Wonga - Opinie

Opinie - Pożyczka w Wonga - wonga.pl

Piątek 25 styczeń 2013 14:56Zgłoś nadużycie
MaxiPozyczka
MaxiPozyczka

Postów: 182
Poznań
woj. wielkopolskie
Na forum od: 2012-01-05
Temat postu: Wonga - Opinie

Wonga.pl sp. z o.o.

Wonga to firma działająca na rynku szybkich krótkoterminowych pożyczek od wielu lat. Firma Wonga zaczęła swoją działalność w Wielkiej Brytanii. Dzisiaj posiada już swoje oddziały na 3 kontynentach, od niedawna działa też w Polsce.

W Wonga.pl można ubiegać się o pożyczkę w wysokości od 50 zł do 2500 zł na maksymalny okres 30 dni. Proces ubiegania się i przyznawania pożyczki odbywa się całkowicie przez internet i telefon przy zachowaniu minimum formalności. Jak można przeczytać na stronie Wonga.pl pierwsza pożyczka możliwa jest do uzyskania w kilkanaście minut i cały proces jej uzyskania odbywa się on-line. W celu sprawdzenia wysokości kwoty do spłaty można skorzystać z prostego kalkulatora pożyczki. Im szybciej pożyczka zostanie spłacony tym jej koszt będzie mniejszy.

Skorzystałeś z oferty pożyczki w Wonga? Przedstaw innym swoje opinie, czy jesteś zadowolony z przebiegu współpracy, a może masz jakieś uwagi, które chciałbyś nam przedstawić. Czekamy na Twoje opinie o pożyczce w Wonga.pl. Podziel się nimi z innymi użytkownikami naszego forum.

Piątek 25 styczeń 2013 16:36Zgłoś nadużycie
Gość
Gość
Temat postu: Wonga - Opinie

bez ukrytych kosztów, ale koszty jawne są jak dla mnie nie do przyjęcia, biorę 500 zł a po miesiącu muszę oddać 648,14 zł, niezły procent nie powiem

Skomentuj opinię

Odpowiedzi na opinię:

Środa 20 marzec 2013 16:33 | Gość

otóż to, ukrytych kosztów brak, ale te jawne przerażają

Sobota 6 kwiecień 2013 22:08 | Gość

nikt nie udziela pożyczek 300 zł na miesiąc z oprocentowaniem jak w kredytach bankowych bo to się nie opłaca! w pożyczkach na miesiąc rrso wychodzi bardzo duże, ale takie są prawa chwilówek

Czwartek 18 kwiecień 2013 9:49 | Gość | ruda slaska

ciulstwo jakich mało nie polecam!!!!!!!!!

Czwartek 18 kwiecień 2013 10:33 | Gość

pierwszy raz chyba widzisz chwilówki przez internet? pożyczka w wonga jest jak każda inna tego typu

Wtorek 9 lipiec 2013 11:09 | Gość

chcesz taniej to załóż sobie konto z debetem, ale jak mniemam dawno byś to zrobił gdybyś mógł i takie pożyczki wonga są właśnie dla tych co mają problem na uzyskanie pożyczki w banku więc mówiąc w prost musi być drożej bo jesteś ryzykownym klientem jeśli nie dali ci w banku

Piątek 27 wrzesień 2013 9:50 | Gość

brał ktoś w wonga? czy to prawda że w 15 minut przelew trafi na moje konto?

Poniedziałek 30 wrzesień 2013 12:37 | Gość

przelew idzie na bieżąco wiec nic nie czekasz na to że pieniądze idą z jakimś opóźnieniem

Poniedziałek 28 październik 2013 11:48 | Gość

a co to za pożyczka jest 300zl śmiesznie niski limit

Niedziela 29 grudzień 2013 14:15 | Gość

chwilówka nie może być duża bo z nazwy wynika że jest na chwilę na podratowanie w nagłej sytuacji, chcesz więcej to bierz w provident czy podobnych

Wtorek 7 styczeń 2014 20:26 | Gość

niestety nie wszyscy to rozumieją

Reklama
Piątek 25 styczeń 2013 18:32Zgłoś nadużycie
Gość
Gość
Temat postu: Wonga - Opinie

wonga ma drogie pożyczki, a do tego sprawdza klientów w bik

Skomentuj opinię

Odpowiedzi na opinię:

Poniedziałek 18 marzec 2013 16:31 | Gość

to jaki sens jest takiej pożyczki, jeśli wonga sprawdza bik i daje pożyczki tylko dla osób z czystym bik to po co takie osoby biorą w ogóle w wonga pożyczkę, jak się ma czysty bik to z czystym sumieniem można się udać po pożyczkę do banku a nie brać w jakimś wonga na lichwiarskie oprocentowanie, bez sensu

Poniedziałek 8 kwiecień 2013 11:11 | Izulkaa26 | Płock

Wonga BIK-u na pewno nie sprawdza... Ja dostałam pożyczkę a BIK jest u mnie bardzo ,,nieczysty'' :)

Niedziela 21 kwiecień 2013 19:40 | Gość

Sprawdza przecież w BIK bo nawet przy składaniu wniosku trzeba zaakceptować zgodę na sprawdzenie w BIK !!

Sobota 26 styczeń 2013 9:25Zgłoś nadużycie
Migdał
Migdał
Temat postu: Wonga - Opinie

Z powyższego przykładu wychodzi prawie 120 % w skali roku jeżeli chodzi o oprocentowanie takiej pożyczki gotówkowej. Indywidualna sprawa dla takiego pożyczkobiorcy czy warto brać taką pożyczkę gotówkową.

Skomentuj opinię

Odpowiedzi na opinię:

Sobota 26 styczeń 2013 11:04 | Gość

to przelicz jeszcze raz, bo tak na oko już widzę że oprocentowanie roczne przekracza na pewno 400%

Środa 13 marzec 2013 12:24 | Gość

120% to by było tanio jak na takie chwilówki online, ale niestety źle policzyłeś

Wtorek 5 luty 2013 21:36Zgłoś nadużycie
Gość
Gość
Temat postu: Wonga - Opinie

Pierwszy raz spotykam się z Wonga. Czy ktoś z was miał z nimi odczynienia? Jak działają w praktyce?

Skomentuj opinię

Odpowiedzi na opinię:

Niedziela 7 kwiecień 2013 13:53 | xxx

Wonga dziala dosc intensywnie w UK ale powoli biora sie za nich bo maja zlodziejskie stawki i ludziom przestaje sie to podobac. Nie polecam.

Wtorek 25 czerwiec 2013 22:08 | Gość

szybko i sprawnie, gotówka można powiedzieć od ręki na koncie, mogły by być tylko większe limity, a tak to polecam jak komuś zabraknie parę złotych w wonga szybko dostaniecie pożyczkę bez zbędnych formalności!

Wtorek 20 sierpień 2013 13:16 | Gość

pożyczka od ręki dostępna, przelew błyskawiczny, jak komuś potrzebna szybka gotówka to mogę polecić, proces przyznawania pożyczki jest błyskawiczny jak na nasze warunki

Wtorek 5 luty 2013 22:53Zgłoś nadużycie
Alek
Alek
Toruń
Temat postu: Wonga - Opinie

Bo bardziej znasz Provident niż Wongę. Wonga jest na polskim rynku pożyczek gotówkowych od niedawna, mało się reklamuje. Ale oprocentowanie takich pożyczek gotówkowych w Wonga jest zabójcze. Chyba, że chcesz naprawdę pożyczyć na wysoki procent i bardzo drogo zapłacić za taką pożyczkę gotówkową w Wonga.

Skomentuj opinię

Odpowiedzi na opinię:

Środa 13 marzec 2013 12:26 | Gość

nie ma co porównywać providenta do wonga bo działają na zupełnie innych zasadach, w wonga max możesz wziąć 500zł i to jest chwilówka na krótki termin a w providencie możesz wziąć dużo wiecej na dłuższy czas

Wtorek 12 luty 2013 15:04Zgłoś nadużycie
Gość
Gość
Temat postu: Wonga - Opinie

wonga ma oprocentowanie kosmiczne, nie wróżę im sukcesów na polskim rynku, ciasno się już robi od takich firm, jakby zrobili jakąś promocję na początku to może by złapali trochę klientów, a tak to mogą sobie pomarzyć

Skomentuj opinię

Odpowiedzi na opinię:

Środa 13 luty 2013 11:34 | Włodek

Może i faktycznie koszty są dość spore. Ale w porównaniu do innych tego typu ofert pożyczki gotówkowej jest całkiem dobrze. A jeśli wcześniej spłacisz określoną kwotę to i koszty są dużo niższe. Fajna oferta dla osób szukających pożyczki gotówkowej na dowolny cel bez zaświadczeń i BIK

Czwartek 14 luty 2013 17:02Zgłoś nadużycie
Gość
Gość
Temat postu: Wonga - Opinie

Czy oni naprawdę nie weryfikują BIK? Już tyle razy się sparzyłam, a zależy mi na szybkich pieniądzach.

Skomentuj opinię

Odpowiedzi na opinię:

Środa 20 marzec 2013 16:32 | Gość

weź lepiej w vivus, wonga za pożyczone 500 zł po miesiącu liczy sobie 150 zł wszystkich opłat dodatkowych, oprocentowanie kosmiczne

Poniedziałek 1 lipiec 2013 23:50 | Gość

nie strasz ludzi oprocentowanie normalne jak na chwilówki, to nie jest kredyt w banku na rok, tylko pożyczka chwilówka ale ty chyba nie rozróżniasz tych ofert co?

Czwartek 14 luty 2013 22:52Zgłoś nadużycie
Wiktor
Wiktor
Poznań
Temat postu: Wonga - Opinie

Może i sprawdzają, bo przecież też ponoszą ryzyko udzielania takich pożyczek gotówkowych. Chociaż sumy takich pożyczek gotówkowych w takich firmach nie są duże, ale za to oprocentowanie pożyczek jest ogromne. Dlatego też chyba wolą ponieść jednak te ryzyko.

Skomentuj opinię

Odpowiedzi na opinię:

Czwartek 7 marzec 2013 15:56 | Hala | Suwalki

NIE sprawdzaja w BIK. Na bank.

Poniedziałek 8 kwiecień 2013 11:17 | xxxx

Gówno prawda sprawdzają BIK KRD bo mam nie czyste tam konto i właśnie dziś dostałam odmowę. Więc proszę nie pisać bzdur że nie sprawdzają bo sprawdzają.

Sobota 5 październik 2013 17:50 | Gość

Sprawdzają tylko big .

Środa 20 luty 2013 11:25Zgłoś nadużycie
Juliusz
Juliusz
ROMA
Temat postu: Wonga - Opinie
Opinia pozytywna

Bardzo podoba mi się strona. Bardzo czytelne warunki. Klient już przed podpisaniem i sfinalizowaniem samego podania o kredyt jest wyraźnie informowany o wszystkich kosztach związanych z przyszłą umową oraz czasem jej spłaty. Dodatkowo, co nie zawsze dla wszystkich jest takie oczywiste - Wonga informuje o tym, że aby uniknąć dodatkowych kosztów należy terminowo wywiązywać się ze spłat zaciągniętego kredytu. To też moi drodzy podnosi koszty pożyczki i warto o tym pamiętać.

Skomentuj opinię

Odpowiedzi na opinię:

Poniedziałek 25 luty 2013 17:30 | kasia

czy istnieje jeszcze ta firma wonga bo ja wysłałam wniosek i nikt mi nie oddzwania ani nie dostałam odp prosze o odpowiedz

Poniedziałek 25 luty 2013 17:27Zgłoś nadużycie
kasia
kasia
chorzów
Temat postu: Wonga - Opinie

czy isnieje jeszcze ta firma wonga bo ja wysłalam wniosek i nic nawet nie oddzwaniają

Skomentuj opinię

Odpowiedzi na opinię:

Poniedziałek 25 luty 2013 17:38 | Gość

istnieje, wonga to nie jakaś firma krzak tylko firma istniejąca od paru dobrych lat z filiami na całym świecie

Niedziela 12 styczeń 2014 12:49 | Gość

nie dzwonią bo nie dostaniesz pożyczki, się nie odzywają to pewnie odmowę masz

Sobota 16 marzec 2013 15:55Zgłoś nadużycie
Gość
Gość
Temat postu: Wonga - Opinie

pożyczka załatwiona natychmiast tak jak piszą od ręki, jeszcze żeby było trochę taniej byłoby świetnie

Skomentuj opinię

Odpowiedzi na opinię:

Niedziela 19 maj 2013 9:51 | Gość

trochę to mało powiedziane, jest drogo jak cholera teraz

Środa 26 czerwiec 2013 16:44 | Gość

no wiesz nikt chyba nie lubi się zapożyczać ale bywa w życiu że czasem przyciśnie i szybka gotówka bez względu na koszty jest potrzebna, a wtedy dobrze ją wziąć w sprawdzonej firmie takiej jak jest np wonga, moje opinie są jak najbardziej pozytywne, cały proces uzyskania pożyczki odbywa się ekspresowo i na tym mi najbardziej zależało, polecam pożyczki wonga

Wtorek 19 marzec 2013 17:44Zgłoś nadużycie
Marcin
Marcin
Tarnów
Temat postu: Wonga - Opinie

Trzeba trochę cierpliwości albo ponowić wniosek o taką pożyczkę gotówkową w tej firmie. Firma istnieje i ma się dobrze, bo dobrze zarabia na swoich pożyczkach, bo są one na poziomie astronomicznego oprocentowania.

Skomentuj opinię

Sobota 6 kwiecień 2013 0:35Zgłoś nadużycie
Marek
Marek
Katowice
Temat postu: Wonga - Opinie
Opinia negatywna

Intensywne reklamy pacynkowe w telewizji skłoniły mnie do zerknięcia na stronę. Czysta ciekawość, bo kredyt to w banku, a nie w lichwiarskiej firmie. Oprocentowanie i opłaty, które dają 461 % to jest po prostu chore złodziejstwo. Jakim idiotą trzeba być, aby wziąć taką pożyczkę - nie wiem i odradzam. Kanał totalny. Gdy zobaczyłem ich kalkulator i wyliczenia, to mnie zatkało, a potem roześmiałem się bardzo głośno. Ludzie- nie dajcie się okradać.

Skomentuj opinię

Odpowiedzi na opinię:

Sobota 6 kwiecień 2013 10:09 | Gość

zauważ że to pożyczka w wonga na max 1 miesiąc i max kilkaset zł - patrzenie na rrso nie ma najmniejszego sensu.
Przy pożyczanej kwocie 300 zł w wonga po miesiącu jest do zwrotu 387,99 zł - rrso 461% czyli kosmiczne niewyobrażalne jeżeli by chodziło o kredyt na rok w banku np na 5 tys, ale gdyby wziąć rrso takie jak mamy dla kredytów w banku powiedzmy 20% to po miesiącu pożyczki na 300 zł byłoby do zwrotu 305 zł i pytanie czy ktoś chciałby udzielać takich pożyczek? czy idąc do banku dostaniesz taką pożyczkę ot tak nie mając konta w tym banku, nie dostaniesz bo bank nie będzie zainteresowany udzieleniem takiej pożyczki, bo koszt jej "obsługi" będzie większy niż zysk, a pożyczka to pożyczka czy udzielana na 5000 zł czy na 300 zł to procedura ta sama, co innego debet na koncie ale to już nie pożyczka dla klienta z ulicy tylko dla stałego klienta? wonga udziela takich pożyczek od dawna na rynku brytyjskim i jak przejdziesz na ich stronę brytyjską to zobaczysz że oprocentowanie jest takie same jak w polsce

Poniedziałek 15 kwiecień 2013 11:16 | Gość

To pożycz od przyjaciel, bez oprocentowania, z wdzięczności postawisz piwo, i będzie ok

Poniedziałek 15 kwiecień 2013 11:30 | Gość

dokładnie, najlepsza firma pożyczkowa to babcia albo kumple, niestety nie każdy ich ma, wonga to normalne chwilówki przez internet, zanim coś takiego napiszesz to odpowiedz sam sobie po jakich kosztach pożyczyłbyś nieznajomej osobie przez internet 300 zł, w tej cenie wlicz koszty sprawdzenia w bazach dłużników bo może nie wiesz ale za to się płaci i zobaczysz ile ci zostanie, czy już biegniesz otwierać firmę pożyczającą przez internet? Żeby nie było, nie twierdzę że pożyczka w wonga to jakaś super oferta, na pewno nie, są tańsi, ale przy tych powiedzmy 300 zł to różnice w wysokości odsetek za 1 miesiąc nie są duże

Sobota 8 czerwiec 2013 11:37 | Gość

przestańcie bo zaraz jeszcze przeczytam że to firma charytatywna, trzepią kasę na biednych emerytach tak że ich stać na reklamy w tv, wonga prowizję ma nieziemską, zdecydowanie nie polecam tej pożyczki, rozejrzyjcie się jest wiele tańszych chwilówek przez internet

Sobota 6 kwiecień 2013 21:37Zgłoś nadużycie
Wongus
Wongus
Pipidówek
Temat postu: Wonga - Opinie
Opinia negatywna

Widać, że w tym WONGA mają jakieś mafijne oprocentowanie. Co za idioci z tego korzystają? W reklamach nastawiają się na emerytów. ABW powinno się zająć takimi biznesami.

Skomentuj opinię

Odpowiedzi na opinię:

Sobota 6 kwiecień 2013 22:06 | Gość

a ty byś pożyczył obcej osobie 300 zł na miesiąc żeby po miesiącu dostać 305 zł zwrotu? no bo takie jest oprocentowanie pożyczek w banku

Poniedziałek 8 kwiecień 2013 14:18 | Gość

Samo sprawdzenie w bik krd czy innym rejestrze kosztowałoby drożej firmę wonga niż zysk z pozyczki jeśli miałaby oprocentowanie takie jak kredyty w bankach. Chwilówki takie jak wonga czy inne udzielane przez internet nie mogą mieć takiego oprocentowania jak w banku bo do takiego interesu firmy by dokładały i z tego samego też powodu bank nie udziela pożyczek w wysokości 300 zł na 1 miesiąc, bo to się nie opłaci dla banku przy tym samym oprocentowaniu co powiedzmy kredyt 2 tys. zł na 1 rok

Niedziela 5 maj 2013 10:21 | Gość

fakt, reklama skierowana do emerytów to chwyt poniżej pasa

Środa 29 maj 2013 10:56 | Gość

też mi się to niepodoba, powinni zakazać takich reklam

Sobota 6 kwiecień 2013 21:54Zgłoś nadużycie
Mtech
Mtech
Temat postu: Wonga - Opinie

No nie bardzo w Banku z 300zł było by 305zł bo nikt za 5zł nie drukował by papierków ani nie poświęcał czasu i prądu na zarobek 5zł mies ..... Myśle ze w każdym Banku z 300zł tez by było ze 350zł do oddania ... tyle że banki nie bawią się w tak małe pożyczki na tak krótkie terminy .. po to jest wonga

Skomentuj opinię

Odpowiedzi na opinię:

Sobota 6 kwiecień 2013 22:04 | Gość

no właśnie jakby bank udzielał takich pozyczek to rrso też by miał na takim poziomie, już by sobie doliczyli różne opłaty aby tyle wyszło

Poniedziałek 8 kwiecień 2013 0:16Zgłoś nadużycie
ad
ad
bielsko
Temat postu: Wonga - Opinie

poczytajcie na brytyjskich stronach o wonga-zarzucano im lichwiarskie procenty i wpędzanie klientów w długi a dodatkowo udzielali kredytów wyłudzaczom dysponującym jedynie imieniem nazwiskiem i adresem nieświadomych osób-była (jest?) z tego afera w brytanii-kto korzysta z ich usług? równie dobrze u mafii moglibyście pożyczać, samobójcy

Skomentuj opinię

Odpowiedzi na opinię:

Poniedziałek 8 kwiecień 2013 8:57 | Gość

oferta pożyczki w wonga zarówno pod względem oprocentowania jak i całego procesu udzielania pożyczki niczym się nie różni od obecnych od lat na naszym rynku różnych chwilówek przez internet, wyczuwam tu walkę o klienta ze strony konkurencji

Piątek 12 kwiecień 2013 20:43Zgłoś nadużycie
Gość
Gość
Temat postu: Wonga - Opinie

w SKOK masz chwilówkę 500zł na 30 dni i oddajesz 530zł może ją wziąść każdy i trwa to około 1 minuty więc nie rozumiem jak można w wonga za 500 zł oddać 640zł chore!!!!!!!!!!!!!!!

Skomentuj opinię

Odpowiedzi na opinię:

Poniedziałek 22 kwiecień 2013 9:51 | jjjj

dokładnie ,w skoku Jaworzno daja chwilówki jak masz czysty bik krd ich nie obchodzi .Mozna wziasc w banku jak sie ma czysty bik to jestchore dla mnie ale kazdy robi jak chce :)

Środa 24 lipiec 2013 18:10 | Gość

jak komus chodzi o szybkość czy pieniądze w sobotę albo niedzielę to niestety ale banki skoki odpadają

Wtorek 10 wrzesień 2013 12:23 | Gość

banki tak, ale są firmy gdzie pożyczka online kosztuje wiele mniej niż w wonga, no chyba że ktoś juz wszędzie się pozadłużał i nigdzie mu nie dają, ale to do niczego dobrego nie prowadzi, polecam użyć czasem rozumu lub posłuchać tych mądrzejszych zanim się w coś łatwo wpakować i potem żałować

Piątek 19 kwiecień 2013 22:31Zgłoś nadużycie
klient
klient
Temat postu: Wonga - Opinie

Jeśli ktoś chce to może iść do SKOKu i sobie wziąć. Natomiast jeśli ktoś chce wziąć szybką pożyczkę BEZ WYCHODZENIA Z DOMU, to wchodzi na stronę typu wonga i dostaje kasę w 15 minut. I tak samo nie ma sensu przytaczać tu stopy RRSO ponieważ jak sama nazwa wskazuje jest to rzeczywista ROCZNA stopa procentowa. A to są pożyczki na okres 1-30 dni więc to nie ma przełożenia na rzeczywistość, jednak prawo wymaga podania takiej informacji więc wonga to zrobiła. I koszty tych pożyczek wcale tak bardzo się nie różnią od innych tego typu chwilówek. Wonga to firma, która nastawia się na rozwiązywanie krótkoterminowych problemów finansowych. Są różne nieprzewidziane sytuacji, wydatki które nie koniecznie przekraczają kwotę choćby tysiąca złotych (a nie ukrywajmy że banki nie bawią się w pożyczki małych kwot) i jeśli taka osoba miałaby za każdym razem chodzić do banku i szukać możliwości podjęcia SZYBKIEGO kredytu, to raczej by się to nie udało. I tu klient ma możliwość wzięcia ekspresowej pożyczki, która rozwiąże jego problem. Oczywiście koszt jest większy ale na tym polegają chwilówki.

Skomentuj opinię

Odpowiedzi na opinię:

Piątek 19 kwiecień 2013 23:21 | Gość

bardzo dobrze napisane, a to ludzie potrafią tylko napisać "złodziejskie odsetki" itp. a sami się nie zastanowią nad tym że to pożyczka tylko na miesiąc i nijak nie da się jej porównać do kredytu zaciągniętego na okres 1 roku

Niedziela 21 kwiecień 2013 12:47Zgłoś nadużycie
Przemek
Przemek
Gorzów Wlkp
Temat postu: Wonga - Opinie

Porównajcie sobie oferty - Wonga jest bardzo droga - generalnie polecam Vivusa , chyba najtańsze chwilówki w sieci .

Skomentuj opinię

Odpowiedzi na opinię:

Niedziela 21 kwiecień 2013 13:02 | Gość

to prawda oprocentowanie w wonga jest 2 razy większe niż w vivus, jeżeli chodzi o drugą i każdą kolejną pożyczkę, a w przypadku pierwszej pożyczki to vivus ma pożyczkę bez oprocentowania, wonga ze swoją ofertą i sprawdzaniem klientów w bik jest daleko w tyle, nie nadąża za zmianami w pożyczkach przez internet

Środa 26 czerwiec 2013 11:11 | Gość

w vivus juz brałem, teraz szukam coś na spłatę tej pożyczki żeby odwlec ją w czasie

Piątek 12 lipiec 2013 16:34 | Gość

szukasz pożyczki na spłatę pożyczki? to nic dobrego nie wróży, zastanów się czy warto pakować się w kolejną pozyczkę

Reklama