MaxiPozyczka

Vivus - Opinie

Opinie - Pożyczki w Vivus Finance - Vivus.pl / Chwilówka VIVUS Żyrafa czy Vivus?

Wtorek 5 luty 2013 13:28Zgłoś nadużycie
Ania _2505
Ania _2505
Olkusz
Temat postu: Vivus - Opinie

Czy ktoś się orientuje, czy wprzypdku odmowy informują np.e-mail czy sms?

Skomentuj opinię

Odpowiedzi na opinię:

Wtorek 5 marzec 2013 19:17 | Gość

jak nie dadzą to dostaniesz sms że decyzja odmowna, ja właśnie dostałem odmowę i nie mam pojęcia dlaczego

Czwartek 13 marzec 2014 11:40 | Mgość | Sulechów

Zakwestionowano TYTUŁ przelewu rejestracyjnego, a była to dokładna kopia tego, co mi polecono wpisać na przelewie. Zatelefonowałem i spytałem o co chodzi, bo nie widzę niczego co mógłbym poprawić. Zamiast wyjaśnienia nastąpiła seria pytań raczej osobistych. Kiedy ponownie zacząłem się domagać wyjaśnienia, o co w ogóle chodzi, rozmowę zakończono informacją o SMS-ie, którego zaraz otrzymam. Odmówiono mi kredytu (-pracuję, mam konto, nie zalegam itd...). Za to Vivus zyskał moje dane osobowe, trochę informacji osobistych i pewnie lepiej na nich zarobi, niż na udzieleniu pożyczki "za darmo", która byłaby spłacona na czas. Czy mylę się?

Czwartek 13 marzec 2014 13:11 | Gość

chyba nie zakwalifikowali cię na klienta na którym można by było zarobić :-) spłata w terminie to marny klient :)

Wtorek 5 luty 2013 15:49Zgłoś nadużycie
n bcgcf
n bcgcf
kraków
Temat postu: Vivus - Opinie
Opinia negatywna

a kto pisze te pozytywne opinie? płatni naganiacze?????????????:p

Skomentuj opinię

Odpowiedzi na opinię:

Wtorek 5 luty 2013 19:01 | Gość

Każdy może napisać swoją opinię a ty nie napisałeś nic co by było opinią tylko czepiasz się do innych opinii. Coś ci się nie podoba w ofercie pożyczki vivus to napisz, czekamy na każdą opinie!

Wtorek 5 marzec 2013 14:09 | Gość

ja np piszę i nie jestem żadną podstawioną osobą, wzięłam u nich pożyczkę i już ją spłaciłam, zero oprocentowania, pieniążki w niecałą godzinę na koncie, czego chcieć więcej, no może jakby był dłuższy okres spłaty byłoby fajnie, ale to tylko chwilówka

Reklama
Środa 6 luty 2013 18:46Zgłoś nadużycie
joachim b
joachim b
Temat postu: Vivus - Opinie

Bzdurna pożyczka bazująca na ludziach w potrzebie taka sama jak może ci udzielić każdy bank tylko z dużo mniejszym oprocentowaniem w całości ludzie z jakimkolwiek wpisem w BIK-u nie mają co u nich szukać odradzam no i chyba tylko łatwość zaciągnięcia kusi ludzi potrzebujesz gotówki idź do banku lepiej taniej i bez złodziejskich odsetek

Skomentuj opinię

Odpowiedzi na opinię:

Sobota 9 luty 2013 8:45 | Kinga | Wrocław

Ludzie dają się nabierać na pożyczki bez odsetek, a to tylko haczyk, a pewne zapisy w umowie pożyczki regulują na pewno co się stanie jak w promocyjnym okresie na 0 % spóźnię się ze spłatą na przykład o jeden dzień i więcej.

Niedziela 10 marzec 2013 21:14 | Gość

gdzie ten haczyk? jak spłacisz w 30 dni to nie ma odsetek, a jak nie spłacisz to oprocentowanie normalnie wg cennika

Piątek 8 luty 2013 19:28Zgłoś nadużycie
Zadowolona
Zadowolona
Temat postu: Vivus - Opinie
Opinia pozytywna

Ja jestem bardzo zadowolona, potrzebowałam szybko pieniędzy i dostałam pożyczkę z Vivus w ciągu 20 minut. Naprawdę wszystko przebiegło błyskawicznie. Polecam innym.

Skomentuj opinię

Środa 13 luty 2013 9:11Zgłoś nadużycie
Kaśka
Kaśka
Polska
Temat postu: Vivus - Opinie

Znajoma pożyczyła od vivus.pl 1000 zł bez problemów, pomimo że jest w BIK i ma komornika. No ale wiadomo, że w BIKu nie sprawdzają bo to nie bank. Sprawdzają tylko w KRD a tam jej nikt nie wpisał więc teoretycznie jest czysta. Kiedy ja chciałam pożyczyć to mi odmówiono, niby jestem niewiarygodna kredytowo. Moje pytanie brzmi jakim cudem? Nigdy nie miałam problemów z bankami, kredyty spłacane bez opóźnień, nigdzie nie widnieję. Niech mi ktoś wytłumaczy o co w tym wszystkim chodzi....

Skomentuj opinię

Odpowiedzi na opinię:

Wtorek 13 sierpień 2013 22:46 | Bb

Sprawdzają w BIG, przez który mają również wgląd do opóźnień powyżej 60 dni z BIK ! Poza tym sprawdzają ERIF i KRD. Wiem, bo pobrałam rejestru zapytań o moją osobę. Z tym, że nie przy każdej pożyczce. Wydaje mi się, że sprawdzali mnie mniej więcej co drugi raz.

Niedziela 17 luty 2013 21:47Zgłoś nadużycie
Gość
Gość
Temat postu: Vivus - Opinie

czy w niedzielę też robią przelewy? brał ktoś pożyczkę w vivus w niedzielę?

Skomentuj opinię

Odpowiedzi na opinię:

Poniedziałek 18 luty 2013 15:09 | Gość

jak masz konto w jednym z tych banków to tak: ing, alior, kredyt bank, millenium, pko bp, pekao sa

Wtorek 21 kwiecień 2015 12:13 | Gość

a do mbanku też?

Środa 20 luty 2013 10:27Zgłoś nadużycie
Kasia
Kasia
Częstochowa
Temat postu: Vivus - Opinie
Opinia pozytywna

Wzięłam pierwszą pożyczkę 1000zł spłaciłam dokładnie tyle ,bez problemów jak dla mnie naprawdę spoko.Szybko i łatwo.

Skomentuj opinię

Piątek 1 marzec 2013 11:49Zgłoś nadużycie
Gość
Gość
Temat postu: Vivus - Opinie

pożyczkę w vivus dostałam bez problemów, żadnych przedpłat ani innych ukrytych opłat, trzeba tylko przelać 1 grosz żeby zweryfikowali numer waszego konta bankowego, mogę polecić innym!

Skomentuj opinię

Wtorek 5 marzec 2013 14:06Zgłoś nadużycie
Gość
Gość
Temat postu: Vivus - Opinie

Chwilówka VIVUS

pożyczka w VIVUS to bardzo dobra oferta, żadnego krętactwa, zarejestrowałam się na stronie, wypełniłam formularz pożyczki i po niecałej godzinie miałam już pieniążki na swoim koncie, nie ma teraz lepszej oferty chwilówki na rynku! nie wierzycie to sprawdźcie, a jak ktoś znajdzie lepszą ofertę to proszę o informację, choć wiem że i tak nikt nie znajdzie takiej pożyczki jak w vivus

Skomentuj opinię

Odpowiedzi na opinię:

Wtorek 21 kwiecień 2015 12:14 | Gość

bardzo dobra? w vivus pracujesz?

Niedziela 10 marzec 2013 12:33Zgłoś nadużycie
Doloress455
Doloress455
Wałbrzych
Temat postu: Vivus - Opinie
Opinia pozytywna

Szczerze mówiąc nie liczyłam na pozytywną decyzje a tu szok pieniądze miałam już na drugi dzien.Kontakt telefoniczny super obsługa też.

Skomentuj opinię

Niedziela 10 marzec 2013 19:22Zgłoś nadużycie
kl73@interia.pl
kl73@interia.pl
zabrze
Temat postu: Vivus - Opinie

jest ok. tak jak reklamuja dostalismy 1000 po 30 minutach.

Skomentuj opinię

Środa 13 marzec 2013 9:49Zgłoś nadużycie
LF
LF
Poznań
Temat postu: Vivus - Opinie

Oprocentowanie pożyczki sprawia, że jeśli nie zwrócisz w ciągu miesiąca, zarabiasz już na te firmę, a nie na siebie i wpędzasz się w spiralę spłaty odsetek, które musisz zapłacić natychmiast. Tutaj możesz się tylko pogrążyć, a nie uratować. Złudzenie dla naiwnych.

Skomentuj opinię

Odpowiedzi na opinię:

Środa 13 marzec 2013 11:31 | Gość

sugerujesz że lepiej wziąć gdzie indziej chwilówkę na miesiąc i zapłacić oprocentowanie niż tu wziąć na miesiąc za darmo? gdzie sens gdzie logika? jeśli ktoś potrzebuje na max miesiąc 1000 zł to lepszego rozwiązania nie ma, porównaj sobie z innymi chwilówkami online, np okmoney bierzesz 1000zł a po miesiącu musisz oddać 1320zł, ekspres kasa - taka sama pożyczka po miesiącu musisz oddać 1285zł, sms365 jeszcze więcej do spłaty, jeśli potrzebujesz chwilówki na 1 miesiąc to nie ma lepszej.

A poza tym nawet jeśli weźmiesz pożyczkę w VIVUS drugi raz już bez promocji 0% to do spłaty masz tylko 1100 zł, dużo mniej niż w innych chwilówkach online.

Wtorek 26 marzec 2013 13:30 | wuju

chciałem dodać, że oni chętnie pożyczają już gdzieś zadłużonym i będącym w rejestrach tę pierwszą bezkosztową pożyczkę. Ludziom z czystym rekordem nie chca. Bo wiadomo, ze taki chce wykorzystać darmochę a nie o to chodzi w tym biznesie. Chcą aby delikwent wziął niby bez procentu ale później przedłużył za 84 zeta:)

Wtorek 26 marzec 2013 13:38 | Gość

a skąd ty możesz mieć takie informacje, wyczytałeś w jakimś brukowcu czy pracujesz w vivus?

Piątek 5 kwiecień 2013 16:55Zgłoś nadużycie
aaaaa
aaaaa
kraków
Temat postu: Vivus - Opinie

czy wie któs jak sie zarejestrować na ich stronie? bo nie moge znalezc zadnej informacji na ten temat

Skomentuj opinię

Odpowiedzi na opinię:

Piątek 5 kwiecień 2013 17:48 | Gość

wybierasz najpierw suwakiem ile chcesz wziąć pożyczki i na jak długo, jeżeli to twoja pierwsza pożyczka to możesz wziąć max. 1200 zł na 30 dni bez żadnego oprocentowania, następnie klikasz już na tamtej stronie żółty przycisk "Weź szybka pożyczkę" i wtedy przejdziesz do rejestracji, wypełniasz formularz i klikasz "zarejestruj sie", potwierdzasz dalej dane i już

Piątek 12 kwiecień 2013 6:32Zgłoś nadużycie
Gość
Gość
Temat postu: Vivus - Opinie
Opinia negatywna

Gówno nic więcej wnioskowałem o 900 automatyczne wniosek zmienił się na 400 zwykłe gówno jeżeli są jakieś ograniczenia kwotowe wiek itd. to mogliby gdzieś to napisać a nie szczekają że do 1200zł (zaznaczam że nie mam długów nie figuruje w żadnych rejestrach itp. ) a kwota mimo to została zmiejszona i gdzie tu logika na jakiej podstawie, poprostu zwykły badziew

Skomentuj opinię

Odpowiedzi na opinię:

Piątek 12 kwiecień 2013 14:48 | Gość

ja dostałem 800, nie narzekam

Niedziela 14 kwiecień 2013 14:46 | tamik

ja korzystam z pożyczek w net credit1 u nich wszystko jest jasne i klarowne! jaką pozyczkę mogę wziąć i na jaki okres! ja ich polecam, na pieniądze też długo nie czekałem!

Niedziela 14 kwiecień 2013 14:59 | Gość

Pierwsza pożyczka na 30 dni:
Net credit - biorę 600 zł (tyle jest max.) oddaję 750 zł
VIVUS - biorę 600 zł (max. jest 1200 zł) oddaję 600 zł (pożyczka jest darmowa)


Kolejna pożyczka na 30 dni:
Net credit - biorę 1200 zł a do oddania jest 1500 zł !!!
VIVUS - biorę 1200 zł a do oddania jest 1320 zł

tyle w temacie, pierwsza pożyczka w vivus jest darmowa, a druga i kolejna pożyczka na 1200 zł w net credit jest o 180 zł droższa niż pożyczka w VIVUS

a poza tym przedłużenie tej pożyczki o 30 dni kosztuje odpowiednio:
w Net credit : 360zł
w VIVUS: 180 zł

Środa 24 kwiecień 2013 8:27Zgłoś nadużycie
xxxxx
xxxxx
Temat postu: Vivus - Opinie

Oszustwem w Vivus jest tylko to ze zamiast 1200zl tak jak pisza nie dostaniesz max to 400zl

Skomentuj opinię

Odpowiedzi na opinię:

Środa 24 kwiecień 2013 11:28 | Gość

ja dostałem 800 nie 1200, ale znam osoby co dostały 1000 jak była ta promocja 1000 zł bez odsetek

Poniedziałek 13 maj 2013 19:37 | Aga | Mazury

jak to się spłaca tygodniowo jak w providencie?

Piątek 17 maj 2013 21:09 | Gość

nieprawda

Środa 22 maj 2013 9:06 | Gość

zależy komu, nie ma reguły, mi zaproponowali max 800

Czwartek 23 maj 2013 12:23Zgłoś nadużycie
Gość
Gość
Temat postu: Vivus - Opinie

Polecam, pieniądze w 30 minut na koncie

Skomentuj opinię

Niedziela 26 maj 2013 15:27Zgłoś nadużycie
Daniel
Daniel
Nysa
Temat postu: Vivus - Opinie

Promocja jest teraz bez odsetek na okres 30 dni na kwotę maksymalnie 1200 złotych. Pożyczenie więcej niż 1200 złotych do 2500 złotych wiąże się już z dużymi kosztami, bo RRSO wynosi wtedy 218 %.

Skomentuj opinię

Odpowiedzi na opinię:

Środa 29 maj 2013 11:17 | Gość

RRSO czyli Rzeczywista Roczna Stopa Oprocentowania nie ma żadnego zastosowania w przypadku chwilówek na jeden miesiąc, to nie fair porównywać RRSO kredytu na 1 rok i pożyczki na 1 miesiąc, bo czy firma/bank udziela pożyczki/kredytu na 1 miesiąc czy na 1 rok to poniesione koszty związane z jej udzieleniem/obsługą klienta są takie same

Czwartek 13 czerwiec 2013 11:33 | Gość

dodać można jeszcze że ryzyko niespłacenia pożyczki w przypadku chwilówek jest dużo większe niż kredytu w banku, bo zazwyczaj ktoś kto bierze taką chwilówkę w vivus czy gdziekolwiek indziej pewnie był już w swoim banku i mu odmówiono skoro bierze poza bankiem, więc i koszty pożyczki muszą być wyższe żeby zabezpieczyć się niejako przed stratą części pieniędzy z niespłaconych pożyczek, rzecz jasna nie dotyczy to pierwszej pożyczki w vivus która jest lepsza od każdej innej pożyczki w banku bo jest za darmo na jeden miesiąc, żaden bank takiej nie ma!

Piątek 31 maj 2013 21:10Zgłoś nadużycie
KiW
KiW
Czechowice
Temat postu: Vivus - Opinie

Byłam z mężem w szoku!!!obawialiśmy SIĘ ALE WYSŁALIŚMY WNIOSEK I OTRZYMALIŚMY 500ZŁ Z ADNOTACJĄ ŻE MOŻNA DODATKOWO DOSTAĆ 700ZŁ,I DOSTAWIAMY!!mAMY 1200ZŁ NA 30DNI BEZ ODSETEK.rnvIVUS TO WYBAWIENIE!!!

Skomentuj opinię

Poniedziałek 3 czerwiec 2013 9:00Zgłoś nadużycie
Gość
Gość
Temat postu: Vivus - Opinie

Witam :)
Chcialam 1200;dostałam 800,ale BŁYSKAWICZNIE:)))na m-c, bez odsetek...na 30 dni.
Przed data spłaty - przypomnienie(miłe).Strona przyjazna i czytelna.Po spłacie
kredytu...podziekowanie sms-em.Wzielam jednoczesnie w 3 firmach,Vivus byl najszybszy!!!
I...oczywiscie miałam obawy, ze będę nekana po spłacie, o jakieś dodatkowe opłaty,
ale wszystko zakończyło sie pomyślnie,pomimo obaw:))i...stresu przez m-c...
Polecam, zwłaszcza PIERWSA FREE :)))
Dziad Emeryt:)))

Skomentuj opinię

Odpowiedzi na opinię:

Poniedziałek 3 czerwiec 2013 18:51 | Petr | Kraków

Nie możesz być nękana po spłacie jeżeli obowiązuje umowa takiej pożyczki gotówkowej. W umowie jest jasno napisane, ze jak oddasz w terminie to obowiązują warunki promocji pożyczki gotówkowej i nie będziesz płacić żadnych kosztów związanych z taką pożyczką gotówkową.

Wtorek 13 sierpień 2013 9:14 | Gość

dokładnie, umowa jasna i czytelna, spłacasz w terminie i nie ma żadnych ukrytych kosztów, polecam!!!

Wtorek 13 sierpień 2013 9:12Zgłoś nadużycie
Gość
Gość
Temat postu: Vivus - Opinie

Żyrafa czy Vivus?

jakby ktoś się jeszcze zastanawiał gdzie złożyć wniosek w żyrafa czy w vivus bo mają podobne oferty to zdecydowanie odradzam żyrafę, złożyłam tam wniosek i 10 zł przepadło jak kamień w wodę, pożyczki nie dostałam, a w vivus opłata wstępna to 1 grosz i pożyczka na koncie jeszcze tego samego dnia polecam!!!

Skomentuj opinię

Odpowiedzi na opinię:

Wtorek 30 wrzesień 2014 11:18 | m | w

A mnie Vivus nęka mailami windykacyjnymi, choć pożyczki od nich nie brałam!!!
Od kilku tygodni piszę do nich, żeby się ode mnie odczepili i nic.

Wtorek 21 kwiecień 2015 12:15 | Gość

? jak to możliwe bo nie mogę zrozumieć?

Reklama