Kokos.pl - Opinie

Pożyczki społecznościowe Kokos.pl - Opinie

Środa 22 sierpień 2012 14:27Zgłoś nadużycie
MaxiPozyczka
MaxiPozyczka

Postów: 182
Poznań
woj. wielkopolskie
Na forum od: 2012-01-05
Temat postu: Kokos.pl - Opinie

Kokos.pl - weź pożyczkę przez internet albo zacznij zarabiać na udzielaniu pożyczek.

Rosnąca na całym świecie popularność pożyczek społecznościowych, sprawiła, że i w Polsce pojawiły się serwisy, za pośrednictwem których, można pożyczać lub inwestować pieniądze, pomijając banki lub inne instytucje finansowe. Jednym z pierwszych z nich był Kokos.pl. Za pośrednictwem tej strony internetowej, ludzie, którzy nie mogą uzyskać pieniędzy w banku, mogą zyskać zewnętrzne źródła finansowania. Cała metoda pożyczek społecznościowych jest dosyć prosta. Ktoś, kto potrzebuje pieniędzy, wystawia aukcje, w której informuje inwestorów, jaka kwota jest mu potrzebna i jaki procent jest skłonny zapłacić. Jeżeli oferta będzie interesująca dla osoby, która chce w ten sposób zainwestować swoje pieniądze, wnioskodawca otrzymuje od niego pieniądze, które musi spłacić w ustalonym terminie.

Serwis Kokos.pl est obecnie jednym z największych i jak można wyczytać opinie z forum internetowych jednym z najlepszych serwisów oferujących social lending. Co więc sprawia, że jest taki popularny. Przede wszystkim jego wiarygodność. Każdy klient musi zweryfikować podczas rejestracji swoje dane osobowe, konto bankowe, czy telefon komórkowy. W ten sposób inwestorzy, którzy chcą zarobić pożyczając pieniądze, mają większą pewność, że zainwestowane środki otrzymają z powrotem. Natomiast wnioskodawca, wzbudza większe zaufanie i dzięki temu może otrzymać wyższą kwotę pieniędzy, za którą zapłaci mniej odsetek. W serwisie Kokos.pl minimalna kwota pożyczki wynosi 50 złotych, natomiast maksymalna to 250 000 złotych. Czas w jaki uzyska się pieniądze, jest uzależniony od tego jak szybko inwestorzy zdecydują się na udzielenie pożyczki. System działa w jasny i przejrzysty sposób, jego strona internetowa jest bardzo przystępna i zachęca do skorzystania z oferty.

Serwis Kokos.pl jest szczególnie ciekawy dla wszystkich tych, którzy mają nieregularne źródła dochodu, pracują na umowę o dzieło, lub umowę zlecenie i w związku z tym mają spory problem z uzyskaniem kredytu bankowego. Tutaj nie ma takich formalności i jeżeli wzbudzamy zaufanie, możemy spodziewać się, że nasza aukcja czyli wniosek o pożyczkę, znajdzie odzew wśród prywatnych inwestorów.

Środa 19 wrzesień 2012 14:21Zgłoś nadużycie
Gość
Gość
Temat postu: Kokos.pl - Opinie

jak jest z tym inwestowaniem, opłaca się? jest jakieś ryzyko że inwestując nie dostanę swojej kasy z powrotem? czy są jakieś gwarancje że nie stracę na inwestowaniu pieniędzy w kokos.pl?

Skomentuj opinię

Reklama
Piątek 28 wrzesień 2012 23:30Zgłoś nadużycie
Gość
Gość
Temat postu: Kokos.pl - Opinie
Opinia pozytywna

zarobić można ale trzeba uważać komu się pożycza

Skomentuj opinię

Sobota 6 październik 2012 10:56Zgłoś nadużycie
Gość
Gość
Temat postu: Kokos.pl - Opinie
Opinia pozytywna

przy inwestowaniu to trochę ryzyko jest, ale za to przy pożyczaniu nie ma no pożyczka jest tania w porównaniu z tymi udzielanymi przez instytucje parabankowe

Skomentuj opinię

Piątek 12 październik 2012 0:13Zgłoś nadużycie
Gość
Gość
Temat postu: Kokos.pl - Opinie
Opinia pozytywna

gorsze warunki pożyczki niż w banku ale lepsze niż w jakimś providencie czy innych podobnych parabankach, czyli jak nie dadzą w banku to lepiej najpierw spróbować np na kokos.pl niż dać się oskubać w jakimś parabanku, ogólnie moja opinia jest pozytywna, jak na tego typu serwis

Skomentuj opinię

Odpowiedzi na opinię:

Niedziela 25 listopad 2012 17:44 | Gość

nie zgodzę się, na kokos.pl jest podobne oprocentowanie jak w parabankach, a w tej chwili niektóre parabanki mają taką promocję że w ogóle nie ma oprocentowania

Środa 31 październik 2012 23:43Zgłoś nadużycie
Gość
Gość
Temat postu: Kokos.pl - Opinie
Opinia pozytywna

potrzebujesz kasy, chcesz pożyczyć w kokos.pl - polecam jak najbardziej, ale jeśli masz zamiar tam inwestować żeby coś zarobić to przygotuj się na niespodzianki, typu kłopoty ze spłaceniem twojej pożyczki, konieczność zapłacenia podatku od zarobionych pieniędzy, także tych zarobionych teoretycznie, których możesz nigdy nie zobaczyć, wcale nie jest tak różowo jeżeli chodzi o spłacanie pożyczek przez użytkowników kokos.pl i pewnie podobnie jest w innych serwisach pożyczek społecznościowych, chyba nie warto się szarpać jeżeli chodzi o zarobek przez kokos.pl, można więcej stracić niż zarobić, nie polecam pożyczek społecznościowych potencjalnym inwestorom, a gdybym chciał wziąć przez kokos.pl pożyczkę to nie miał bym żadnego oporu przed tym, zawsze to taniej wyjdzie niż w jakimś providencie czy czymś takim podobnym

Skomentuj opinię

Czwartek 6 grudzień 2012 21:34Zgłoś nadużycie
Gość
Gość
Temat postu: Kokos.pl - Opinie

Kokos jest łatwym dostępem do kredytu. Gwarantuje przejrzyste zasady na europejskim poziomie. Jeżeli wygrasz aukcje nie musisz korzystać z pieniędzy bez konsekwencji możesz się wycofać, co jest moim zdaniem profesjonalnym podejściem do klienta.

Skomentuj opinię

Niedziela 9 grudzień 2012 17:40Zgłoś nadużycie
ZORRO
ZORRO
Temat postu: Kokos.pl - Opinie

Jak dla mnie oferta kokosa jest bardzo fajna. Ta opcja zapłaty za zakupy w sklepach internetowych jest bardzo Ciekawa. Najlepsze jest to, że można kupować też tam gdzie sklep nie oferuje pożyczek ratalnych. Po prostu kredyt dostajesz na kokosie, a kupujesz gdzie chcesz :)

Skomentuj opinię

Środa 12 grudzień 2012 21:52Zgłoś nadużycie
Gość
Gość
Temat postu: Kokos.pl - Opinie

Kokos jest bezkonkurencyjny. Ma bardzo ciekawą ofertę. Dzięki temu że w ostatnim czasie znacznie poszerzył swoją ofertę zyskuje prowadzenie na rynku pożyczek społecznościowych.

Skomentuj opinię

Wtorek 18 grudzień 2012 12:52Zgłoś nadużycie
Gość
Gość
Temat postu: Kokos.pl - Opinie

jakie jest oprocentowanie pożyczek w kokos.pl?

Skomentuj opinię

Czwartek 27 grudzień 2012 16:52Zgłoś nadużycie
Michalina
Michalina
Ostrzeszów
Temat postu: Kokos.pl - Opinie
Opinia pozytywna

Oprocentowanie jest trochę wyższe niż w bankach i to wychodzi, że możesz dostać pożyczkę w skali roku oprocentowaną około 30%, natomiast jak ktoś tutaj wcześnie napisał, że nie jest to rewelacja, ale bardziej się opłaca niż chwilówki w parabankach.

Skomentuj opinię

Środa 9 styczeń 2013 20:26Zgłoś nadużycie
Mikołaj
Mikołaj
Temat postu: Kokos.pl - Opinie

Ja bym nie ryzykował 30% rocznie to strasznie dużo kasy. Jeszcze przy 1000 zł może tego nie widać ale weź większą kwotę na dwa czy trzy lata, to po przeliczeniu okaże się, że oddasz praktycznie drugie tyle co pożyczasz.

Skomentuj opinię

Niedziela 13 styczeń 2013 21:36Zgłoś nadużycie
Sebastian
Sebastian
Temat postu: Kokos.pl - Opinie

Wczoraj dostałem przelew na konto. Posłuchałem was i starałem się o 1000 zł. Procedura prosta. Wszystko intuicyjne. Kasa szybko wpłynęła na moje konto a i rata niska.

Skomentuj opinię

Poniedziałek 14 styczeń 2013 18:33Zgłoś nadużycie
Kowal
Kowal
Szczejkowice
Temat postu: Kokos.pl - Opinie

Taki, który ma kasę i pożycza na kokosie.pl, może zarobić kokosy, bo oprocentowanie jest spore, ale musi na pewno myśleć i założyć ryzyko inwestycyjne w taką pożyczkę społecznościową. Bo przy dużym zysku jest większe ryzyko niewypłacalności takiego pożyczającego. Wtedy windykacja jest trudna, a zarazem bardzo droga.

Skomentuj opinię

Sobota 2 luty 2013 21:42Zgłoś nadużycie
Robert
Robert
Węgorzewo
Temat postu: Kokos.pl - Opinie
Opinia pozytywna

Wszystko jest zależne od dwóch stron, które dogadują się w sprawie oprocentowania. Na ogół jest ono wyższe niż w bankach, ale znacznie niższe jest takie oprocentowanie społecznościowej pożyczki niż przy pozyczkach, któe oferują firmy, które nie są bankami.

Skomentuj opinię

Poniedziałek 4 luty 2013 14:02Zgłoś nadużycie
Seba
Seba
Temat postu: Kokos.pl - Opinie

Nie wiem czym tu się tak zachwycacie. Wszedłem na stronę próbowałem się zarejestrować i kicha. Po co komu takie niby udogodnienia. Dla mnie strata czasu i tyle. Do banku idę daję dowód i za minutę wiem co i jak a tu nawet zalogować się nie da.

Skomentuj opinię

Odpowiedzi na opinię:

Poniedziałek 4 luty 2013 19:22 | Bernard | Tychy

Jak nie masz złej historii kredytowej w Biurze Informacji Kredytowej czyli masz zdolność kredytową to idziesz do banku, tam masz lepsze warunki takiego kredytu gotówkowego niż przy takich pożyczkach społecznościowych. Ale nie wszyscy są w takiej sytuacji jak ty. Chociaż dla osoby mocno zadłużonej to i tak nie jest sprawa prosta dostać taką pożyczkę na portalu pożyczek społecznościowych.

Środa 6 luty 2013 17:51Zgłoś nadużycie
Miłosz
Miłosz
Temat postu: Kokos.pl - Opinie
Opinia pozytywna

DOSTAŁEM 1500. Nie wierzyłem ale się udało. Zmotywowaliście mnie więc postanawiam się ujawnić. Na pocztku miałem obawy i nie byłem pewien czy dać się skusić. Jednak teraz jestem naprawdę zadowolony. Nie wiem czy jeszcze skorzystam z normalnego banku. Bo te warunki są bardzo dobre.

Skomentuj opinię

Piątek 8 luty 2013 22:22Zgłoś nadużycie
Zbigniew
Zbigniew
Temat postu: Kokos.pl - Opinie
Opinia pozytywna

Fajna ta stronka. Wszytko takie intuicyjne. Słabo znam się na komputerach ale tu nie miałem żadnych problemów. Oprocentowanie porównywalne do chwilówek a może i niższe.

Skomentuj opinię

Niedziela 10 luty 2013 21:08Zgłoś nadużycie
Aluśka
Aluśka
Temat postu: Kokos.pl - Opinie

Ja kokosa lubię w każdej postaci. Na torcie w drinku i jak płaci za moje zachcianki. Wszystko szybko sprawnie i bez wychodzenia z domu. Jak tu nie kochać internetu.

Skomentuj opinię

Poniedziałek 11 luty 2013 20:08Zgłoś nadużycie
Inwestor
Inwestor
Kraków
Temat postu: Kokos.pl - Opinie
Opinia pozytywna

Zainwestowałem na kokos.pl swoje pieniądze jako pożyczkodawca. Jestem zadowolony, na razie od pół roku inwestycji mam regularne spłaty od moich pożyczkobiorców. Świetna strona, bardzo szybko załatwia się tutaj sprawy z pożyczkami i jako inwestor na kokos.pl jestem bardzo zadowolony i wszystkim polecam, bo można zarobić sporo i bezpiecznie.

Skomentuj opinię

Odpowiedzi na opinię:

Wtorek 12 luty 2013 10:38 | Mochkanin

I tu potwierdzasz że te kredyty są naprawdę drogie. Niestety żeby inwestor był zadowolony musi mieć odpowiednie zyski. A kto te zyski tworzy? - Oczywiści ten kto spłaca wysokie raty.

Reklama