Vivus - Opinie

Opinie - Pożyczki w Vivus Finance - Vivus.pl

Czwartek 13 wrzesień 2012 0:21Zgłoś nadużycie
MaxiPozyczka
MaxiPozyczka

Postów: 183
Poznań
woj. wielkopolskie
Na forum od: 2012-01-05
Temat postu: Vivus - Opinie

Vivus Finance

Vivus Finance Sp. z o.o. jest częścią grupy 4finance Group, która to udziela pożyczek na terenie Łotwy, Litwy, Finlandii, Szwecji, Danii i Polski. Łącznie na terenie sześciu krajów firma udzieliła już ponad 2 miliony pożyczek gotówkowych dla około 750 tys. klientów.

Pożyczka 0% teraz w Vivus.pl

Vivus.pl specjalizuje się w udzielaniu pożyczek krótkoterminowych bez zaświadczeń, bez zastawu i bez poręczeń. Pożyczka gotówkowa w Vivus.pl to szybka pożyczka udzielana na krótki okres tzw chwilówka, z tym że w odróżnieniu od innych firm pozabankowych w Vivus.pl mamy możliwość przedłużenia okresu spłaty pożyczki. Przedłużać spłatę pożyczki można w zasadzie w nieskończoność jeżeli tylko spełnimy wszystkie punkty regulaminu, ale każde takie przedłużenie wiąże się z dodatkowymi kosztami.

Jeżeli jesteś nowym klientem Vivus.pl to maksymalna kwota na którą możesz zaciągnąć pożyczkę wynosi 800 zł. Każda kolejna pożyczka zaciągana przez Ciebie w firmie Vivus może być większa, ale pod warunkiem że należności będziesz spłacał terminowo, bez żadnych opóźnień. Maksymalna kwota pożyczki jaką w ten sposób można dostać w firmie Vivus.pl to 3500 zł.

Uwaga Promocja!
Teraz pożyczka w VIVUS do 1400zł bez oprocentowania! Ile bierzesz tyle zwracasz, bez ukrytych kosztów.
Szczegóły poniżej.

Jesteś brałeś już pożyczkę w Vivus.pl napisz swoje opinie na jej temat.

Czekamy na Wasze opinie o Vivus. Sprawdź poniżej jakie opinie o pożyczce gotówkowej w VIVUS mają inni klienci.

Wtorek 9 październik 2012 19:55Zgłoś nadużycie
Gość
Gość
Temat postu: Vivus - Opinie

Czy VIVUS sprawdza BIK?

czy vivus sprawdza w BIK?

Skomentuj opinię

Odpowiedzi na opinię:

Niedziela 25 listopad 2012 1:48 | Gość

parabanki nie mogą sprawdzać klientów w bik, dostęp do bik mają tylko banki, skoki i klienci we własnym imieniu

Czwartek 14 luty 2013 13:39 | Gość | kOŁOBRZEG

Ten Vivus to tylko reklama. ja chciałam po raz 1 wziąć pożyczkę i odmownie,a nie mam innych zadłużeń. Naciągacze i tp. bo nie wiem jak ich nazwać,a reklamy w TWP idioci.hehehe VIVUS TO NACIĄGACZe>

Czwartek 14 luty 2013 13:51 | Gość

w jakim sensie naciągacze, na co cię naciągnęli? nie dostałeś pożyczki z jakiegoś powodu to oni wg ciebie są naciągaczami bo nie dostałeś pożyczki?

Poniedziałek 4 marzec 2013 23:32 | Gość

vivus nie sprawdza w bik, ja miałem niezbyt czyste konto i dostałem 800 zł, jest dobrze!

Poniedziałek 18 marzec 2013 15:56 | Gość

bzdura, może sprawdzać, ale czy sprawdza to nie wiem, sam chciałbym wiedzieć

Piątek 19 kwiecień 2013 21:03 | Gość

na 100% vivus nie sprawdza bik!

Niedziela 5 maj 2013 10:17 | Gość

krd na pewno sprawdzają w vivus

Czwartek 16 maj 2013 9:50 | Gość

każdy sprawdza krd, nie ma pożyczki bez krd

Poniedziałek 10 czerwiec 2013 22:40 | Gość

Ja polecam , dostałam 1200 zł pożyczki od razu, pinieniadze miałam na koncie po kilku godzinach . Mozna przedłużyć spłatę o 30 dni za 180 zł. Czytelne umowy plus jasne zasady dlatego polecam .

Poniedziałek 17 czerwiec 2013 19:18 | Gość

to prawda, przedłużenie spłaty czy też druga pożyczka kosztuje tyle samo i jest to kwota mniej więcej dwa razy niższa niż w innych chwilówkach przez net

Wtorek 13 sierpień 2013 22:51 | Bb

BIK sprawdzają przez BIG, ale widzą tylko opóźnienia powyżej 60 dni. Poza tym KRD i ERIF. Wiem, bo pobrałam rejestry zapytań o moją osobę.

Sobota 26 październik 2013 21:53 | Gość

bzdury jakieś wypisujecie, jak sprawdzać bik przez big, co to w ogóle znaczy?

Sobota 1 luty 2014 19:10 | Gość

sprawdzą krd

Reklama
Czwartek 25 październik 2012 20:25Zgłoś nadużycie
Ela
Ela
Ełk
Temat postu: Vivus - Opinie
Opinia pozytywna

polecam Vivus! bardzo szybko dostałam pożyczkę, nie wiem czy minęła godzina od złożenia wniosku, a w banku mi odmówili ze względu na wcześniejsze nieterminowe spłaty i wpisy w BIK

Ostatnio edytowane przez MaxiPozyczka; Środa 21 listopad 2012 12:28

Skomentuj opinię

Odpowiedzi na opinię:

Poniedziałek 25 luty 2013 22:14 | Gość

To Ty się dziwisz że, w banku nie chcieli ci dać pożyczki jak Ty ich nie chcesz spłacać. To kto tu jest głupi Ty czy banki.

Poniedziałek 15 kwiecień 2013 11:31 | Gość

to prawda vivus nie sprawdza bik!

Czwartek 30 maj 2013 13:50 | Gość

czytam że opinie o vivus są całkiem niezłe, chyba warto wziąć u nich pożyczkę

Wtorek 11 czerwiec 2013 11:28 | Aga | ujście

Polecam Vivus szybko i sprawnie dostałam pożyczkę chociaż Jestem notowana w Biku..POLECAM.

Wtorek 11 czerwiec 2013 11:47 | Gość

vivus nie sprawdza bik

Poniedziałek 8 lipiec 2013 22:03 | Gość

wie ktoś jakie rejestry dłużników sprawdzają?

Środa 5 luty 2014 12:48 | Wojtek | Łódź

Polecam Vivus Finanse !!! Pożyczkę otrzymałem w ciągu godziny,bez żadnych problemów !!!

Wtorek 30 październik 2012 17:18Zgłoś nadużycie
Gość
Gość
Temat postu: Vivus - Opinie
Opinia pozytywna

rewelacji nie ma, o pożyczkę dość łatwo, oprocentowanie wysokie, jak to w parabanku, jak kasa potrzeban można szybko dostać to główna zaleta

Skomentuj opinię

Odpowiedzi na opinię:

Środa 28 listopad 2012 22:06 | Gość

oprocentowanie duże ale pożyczkę bierze się na krótko, to tak nie bije po kieszeni, a poza tym teraz jest promocja, oprocentowania nie ma wcale :)

Niedziela 3 luty 2013 19:52 | Gość

lepszej oferty niż w vivus nie znalazłem, a jeżeli chodzi o tę promocję to nawet w banku takiej nie znajdziesz!!!

Środa 13 marzec 2013 23:48 | Gość

taką samą ofertę ma Żyrafa

Niedziela 14 kwiecień 2013 16:50 | Gość

już nie, teraz w vivus jest 1200 i nie robią jakichś problemów z drugą i kolejną pożyczkę, ja brałem już 2 razy po 1000 i polecam, jedna z tańszych chwilówek, mówię o drugiej pożyczce, bo pierwszą dostałem w promocji bez oprocentowania

Czwartek 30 maj 2013 13:54 | Gość

druga pożyczka w vivus jest też na niezłych warunkach jak na chwilówkę, u innych firm przy tej samej kwocie koszty pożyczki są średnio 100 - 150 zł większe niż w vivus

Niedziela 7 lipiec 2013 20:44 | Gość

żyrafa przegina, żądają 10 zł przedpłaty, polecam vivus oni wymagają tylko 1 grosza!!!

Środa 24 lipiec 2013 18:11 | Gość

dokładnie w vivus wpłacasz 1 grosz a inne firmy po prostu naciągają na opłatę wstępną i na tym zarabiają, odradzam takie firmy gdzie opłata wstępna wynosi więcej

Piątek 11 październik 2013 14:52 | Gość

dokładnie polecam pierwszą darmową pożyczkę vivus opinie jak najbardziej pozytywne, żadnych ukrytych opłat nie ma!

Czwartek 27 listopad 2014 11:14 | blazej | torun

Witam. ogolem nie polecam firmy vivus jak ma ktos problemy ze splta to zobaczy jak nie mila jest obluga. Jak zapytalem sie czy rozlozom mi na raty dlug odpowiedz byla cyt. CZY ODBIL SIE PAN ZE SCIANA! WTF????

Środa 7 listopad 2012 19:09Zgłoś nadużycie
Gość
Gość
Temat postu: Vivus - Opinie
Opinia pozytywna

wszystkie pożyczki pozabankowe mają wysokie oprocentowanie jak się bierze taką pożyczkę to na krótki termin i tu się liczy w takim przypadku dostępność pożyczki od ręki, bez zbędnych formalności i zabezpieczeń, bez konieczności dostarczania zaświadczeń o zatrudnieniu, dochodach itd itp

Skomentuj opinię

Odpowiedzi na opinię:

Czwartek 14 luty 2013 13:42 | Gość

Hahaha.To chyba tylko Tobie,jam czyste konto i dostałam odmownie.

Sobota 20 kwiecień 2013 21:33 | Gość

z czystym bik nie mogłeś dostać odmowy chyba że jesteś w innych bazach dłużników

Środa 11 wrzesień 2013 2:24 | Gość

jak durniem bez szkoly jestes to nie dostałes . polecam pierwsza pozyczka naprawde gratis

Wtorek 17 wrzesień 2013 21:00 | Gość

ciekawe jaki procent ludzi spłaca te pozyczke w terminie a jaki przeklada termin splaty i placi normalne oprocentowanie, wcale bym sie nie zdziwił jakby większość odkładała spłatę to by mogło tłumaczyć skąd taka oferta pożyczki bez oprocentowania przez tak długi okres czasu

Niedziela 11 listopad 2012 12:33Zgłoś nadużycie
Gość
Gość
Temat postu: Vivus - Opinie

czy to prawda że pierwsza pożyczka w Vivus Finance jest za darmo bez oprocentowania? czy na pewno ile dostanę tyle samo mam spłacić?

Skomentuj opinię

Odpowiedzi na opinię:

Niedziela 25 listopad 2012 9:46 | Max

to prawda, najlepsza promocja jakiej jeszcze nigdy nie było!

Poniedziałek 7 styczeń 2013 15:03 | KJ | KRAŚNIK

TAK:)30DNI ZA DARMO:)ODSAJESZ W CIĄGU 30 DNI I ZERO ODSETEK

Piątek 11 styczeń 2013 0:29 | Gość

no nie zupełnie, płacisz wtedy 1 grosz za weryfikację konta :):):)

Czwartek 30 maj 2013 13:51 | Gość

a po co jest ta opłata rejestracyjna w vivus, co za sens przelewać ten 1 grosz?

Wtorek 18 czerwiec 2013 18:36 | g

weryfikacja konta i klienta

Środa 19 czerwiec 2013 17:23 | Gość

potwierdzam, aby zweryfikować "poprawność" twojego konta bankowego i nic poza tym, niektóre z innych firm rządają przelewu na 1 zł i to już uważam za wyłudzenie, w vivus jest wymagany przelew na 1 grosz

Czwartek 15 listopad 2012 17:47Zgłoś nadużycie
Gość
Gość
Temat postu: Vivus - Opinie
Opinia pozytywna

do 1000 zł pożyczając na max 30 dni oddajesz tyle samo ile dostajesz, dotyczy to pierwszej pożyczki, jeżeli będziesz chciał przełożyć spłatę o dodatkowy miesiąc to bulisz 150 zł za taką opcję, powyżej 1000 zł jest już prowizja, przy drugiej i każdej kolejnej pożyczce jest już prowizja za każdym razem

Skomentuj opinię

Odpowiedzi na opinię:

Wtorek 2 kwiecień 2013 17:04 | Gość

teraz 1200 zł jest bez oprocentowania, dodatkowo maksymalna kwota pożyczki w vivus została zwiększona do 2500 zł

Sobota 20 kwiecień 2013 21:34 | Gość

przy pierwszej pożyczce tyle nie dają

Piątek 12 lipiec 2013 16:35 | Gość

przy pierwszej pożyczce dostalem 1200 tyle ile chciałem

Piątek 16 listopad 2012 21:19Zgłoś nadużycie
Gość
Gość
Temat postu: Vivus - Opinie
Opinia pozytywna

potwierdzam, pierwsza pożyczka za darmo, pożyczałem 500 zł, dostałem bez problemu, w banku nie miałem szans, przelew można powiedzieć błyskawiczny, spłaciłem w wymaganym terminie, żadnych dodatkowych kosztów nie było, polecam, mam pozytywne opinie

Skomentuj opinię

Piątek 16 listopad 2012 21:31Zgłoś nadużycie
Gość
Gość
Temat postu: Vivus - Opinie
Opinia pozytywna

nie wymagają żadnych zaświadczeń o zatrudnieniu i zarobkach, formalności ograniczone do minimum, no i ta oferta pierwszej pożyczki bez oprocentowania, jestem zadowolona z pożyczki w vivus

Skomentuj opinię

Odpowiedzi na opinię:

Wtorek 12 marzec 2013 20:52 | Gość

no tak ale co to za pożyczka tylko na miesiąc

Niedziela 18 listopad 2012 12:18Zgłoś nadużycie
Michał
Michał
Temat postu: Vivus - Opinie
Opinia pozytywna

potwierdzam, pierwsza pożyczka jest taka że ile dostajesz tyle oddajesz, dotyczy to pożyczki do jakiejś tam kwoty i określony jest jej czas spłaty po przekroczeniu którego płaci się za opóźnienia

Skomentuj opinię

Odpowiedzi na opinię:

Piątek 28 grudzień 2012 12:18 | gość

Jestem bardzo zadowolona.Kontakt bardzo dobry,obsługa ekspresowa polecam,zwłaszcza przy obecnej promocji!

Niedziela 18 listopad 2012 13:10Zgłoś nadużycie
Lerni
Lerni
Rogów
Temat postu: Vivus - Opinie

Zastanawia mnie jedno, jak ten cały Vivus zarabia? Bo nie ma żadnego banku, który by udzielił pożyczki bez oprocentowania. A o parabanku już ostatnio słyszeliśmy

Skomentuj opinię

Odpowiedzi na opinię:

Niedziela 25 listopad 2012 21:15 | Gość

vivus udziela pożyczek w kilku krajach europejskich oraz w rosji i usa, wejście na polski rynek rozpoczęli promocją i tyle, na rynku jest wiele firm i trzeba walczyć o klienta i przyzwyczaić go do firmy, zresztą biorąc pożyczkę niczego nie ryzykujesz to ty bierzesz pożyczkę od nich a nie zakładasz lokatę ze swoich pieniędzy

Niedziela 3 luty 2013 19:54 | Gość

vivus zarabia na drugiej i każdej kolejnej pożyczce, dlatego zawsze warto wziąć na innego członka rodziny :) no i zarabia też na tych co przedłużają spłatę a z pewnością sporo osób tak robi

Niedziela 18 listopad 2012 13:26Zgłoś nadużycie
Gość
Gość
Temat postu: Vivus - Opinie
Opinia pozytywna

normalnie, promocja jest tylko na pierwszą pożyczkę, a kto weźmie raz ten weźmie i drugi raz, weźmiesz spłacisz, będziesz zadowolony, wyrobisz sobie pozytywną opinię, będziesz potrzebował znowu kasy to znowu weźmiesz w vivus, bo już sprawdziłeś że są w porządku, a jak nie spłacisz w terminie to pożyczka nie będzie za darmo tylko dostaniesz opłaty za nieterminowe spłaty, a takich procentowo jest dużo

Skomentuj opinię

Odpowiedzi na opinię:

Środa 26 czerwiec 2013 17:26 | Gość

i o to chodzi, stały klient to dobry klient

Niedziela 18 listopad 2012 14:43Zgłoś nadużycie
Gość
Gość
Temat postu: Vivus - Opinie

czy vivus ma jakieś swoje oddziały? czy można odebrać gotówkę do ręki?

Skomentuj opinię

Odpowiedzi na opinię:

Piątek 11 styczeń 2013 0:30 | Gość

nie można, pożyczka w vivus jest tylko przez internet

Poniedziałek 19 listopad 2012 12:00Zgłoś nadużycie
Gość
Gość
Temat postu: Vivus - Opinie
Opinia pozytywna

nie ma oddziałów, składasz wniosek przez internet, weryfikujesz konto wpłacając 1 grosz i kasa z pożyczki wędruje na twoje konto bankowe przez internet, tak samo spłacasz pożyczkę, przelewem na konto, nie ma możliwości otrzymania gotówki "do ręki" i dobrze, takie pożyczki z obsługą w domu lub biurze firmy mają bandyckie opłaty, a tu w Vivus koszty ograniczone są do minimum, nie wspominając o promocji na pierwszą pożyczkę 0% :)

Skomentuj opinię

Poniedziałek 19 listopad 2012 13:00Zgłoś nadużycie
Gość
Gość
Temat postu: Vivus - Opinie
Opinia pozytywna

polecam, błyskawicznie załatwiona pożyczka, nigdzie indziej tak szybko nie załatwiłem gotówki!

Skomentuj opinię

Środa 21 listopad 2012 11:26Zgłoś nadużycie
Kazik
Kazik
Temat postu: Vivus - Opinie

ta pożyczka bez oprocentowania to max 800 zł na 30 dni?

Skomentuj opinię

Odpowiedzi na opinię:

Poniedziałek 26 listopad 2012 19:26 | Gość

maksymalnie można dostać 1000 zł na 1 miesiąc w promocji bez oprocentowania

Czwartek 27 czerwiec 2013 8:35 | Gość

teraz to nawet 1200 zł na 30 dni bez oprocentowania, ale nie zawsze każdemu tyle dają czasem jest to 1000 a czasem 800 zazwyczaj nie mniej

Środa 21 listopad 2012 11:59Zgłoś nadużycie
Gość
Gość
Temat postu: Vivus - Opinie
Opinia pozytywna

wg kalkulatora na stronie Vivus.pl maksymalna kwota pożyczki 0% to 1000 zł, a okres spłaty to standardowo 30 dni

Skomentuj opinię

Środa 21 listopad 2012 23:05Zgłoś nadużycie
ereer
ereer
rerre
Temat postu: Vivus - Opinie

Zastanawiam się czy wziąć tą pożyczkę.. Co myślicie?

Skomentuj opinię

Odpowiedzi na opinię:

Piątek 11 styczeń 2013 0:33 | Gość

to my mamy wiedzieć czy ty potrzebujesz tych pieniędzy? a jeżeli chodzi ci o to czy są jakieś ukryte koszty w tej promocji vivus to mogę cię zapewnić że nie ma, jak spłacisz pożyczkę na promocyjnych warunkach 0% w 30 dni to nie płacisz nic poza 1 groszem który poświęcasz na weryfikacje konta bankowego

Piątek 14 luty 2014 21:29 | Gość | lubraniec

Ile Vivus bierze za udzielenie drugiej pożyczki czy to zależy od kwoty pożyczki? Ale ogólnie to spoko goście.HEJ!!!

Środa 21 listopad 2012 23:21Zgłoś nadużycie
DanY
DanY
Temat postu: Vivus - Opinie

na tę chwilę to chyba najlepsza pożyczka, widziałem że jeszcze via sms ma promocje 0%, ale tam dają o połowę mniejszą kwotę niż vivus, myślę że też skorzystam z oferty vivus

Skomentuj opinię

Czwartek 22 listopad 2012 18:53Zgłoś nadużycie
Gość
Gość
Temat postu: Vivus - Opinie
Opinia pozytywna

widziałem reklamę Vivus w TV, przeczytałem że to duża firma i udziela pożyczek w kilku krajach w europie a nawet w USA, ta promocja pożyczki 0% do 1000 zł to jest SUPER SPRAWA!

Skomentuj opinię

Odpowiedzi na opinię:

Niedziela 19 maj 2013 9:48 | Gość

teraz możesz nawet dostać 1200 na 0%

Wtorek 10 wrzesień 2013 12:28 | Gość

sam jestem zdziwiony tą ofertą, myślałem że to może tak na zachętę przez miesiąc może dwa będzie oferta pożyczki bez oprocentowania, a tu proszę ciągle aktualna w dodatku minimalna kwota jaką można otrzymać przy pierwszej pożyczce vivus wzrosła o 200 zł, jestem miło pozytywnie zaskoczony, oby więcej takich ofert na rynku, szczerze polecam vivus wszystkim niezdecydowanym i doszukującym się jakichś przekrętów, bo ich po prostu nie ma, oferta jest czysta bez żadnych ukrytych kosztów, sam przetestowałem na sobie, polecam pierwszą pożyczkę vivus

Reklama