest to minimalna kwota od jakiej można zacząć inwestowanie w pożyczki w TrustBuddy. W przypadku większości firm zajmujących się pożyczkami społecznościowymi, pożyczkodawcy sami wyszukują pożyczkobiorcy, któremu są gotowi pożyczyć pieniądze i bardzo często udostępniają mu całą kwotę. W tym wypadku wygląda to nieco inaczej. Z wpłat inwestorów tworzona jest pula pieniędzy, z której to puli następnie w odpowiednich proporcjach udzielane są pożyczki. Potencjalni pożyczkobiorcy weryfikowani są przez pracowników TrustBuddy i stawiane są im dość spore wymagania. Minimalny wiek to 20 lat, minimalny dochód to 1300 zł netto, dodatkowo sprawdzane są rejestry dłużników. Według statystyk, 90% wniosków pochodzących z Polski jest odrzucane, w ten sposób serwis chce zapewnić pożyczkodawcom jak największą spłacalność chwilówek i tym samym jak największe zyski dla nich. Dodatkowo w celu dywersyfikacji ryzyka, wpłacony kapitał dzielony jest na kilkanaście małych pożyczek, zamiast jednej dużej. Także dla pożyczkobiorców przygotowana jest dosyć ciekawa oferta, gdyż jeżeli wybierze się termin spłaty do 14 dni, to wtedy zwraca się jedynie kapitał, bez żadnych prowizji czy odsetek. Maksymalna kwota możliwa do uzyskania wynosi 2000 zł, natomiast najdłuższy termin spłaty zobowiązania to 30 dni i w takim przypadku po miesiącu będzie trzeba zwrócić dodatkowo 408 zł. Wysokość dodatkowej opłaty uzależniona jest od kwoty pożyczki, podobnie jest z kosztami przedłużenia terminu spłaty o kolejne 30 dni.

Opinie na temat TrustBuddy są pozytywne, jest to uznana już w kilku krajach marka, która zapewnia dosyć spore bezpieczeństwo funduszy wpłaconych przez inwestorów. Dodatkową zachętą może być fakt, iż 90% wpłaconego kapitału można w każdej chwili wypłacić. Firma szczyci się tym, iż zapewnia duże bezpieczeństwo, na swojej stronie podaje, iż 96% klientów jest spokojnych o bezpieczeństwo swoich środków. Wydaje się, iż przed pożyczkami społecznościowymi jest duża przyszłość, nie dość że stanowią ciekawą alternatywę z perspektywy pożyczkobiorców, to stanowią także dość ciekawy sposób na inwestowanie swoich pieniędzy.

Wtorek 27 październik 2015 18:05Zgłoś nadużycie
Gość
Gość
Temat postu: TrustBuddy - Opinie

czy i jak sprawdzają dochód, czy tylko oświadczenie wystarczy?

Skomentuj opinię

Odpowiedzi na opinię:

Niedziela 17 listopad 2019 0:48 | pozyczam12 | Kraków

Witam, oferuję Państwu pożyczki prywatne na terenie całego kraju,

Nie wymagam zaświadczeń o dochodach i nie sprawdzam baz dłużników typu krd,



Minimum formalności i szybka wypłata gotówki do ręki lub na konto.

Brak przedpłat, brak ukrytych opłat!!!! Szybko i uczciwie, Czas realizacji do 2 dni roboczych.



Pierwszy kontakt poprzez mail: pomocpozyczkowa12@gmail.com

Czwartek 28 maj 2020 15:58 | eryk | Kaków

Masz problemy z zadłużeniem, firmami windykacyjnymi lub komornikami?
Mogę Ci pomóc i uwolnić od całego zadłużenia!

dowiedz się więcej :

finanseforum.pl

SPRAWDŹ OGŁOSZENIA PRYWATNYCH POŻYCZKODAWCÓW

Reklama
Sobota 19 grudzień 2020 10:08Zgłoś nadużycie
inwestor87
inwestor87

Postów: 2413
Wrocław
woj.
Na forum od: 2020-09-02
Temat postu: TrustBuddy - Opinie

Witam posiadam 25 kontaktów do prywatnych inwestorów którzy udzielają pożyczek prywatnych.Oczekuje 50zł za 25 kontaktow.Tym bardziej ze teraz w czasie Pandemi za bardzo niechce nikt udzielac Pozyczek.Pozyczki sa pewne ponieważ sam korzystalem.Jeżeli liczycie ze znajdziecie na forach lub na stronach ogłoszeniowych pozyczke to jesteście w błędzie,strata waszego czasu.Ja mam pewne na 100%namiary na pozyczkodawcow ale to każdego inwidualny wybór.Ja Posiadam namiary na osoby które udzielają pożyczek prywatnie bez baz tylko na umowę cywilno-prawna i weksel.Umowa i Weksel podpisywany jest u notariusza a wszelkie koszta sa wliczone w pozyczke i raty.Chyba ze wolisz jakis pseduo zagranicznych pozyczkodawcow czy zakladanie jakis fikcyjnych kont.Jeżeli jesteś zainteresowany/a napisz. Oferta ważna na Cała Polske.Proszę o kontakt tylko na adres e-mail.
inwestorzy87@gmail.com

Skomentuj opinię

Poniedziałek 28 grudzień 2020 9:40Zgłoś nadużycie
ANNA CHROMA FINANSOWANIE
ANNA CHROMA FINANSOWANIE
Lodz
Temat postu: TrustBuddy - Opinie

ANNA CHROMA FINANSOWANIE
Witam wszystkich
Bardzo dziękuję Bogu że ponownie postawiłeś ANNA CHROMA na mojej ścieżce.
W przypadku wszystkich Twoich potrzeb finansowych lub masz kłopoty finansowe, po prostu skontaktuj się z tą wspaniałą ANNA CHROMA, a będziesz miał pełną satysfakcję.Ta kobieta właśnie pomogła mi niewielką sumą 55 000 zł, a to mi wystarczy.
Jest kobietą serca, dzięki tej wspaniałej kobiecie mogłem podnieść standard życia i zadłużenie.
Jeśli potrzebujesz małej pożyczki, skontaktuj się tylko z nimi, a nie zawiedziesz się.
E-mail: annachroma1949@gmail.com
Dziękuję Ci

UWAGA
NIE POLSKI, wstrzymaj się

Skomentuj opinię

Niedziela 2 maj 2021 9:46Zgłoś nadużycie
kiersteinmartinafr@gmail.com
kiersteinmartinafr@gmail.com
(Whatsapp: +48515941776)
Temat postu: TrustBuddy - Opinie

Miłego dnia.
Jesteśmy strukturą finansową, która zapewnia pożyczki (osobiste, samochodowe, nieruchomości itp.) Oraz finansowanie każdemu, kto chce ubiegać się o pożyczkę. Jesteśmy również w bliskim kontakcie z inwestorami wysokiego szczebla, którzy dysponują kapitałem niezbędnym do inwestowania w obiecujące projekty. Aby uzyskać więcej informacji na temat warunków, jakie należy spełnić, aby skorzystać z pożyczki w naszej strukturze, napisz do nas na nasz prywatny adres e-mail: (info.pomoc210@gmail.com)

Skomentuj opinię

Reklama