MaxiPozyczka

Finansowo.pl - Opinie

Pożyczki społecznościowe Finansowo.pl - Opinie

Piątek 24 sierpień 2012 0:42Zgłoś nadużycie
MaxiPozyczka
MaxiPozyczka

Postów: 251
Poznań
woj. wielkopolskie
Na forum od: 2012-01-05
Temat postu: Finansowo.pl - Opinie

Finansowo.pl - pożyczki pozabankowe od osób fizycznych. Pożyczki społecznościowe - sposób na inwestowanie przez internet.

Każdemu zdarzyły się chyba takie chwile, gdy potrzebował w szybki sposób pożyczyć pieniądze. Ale banki nie spieszą się w swoich działaniach, a od znajomych jakoś ciężko i trudno pożyczać pieniądze. Na szczęście dzisiaj można już pożyczać pieniądze pomijając instytucje bankowe czy parabankowe. Taką możliwość dają tak zwane pożyczki społecznościowe. Na czym polega idea social lendingu? Mechanizm jest prosty. Ludzie, którzy mają nadwyżkę środków pieniężnych, a chcą z nich uzyskać wyższy zysk, pożyczają ludziom którzy chwilowo potrzebują wsparcia pieniądze. Wszystko odbywa się za pośrednictwem portali internetowych, które zapewniają bezpieczeństwo zarówno inwestorom, jak i pożyczkobiorcom.

Jednym z portali internetowych, które oferują pożyczki społecznościowe jest finansowo.pl. Jest to jeden z najnowszych projektów tego typu, ale jak pokazują opinie jego klientów, cieszy się on sporym zaufaniem i popularnością. Za pośrednictwem tego serwisu, można poprosić inwestorów o pożyczkę. Dzieje się to poprzez wystawienie aukcji, w której podaje się, kwotę jaką chcemy pożyczyć, okres kiedy oddamy całe zadłużenie, oraz procent jaki oferujemy inwestorowi. Należy pamiętać, że im będzie on wyższy, tym więcej będzie chętnych aby pożyczyć pieniądze. Dbając o bezpieczeństwo klientów portal finansowo.pl weryfikuje dane osób, które się w nim zarejestrowały. Weryfikacji poddawane są dane osobowe, konto w banku, numer telefonu, czy adres zamieszkania. Dzięki temu, spłacalność pożyczek jest bardzo wysoka, a nawet gdyby ktoś nie oddawał pieniędzy, są one odzyskiwane na drodze windykacyjnej. Każdy inwestor może zainwestować w jedną aukcje maksymalnie 500 złotych, co również zmniejsza ryzyko utraty pieniędzy. Oprócz komunikowania się za pomocą internetu, finansowo.pl uruchomiło również system esemesowy, który powiadamia klientów zarówno o złożeniu nowej oferty, lub wystawieniu nowej aukcji. Bardzo przyspiesza to cały proces związany z pozyskiwaniem środków, co w konsekwencji sprawia, że pieniądze krążą pomiędzy klientami portalu szybciej.

Jesteś już użytkownikiem Finansowo.pl? Dodaj swoje opinie na temat serwisu Finansowo.pl 

Niedziela 25 listopad 2012 22:33Zgłoś nadużycie
Rajmund
Rajmund
Temat postu: Finansowo.pl - Opinie

Finansowo.pl to bardzo fajna inicjatywa społecznościowa. To tu w prosty sposób ludzie dysponujący większą ilością funduszy mogą zarobić na udzielaniu pożyczek osobom które w danej chwili potrzebują pożyczyć parę złotych. Z uwagi na to że w banku trudno po zaostrzeniu przepisów uzyskać szybki i tani kredyt jest to dobry pomysł.

Skomentuj opinię

Reklama
Sobota 1 grudzień 2012 23:35Zgłoś nadużycie
Pistacja
Pistacja
Temat postu: Finansowo.pl - Opinie

Jakoś ciężko mi sobie wyobracać pożyczanie nawet tych 500 zł w tak dziwnych okolicznościach. Gwarancja zwrotu marna? Kogo miała bym właściwie szukać. W razie czego to sprawa przez policję, prokuraturę, sądy trwała by latami. Jakoś nie widzę tego pomysłu urzeczywistniającego się na masową skalę.

Skomentuj opinię

Odpowiedzi na opinię:

Poniedziałek 4 marzec 2013 19:34 | kleszkazmlawy | Warszawa

Ja pożyczyłem tam kilkunastu osobom po 50 lub 100 zł. Zwraca 1/4 pożyczkobiorców a reszta chyba z premedytacją oszukuje wiedząc, że mało komu będzie się chciało wchodzić w kosztowną windykację z niepewnym wynikiem przy tak małych pożyczkach. Tragedia.

Czwartek 6 grudzień 2012 21:38Zgłoś nadużycie
Tomasz
Tomasz
Temat postu: Finansowo.pl - Opinie

Bardzo fajnym przykładem wejścia w XXI wiek jest portal Finansowo.pl. Jest to firma nastawiona głównie na młodych ludzi jednak tak naprawdę każdy może skorzystać z ich usług. Bardzo dużym plusem wyróżniającym finansowo.pl z innych podobnych jest fakt że nie pobierają prowizji.

Skomentuj opinię

Piątek 7 grudzień 2012 21:07Zgłoś nadużycie
Gość
Gość
Temat postu: Finansowo.pl - Opinie
Opinia negatywna

długo trzeba czekać na uzyskanie pożyczki, nie polecam

Skomentuj opinię

Czwartek 20 grudzień 2012 22:10Zgłoś nadużycie
Eugeniusz
Eugeniusz
Temat postu: Finansowo.pl - Opinie
Opinia pozytywna

Ta oferta jest konkurencyjna dla ofert tradycyjnych. Dla własnego bezpieczeństwa jednak zawsze warto czytać wszystkie informacje, regulaminy i sprawdź opłaty a nie tylko oprocentowanie. Ja jestem zadowolony pożyczam na razie niewielkie kwoty.

Skomentuj opinię

Sobota 5 styczeń 2013 21:11Zgłoś nadużycie
Robert
Robert
Temat postu: Finansowo.pl - Opinie
Opinia pozytywna

Jestem zadowolony ze współpracy pożyczyłem jak na razie 500 zł na nowy telefon i gitara gra. Spłacę całość w maju a rata wynosi mnie 130 zł. W banku proponowali mi po 80 zł na rok. Więc jestem zachwycony.

Skomentuj opinię

Środa 9 styczeń 2013 20:02Zgłoś nadużycie
Stefek
Stefek
Temat postu: Finansowo.pl - Opinie
Opinia pozytywna

To fajne rozwiązanie jeżeli chodzi o nieduże kwoty konkurencyjne warunki dla banków. Szybkie wpłaty. Nie trzeba wychodzić z domu. Nic dziwnego że ta opcja rozpowszechniła się w USA.

Skomentuj opinię

Czwartek 17 styczeń 2013 21:20Zgłoś nadużycie
Bąbelek
Bąbelek
Mieroszów
Temat postu: Finansowo.pl - Opinie
Opinia negatywna

Wziąłem z stąd pożyczkę, ale szczerze mówiąc pierwszy i ostatni raz. Jeżeli kolejny raz będę brać kredyt to poszukam innego najlepiej banku. Tu marża jest bardzo wysoka i w sumie muszę spłacić prawie 150% kwoty jaką ziołem. To jakaś paranoja.

Skomentuj opinię

Piątek 18 styczeń 2013 17:10Zgłoś nadużycie
Zofia
Zofia
Olkusz
Temat postu: Finansowo.pl - Opinie
Opinia negatywna

I to chyba nie w skali roku, tylko w kilka miesięcy? Chore, żeby brać tak drogie pożyczki, wystarczy trochę zaoszczędzić, bo przecież takie pożyczki są nie udzielane na wysokie kwoty, a każdego miesiąca i tak trzeba wygospodarować kwotę na miesięczną ratę takiej pożyczki gotówkowej.

Skomentuj opinię

Sobota 19 styczeń 2013 21:54Zgłoś nadużycie
mOSZ
mOSZ
Temat postu: Finansowo.pl - Opinie

Pożyczacie nieduże kwoty, ale duże są koszty obsługi takiej poŻyczki gotówkowej. Nigdy bym się nie zdecydował na taką pożyczkę, bo to jest naprawdę droga sprawa.

Skomentuj opinię

Odpowiedzi na opinię:

Poniedziałek 21 styczeń 2013 20:27 | Feliks

Duże, nieduże oprocentowanie tych pożyczek społecznościowych, ale to decydują ci, którzy mają pieniądze i ci, którzy chcą pożyczyć pieniądze. I na drodze aukcji dogadują się co kwoty, które są nieduże, a także do oprocentowania takich pożyczek gotówkowych.

Sobota 9 luty 2013 10:15Zgłoś nadużycie
Widmo
Widmo
Temat postu: Finansowo.pl - Opinie

Też jestem sceptyczny. Wiem że nikt za darmo kasy ci nie pożyczy chyba że własna babka i to nie zawsze. Ja jednak nie lubię przepłacać a ten rodzaj kredytowania się z tym wiąże. Dlatego też jestem daleki od eksperymentowania i wolę korzystać z tradycyjnych banków.

Skomentuj opinię

Sobota 9 luty 2013 15:28Zgłoś nadużycie
Jan
Jan
Cieszyn
Temat postu: Finansowo.pl - Opinie

Jak wygląda sytuacja jako pożyczkodawca czy naprawdę warto zainwestować na takim portalu pożyczek społecznościowych swoje pieniądze?

Skomentuj opinię

Odpowiedzi na opinię:

Środa 27 luty 2013 22:01 | Joanna | Legnica

Pewnie tak. Skoro ludzie pożyczają pieniądze na tak wysoki procent to na pewno zarobić się na tym da. Na pewno więcej niż na lokacie w banku. Bo to co teraz proponują klientom to jakiś śmiech na sali. Kredyty drogie jak szlak a lokaty dają tyle co kot napłakał gdzie tu sens i logika.

Poniedziałek 18 marzec 2013 18:57Zgłoś nadużycie
Marek
Marek
Augustów
Temat postu: Finansowo.pl - Opinie

Odpowiednie zyski, ale w zamian odpowiednie ryzyko. Na początek wystaw na aukcji małe sumy i spróbuj je w odpowiedni sposób zainwestować w pożyczkę społecznościową.

Skomentuj opinię

Czwartek 21 marzec 2013 20:36Zgłoś nadużycie
Garmin
Garmin
Wołomin
Temat postu: Finansowo.pl - Opinie

Najlepiej jest zainwestować małe sumy i przekonac się w kilka miesięcy czy warto. A chętnych na takie pożyczki społecznościowe jest naprawdę wielu. Bardziej im się opłaca pożyczyć pieniądze w ramach takiej pożyczki społecznościowej niż w firmach pozabankowych jak na przykład Provident.

Skomentuj opinię

Odpowiedzi na opinię:

Wtorek 11 czerwiec 2013 20:54 | Jacek | Warszawa

Dlaczego inwestować niewielkie kwoty? Mało inwestujesz masz niewielki zysk. Jak inwestujesz sporo to i zysk masz dużo większy. Lokaty teraz takie marne że w coś trzeba inwestować dlaczego nie w pożyczki prywatne. Zwrot masz zapewniony, a i biznes jest dobry. Co do samej firmy to nie znam ale chyba warto.

Środa 4 wrzesień 2013 22:15Zgłoś nadużycie
Mateusz
Mateusz
Gniezno
Temat postu: Finansowo.pl - Opinie
Opinia negatywna

Kredyt w tej firmie to jakaś porażka. Nie wiem czy długo są na rynku, ale jeśli tak to już chyba długo nie pociągną. Jak można w tak bezczelny sposób traktować klienta. A poza tym całkowity brak informacji. Ja o coś pytam a oni nie wiedza. Takie wciskanie to nie zemną. Nie biorę kota w worku i nikomu nie polecam.

Skomentuj opinię

Środa 16 październik 2013 13:05Zgłoś nadużycie
Robert
Robert
Szczecin
Temat postu: Finansowo.pl - Opinie

Złodziejstwo i nic więcej zarówno pożyczkodawcy jak i pożyczkobiorcy. Powinno się to zamknąć i tyle. Sprawa i tak trafi do telewizji bo to tak nie może być.

Skomentuj opinię

Reklama