MaxiPozyczka

Kokos.pl - Opinie

Pożyczki społecznościowe Kokos.pl - Opinie

Wtorek 19 luty 2013 20:31Zgłoś nadużycie
Maksio
Maksio
Wejherowo
Temat postu: Kokos.pl - Opinie
Opinia pozytywna

To chyba najlepszy serwis, za pośrednictwem którego można zainwestować swoje pieniądze, a z drugiej strony pożyczyć. A co drogich pożyczek społecznościowych na kokos.pl, to są jednak sporo tańsze niż na przykład w Providencie. Jak ludzie akceptują warunki takiej pożyczki społecznościowej to dlaczego nie?

Niedziela 3 marzec 2013 8:16Zgłoś nadużycie
Rżąca
Rżąca
Brzeg
Temat postu: Kokos.pl - Opinie

Dobra strona do inwestowania dla dwóch stron. Jestem na etapie poznawania pozyczek społecznościowych w kokos.pl i co raz bardziej skłaniam się zainwestować w pożyczki społecznościowe.

Skomentuj opinię

Reklama
Niedziela 24 marzec 2013 7:17Zgłoś nadużycie
Maryjka
Maryjka
Sosnowiec
Temat postu: Kokos.pl - Opinie

Co raz częściej tutaj dochodzą do głosu inwestorzy, którzy chcą zainwestować w pożyczki społecznościowe. Jednak mnie to nie dziwi. Banki oferują drogie kredyty gotówkowe chociaż znacznie tańsze niż firmy pozabankowe, to jednak są one drogie, a na lokatach dają ochłpy. Takie różnice pomiędzy oprocentowaniem depozytów oraz kredytów jest niespotykane w krajach Europy Zachodniej.

Skomentuj opinię

Niedziela 31 marzec 2013 23:49Zgłoś nadużycie
Artur
Artur
Łódź
Temat postu: Kokos.pl - Opinie

Jeżeli chodzi o ten typ portalu, to w Polsce na chwilę obecną jest to zdecydowanie nr 1, jednak ma zarówno swoje zalety i wady zarówno dla pożyczkodawców, jak i pożyczkobiorców. Pożyczkodawcy mogą wyciągnąć o wiele większy % niż przykładowo na zwykłych lokatach bankowych, ale ryzyko jest tu o wiele większe, żeby długoterminowo zarobić trzeba naprawdę mieć szczęście. A jeżeli ktoś chce pożyczyć pieniądze, no to o wiele lepiej spróbować w banku, jednak wiadomo nie zawsze można... W takim wypadku myślę bardziej się opłaca wziać z takiego kokosa niż przykładowo providenta.

Skomentuj opinię

Sobota 6 kwiecień 2013 11:25Zgłoś nadużycie
gosc
gosc
Temat postu: Kokos.pl - Opinie
Opinia pozytywna

a ile mozna tu maksymalnie pozyczyc?

Skomentuj opinię

Sobota 27 kwiecień 2013 7:09Zgłoś nadużycie
Natak
Natak
Wałbrzych
Temat postu: Kokos.pl - Opinie

Wszystko zależy od pożyczkodawcy ile chce zainwestować w taką pożyczkę społecznościową. Patrząc jednak na pewne ryzyko takiej inwestycji nie licz, że będą to duże kwoty, takie jakbyś dostał w bankach w ramach kredytów i pożyczek gotówkowych.

Skomentuj opinię

Odpowiedzi na opinię:

Środa 22 maj 2013 23:32 | Kamil | Leszno

Inwestorzy zarabiają na prawdę niezłe pieniądze. Nie mówi się o tym głośno i powszechnie ale i wszyscy wiedzą,że w branży finansowej można sporo zyskać. Nikt nie mówi, że pieniądze będziesz pożyczać jedynie jednej osobie. Zawsze mozesz pozyczyć większą kwotę i spokojnie zbierać zyski. Nie bój się i zaryzykuj na pewno się nie rozczarujesz.

Piątek 7 czerwiec 2013 20:20Zgłoś nadużycie
Jan
Jan
Jaworzno
Temat postu: Kokos.pl - Opinie

Na kokosie.pl można poczuć się bankierem, który decyduje o swoim kapitale jak go zainwestować i to najlepiej właśnie w takie pożyczki społecznościowe. Tam gdzie często nie pisze się wiele albo źle można sporo zarobić, to tak jak w kryzysie, bo na kryzysie można zarobić sporo, a na takich pożyczkach społecznościowych również.

Skomentuj opinię

Środa 14 sierpień 2013 21:56Zgłoś nadużycie
Daria
Daria
Nowy Targ
Temat postu: Kokos.pl - Opinie
Opinia negatywna

Może inwestorzy zarabiają, ale ja nie jestem zadowolona. Zaoferowano mi jedynie 500 zł i to za kolejne 500 zł do zwrotu. Jak dla nie znacznie za drogo i za mało pieniędzy. Ja potrzebuje 2000 zł, dlatego nie podoba mi się, taka polityka. Życzę innym powodzenia ja nie skorzystałam i już raczej nie zajrzę na ich stronę.

Skomentuj opinię

Środa 16 październik 2013 14:39Zgłoś nadużycie
Gość
Gość
Temat postu: Kokos.pl - Opinie

pożyczyć bym pożyczył ale w inwestowanie bym nie wszedł to jednak ryzyko jest

Skomentuj opinię

Piątek 8 listopad 2013 13:59Zgłoś nadużycie
Sayian
Sayian

Postów: 3
wawa
woj. mazowieckie
Na forum od: 2013-11-08
Temat postu: Kokos.pl - Opinie

Inwestorzy na kokosie zdarzają się być "upierdliwi". Możecie być pewni, że zostaniecie prześwietleni przez inwestorów - niektórzy nawet potrafią zadzwonić do pracodawcy na nr który znajdą w internecie! Jeszcze kwestia monitów za nieterminowe spłaty, myślałem kiedyś, że 50zł za nieterminową spłatę to dużo, ale okazuje się że na kokosie można dostać nawet 200 zł monitów (za każdego inwestora osobno) w miesiąc za przeterminowaną ratę 190 zł ! Ktoś jeszcze miał takie przygody z kokosem? Mam wrażenie, że z SL kokos zrobił sobie maszynkę do nabijania/naciągania pożyczkobiorców.

Skomentuj opinię

Wtorek 17 czerwiec 2014 10:59Zgłoś nadużycie
gość
gość
Temat postu: Kokos.pl - Opinie
Opinia pozytywna

Jeśli ktoś spłaca raty na kokosie terminowo, to nie musi się przejmować monitami. Ja w kokosie brałem już 15 razy kredyt, ten ostatni 15ty jeszcze spłacam, zostało mi 11 m-cy, jestem bardzo zadowolony, wcale nie ma dużego oprocentowania, ten ostatni kredyt mam na 16%. Warto pożyczać z kokosu, tam są jasne reguły i bardzo mi się podoba to, że wszystko widzimy na swoim koncie kokosa, całą naszą historię. Jedyna wada, to taka, że kokos wprowadził sprawdzanie w BIK, a to nie stety nie pozwala wdziąć kredytu osobą, które są tam wpisane, mając złą historię kredytową. Trochę to przykre bo jest dużo osób, które mogą społacać kredyt, ale niestety go nie dostaną. Przez co też, wydaje mi się, dużo osób kokos i inwestorzy stracili w ten sposób.

Skomentuj opinię

Odpowiedzi na opinię:

Piątek 30 październik 2015 2:19 | Krystian | Anglia

Bzdura, jestem inwestorem na kokosie i moge powiedzieć że osoby które posiadają długi gdzie indziej nie zasługują na zaufanie bo już wczesniej okazały się niewypłacalne,zalegają z płatnościami itd. Bardzo dobrze ze kokos prowadzi taką weryfikację im więcej zabezpieczeń tym lepiej to tylko służy nam wszystkim bo ludzie nie obawiają się tam inwestować a PB mają łatwiejszy dostęp do pożyczek. Osoby uczciwe przechodzą proces weryfikacji bez żadnych problemów pozdrawiam.

Piątek 11 sierpień 2017 10:11Zgłoś nadużycie
Gość
Gość
Temat postu: Kokos.pl - Opinie

polecam, nie chcieli mi dać nigdzie a tu dostałam

Skomentuj opinię

Reklama