Vanquis Bank - Opinie

Opinie - Karta kredytowa Vanquis Bank - Pożyczka Vanquis.pl

Sobota 6 październik 2012 0:17Zgłoś nadużycie
MaxiPozyczka
MaxiPozyczka

Postów: 183
Poznań
woj. wielkopolskie
Na forum od: 2012-01-05
Temat postu: Vanquis Bank - Opinie

Vanquis Bank

Vanquis Bank Limited jest instytucją kredytową utworzoną w 2002 r. w Wielkiej Brytanii, prowadzącą swoją działalność na terenie RP przez oddział, nadzorowaną przez właściwe władze nadzorcze Wielkiej Brytanii i nienadzorowaną przez Komisję Nadzoru Finansowego, z zastrzeżeniem art. 141c ust. 2 i 141a ust. 2 ustawy z dnia 29 sierpnia 1997 r. Prawo bankowe (Dz. U. z 2002 r. Nr 72, poz. 665, ze zm.). W Polsce Bank działa poprzez swój Oddział, stosownie do decyzji Komisji Nadzoru Finansowego z dnia 20 marca 2012 r.

Vanquis Bank Polska

Vanquis Bank to bank wywodzący się z Wielkiej Brytanii. Na tamtejszym rynku pożyczek działa od 2002 roku. Jego oferta skierowana jest do klientów indywidualnych, którzy nie mają możliwości dostania pożyczki gotówkowej za sprawą niskiej zdolności kredytowej. Vanquis Bank posiada także swój oddział w Polsce.

Karta kredytowa i pożyczka gotówkowa w Vanquis Bank

Jeżeli posiadasz złą historię kredytową w BIK i potrzebujesz gotówki możesz skorzystać z oferty Vanquis Bank Polska. Bank ten w przeciwieństwie do polskich banków oferuje kartę kredytową nawet dla osób figurujących w BIK ze złej strony, nie ma w tym przypadku 100% pewności na otrzymanie karty ale spróbować można. W Vanquis Bank masz szansę otrzymania karty kredytowej nawet przy niskiej zdolności kredytowej. Vanquis Bank Polska działa bardzo sprawnie i udziela decyzji kredytowej w bardzo szybkim czasie. Z przyznanych pieniędzy można korzystać niemal natychmiast jeszcze przed otrzymaniem samej karty. Limit na karcie kredytowej jaki możesz uzyskać jest uzależniony od Twojej zdolności i waha się od 500zł do 10 000zł. Minimalna kwotą jaka będziesz musiał spłacać pożyczając np 1000 zł to tylko 60 zł miesięcznie. W przypadku gdybyś miał trudności ze spłacaniem karty kredytowej będziesz mógł odroczyć płatności nawet na okres 1 roku.

Jesteś już klientem Vanquis Bank Polska, masz już katrę kredytową Vanquis Bank? Czekamy na Twoje opinie odnośnie produktów oferowanych przez Vanquis Bank Polska a także opinie na temat samego banku.

Weź pożyczkę
MaxiPozyczka
MaxiPozyczka

GOTÓWKA BEZ FORMALNOŚCI w VANQUIS BANK

Wystarczy tylko dowód osobisty!

od 500 zł do 10 000 zł

Wypełnij formularz kontaktowy
kliknij tutaj - wniosek o kartę VANQUIS BANK

Po wypełnieniu formularza czekaj na telefon od konsultanta VANQUIS BANK celem ustalenia szczegółów.

Z pieniędzy będziesz mógł korzystać jeszcze przed otrzymaniem karty kredytowej!

20141211 SW_CC1_5CB_300x250 Image Banner 300 x 250
Środa 10 październik 2012 14:02Zgłoś nadużycie
Gość
Gość
Temat postu: Vanquis Bank - Opinie

dostał ktoś tę kartę kredytową?

Skomentuj opinię

Odpowiedzi na opinię:

Środa 5 grudzień 2012 12:00 | Gość

Tak otrzymałem karte po 3 tygodniach od zlozenia wniosku

Czwartek 6 grudzień 2012 11:21 | michal | poznan

ja dostalem ta karte z limitem 11oozl hociaz ma zla historie kredytowa

Niedziela 16 grudzień 2012 17:14 | polska nie dla providenta | malopolska

nieprawda jestem w bik i krd dostalem 1100 na karcie i 1000 na konto i podpisałem tylko umowe musialem wykupic dodatkowa opcje z odroczenie splaty za 30 zl na miesiac

Wtorek 8 styczeń 2013 15:40 | sylwia | warszawa

ja rozmawiałam przde chwila z pania z tego valquis i nie dostałam pożyczki bo nie zgodziłam sie na sprawdzenie mnie w bik bo wiem ze mam zla historie kredytowa i niewiem czy jakbym sie zgodzila zeby mnie sprawdzili to czy tez bym nie sdostala wiem ze jest jakies cos tańsze od prowidenta o 100 zl tylko nie wiem jak sie to nazywa moze wie ktos z was?

Piątek 29 marzec 2013 14:35 | Gość

ja dostałem kartę vanquis z limitem 1100 zł

miesięczna minimalna kwota jaką muszę spłacić to 66 zł
na początku przez 3 miesiące jest promocja odroczenia płatności za 1 gr. później jak chcę odłożyć spłatę zadłużenia to płacę 20 zł

Środa 3 kwiecień 2013 12:04 | Gość

Tak bez problemu otrzymalam karte z limitem 1100 a po 6 miesiacach zwiekszono mi limit o 1000

Poniedziałek 8 kwiecień 2013 9:18 | Gość | Ropczyce

Jak długo czekaliście na kontakt z vanquis banku?

Sobota 13 kwiecień 2013 23:56 | Gość

ale sami piszą że sprawdzają bik, tylko że ze złym bikiem też jakas szansa na pożyczkę jest

Piątek 19 kwiecień 2013 21:04 | Gość

zależy jaką masz punktację, jak w miarę to jest szansa

Wtorek 28 maj 2013 11:25 | Gość

dostał ktoś kartę vanquis ze złym bik-iem?

Środa 19 czerwiec 2013 17:24 | Gość

ja dostałem na początku roku i nie miałem idealnego biku

Wtorek 20 sierpień 2013 13:14 | Gość

ja na konto dostałem przelew 1000 zł

Reklama
Czwartek 11 październik 2012 12:17Zgłoś nadużycie
Gość
Gość
Temat postu: Vanquis Bank - Opinie

zamierzam wystąpić o ten kredyt z kartą kredytową w Vanquis, brał już ktoś, może jakieś opinie? Czy to pewna firma czy jakiś naciągacz?

Skomentuj opinię

Odpowiedzi na opinię:

Wtorek 22 styczeń 2013 12:54 | bartek | lebork

ja nie dostalem nigdzie pozyczki bo mam zla historie w biku ale ten bank mi przyznal 1100 zl na karcie bez problemu polecam to nie sa zadni naciagacz to jest pozadny bank

Sobota 6 kwiecień 2013 13:12 | Gość

to prawda, zła historia w bik nie przekreśla szansy na kartę vanquis, natomiast bardzo bardzo zła historia niestety już tak

Środa 10 kwiecień 2013 23:24 | Gość

fajna sprawa ta karta vanquis bank może być ona zwykłą pożyczką na konto, a żeby nie czekać długo na kasę tylko mieć ja od razu na swoim koncie bankowym w formularzu wniosku vanquis trzeba zaznaczyć że chce się taką opcję, jeśli tego się nie zaznaczy to trzeba będzie czekać na kasę nawet 3 tygodnie do przyjścia karty a to już trochę długo

Środa 17 kwiecień 2013 11:16 | Gość

to po co jest ta karta vanquis jeśli to może być zwykła pożyczka?

Niedziela 5 maj 2013 10:20 | Gość

a po to że to może być też zwykła karta kredytowa, od ciebie zależy jak tego użyjesz

Czwartek 11 październik 2012 14:19Zgłoś nadużycie
Gość
Gość
Temat postu: Vanquis Bank - Opinie

jak ich oferta ma się do pożyczek chwilówek? jakie mają oprocentowanie? opłaca się?

Skomentuj opinię

Odpowiedzi na opinię:

Piątek 29 marzec 2013 0:37 | Gość

o kartę kredytową u nich jest bardzo łatwo, przeważnie na start dostaje się limit 1000 zł, przy takim limicie miesięcznie spłacasz około 60 zł

Poniedziałek 8 kwiecień 2013 20:33 | Gość

Przy kwocie przyznania 1100 zł a tyle jest najczęściej za pierwszym razem, na konto przelewają 1000 zł i od razu można kasą dysponować, a karta przyjdzie później.
Minimalna kwota do spłaty miesięcznie to jest ok. 66 zł, płatna do 6 dnia miesiąca w tytule przelewu podaje się nr swojej karty.

Są też opcje odroczenia płatności a w szczególnych przypadkach zawieszenia spłacania karty nawet na 12 miesięcy, są to opcje płatne.

Czwartek 16 maj 2013 9:46 | Gość

pożyczka jak pożyczka, najlepsze to wiadomo w banku ale tam trzeba mieć czyściutki bik

Wtorek 11 czerwiec 2013 12:06 | Gość

gdyby ktoś szukał informacji o oprocentowaniu karty vanquis i innych opłatach związanych z kartą to znalazłem takie informacje:

Oprocentowanie nominalne karty Vanquis - 18,00%
RRSO (dla 1100zł - tyle maksymalnie proponują na start) - 51,08%
Wydanie karty Vanquis - bezpłatnie
Opłata za obsługę karty Vanquis 9,95 zł/mc
wypłata pieniędzy z bankomatu - 3%
wypłacanej kwoty i nie mniej niż 8 zł
przelew środków z karty Vanquis na innych rachunek bankowy - 3% kwoty i nie mniej niż 8 zł
jedna z zalet karty czyli OOP - Opcja Odroczenia Płatności - 1,99% od kwoty salda zadłużenia
jednorazowe odroczenie spłaty - 1% kwoty i nie mniej niz min. 20 zł

Wtorek 11 czerwiec 2013 23:12 | Gość

to prawie to samo co pożyczka na konto w provident

Środa 26 czerwiec 2013 17:26 | Gość

taniej jest

Środa 8 styczeń 2014 15:41 | Gość

a co z pożyczką z przelewem na konto, też w vanquis będzie taniej?

Czwartek 11 październik 2012 18:20Zgłoś nadużycie
JA
JA
Temat postu: Vanquis Bank - Opinie

Wysłałem do nich wniosek i sprawdzają BIK.!!!Otrzymałem również list od nich że mogę spróbować za 6 miesięcy jak będzie czysty BIK.

Skomentuj opinię

Odpowiedzi na opinię:

Wtorek 2 kwiecień 2013 11:46 | Gość

u mnie chyba nie sprawdzali, ja miałem kłopoty z uzyskaniem pożyczki a tu proszę karta z limitem 1100 przyznana, polecam

Poniedziałek 8 kwiecień 2013 20:19 | Gość

jak nie masz bardzo złej historii to też masz szansę na pożyczkę w vanquis

Niedziela 29 grudzień 2013 14:13 | Gość

a ja dostałem odmowę a bik z tego co mi wiadomo mam dobry. to jak to jest?

Poniedziałek 17 luty 2014 17:40 | boada5 | Łódź

9,95 za obsługę karty to bardzo dużo, inne banki proponują karty za darmo tyko warunek 100 lub 200zł miesięcznych zakupów na kartę, a dodatkowo konto jest wtedy bezpłatne, czyli zyskuję się 5 zł

Poniedziałek 17 luty 2014 19:54 | Gość

bo vanquis bank to nie jest bank tylko instytucja kredytowa i w polsce ta karta kredytowa to ich jedyny produkt, nie jest skierowany do tych co mogą dostać kredyt w banku ale do tych którzy w banku dostali odmowę i tak jak inne które udzielają pożyczek ze względu na wieksze ryzyko braku spłaty mają wieksze opłaty niż banki tak i vanquis bank liczy sobie więcej za obsługe karty, ale można łatwiej ją dostac niż w banku

Czwartek 11 październik 2012 18:48Zgłoś nadużycie
Gość
Gość
Temat postu: Vanquis Bank - Opinie

zgadza się weryfikują historię kredytową w BIK, jak jesteście w jakimś rejestrze dłużników to w vanquis bank nie dostaniecie kredytu z kartą kredytową

Skomentuj opinię

Odpowiedzi na opinię:

Środa 3 kwiecień 2013 12:06 | Gość

ja jestem w biku i bez problemu dostalam karte

Piątek 5 kwiecień 2013 19:56 | Gość

nie koniecznie, nie ma reguły, jak nie ma dużych zaległości to można dostać, sami piszą że mając złą historie można też liczyć na kartę kredytową

Niedziela 14 kwiecień 2013 20:15 | Gość

no zobaczymy piszą że jest szansa na pożyczkę nawet ze złym bikiem, ale widzę że opinie na forum podzielone, mój bik nie jest idealny ale złożę wniosek do vanquis, zobaczymy czy coś z tego będzie

Poniedziałek 15 kwiecień 2013 10:30 | demsey | łódź

Napiszcie o co pytają przez telefon, będę wdzięczny, też chcę starać się o tą karte.

Czwartek 27 marzec 2014 10:34 | Gość

sprawdzają bik i inne bazy ale to czy dostaniesz kartę czy nie i z jakim limitem zależy od scoringu jaki tam masz

Piątek 28 marzec 2014 20:03 | Gość

co to jest scoring?

Niedziela 14 październik 2012 22:43Zgłoś nadużycie
Gość
Gość
Temat postu: Vanquis Bank - Opinie

czy są firmy, które mają podobna ofertę karty kredytowej, oczywiście oprócz banków?

Skomentuj opinię

Odpowiedzi na opinię:

Piątek 5 kwiecień 2013 19:57 | Gość

w polsce nie ma, vanquis bank jest na dzień dzisiejszy jedyny, poza tym to też jest bank, ale zagraniczny

Niedziela 19 maj 2013 9:50 | Gość

w polsce działa jako "instytucja kredytowa" a nie bank

Środa 17 październik 2012 15:41Zgłoś nadużycie
Janek
Janek
N.Sacz
Temat postu: Vanquis Bank - Opinie

Nie prawda ja jestem w BIKU,BIGU i KRD i otrzymałem karte i limit 1100 zl

Skomentuj opinię

Odpowiedzi na opinię:

Piątek 30 listopad 2012 10:57 | Gość

Ja też mam coś w BIK-u , chociaż nie wiem co i skąd się wzięło , nie chcieli mi nigdzie dać pożyczki a u nich dostałam w 5 min 1100 zł . Jak to bedzie wyglądało dalej - zobaczymy , przekonam się jak zacznę korzystać ;)

Piątek 14 grudzień 2012 13:43 | Gość

ptwierdzam bank ok

Środa 17 październik 2012 19:05Zgłoś nadużycie
Gość
Gość
Temat postu: Vanquis Bank - Opinie

może twoja historia kredytowa w bik nie jest aż tak tragiczna żeby nie dać ci pożyczki

Skomentuj opinię

Czwartek 18 październik 2012 15:50Zgłoś nadużycie
Elżbieta
Elżbieta
Krapkowice
Temat postu: Vanquis Bank - Opinie

Kto otrzymuje kartę kredytową ?Tylko ten co ma zdolnośc kredytową?albo wszyscy.Mój adsres mailow: elzbieta.szewczyk@interia.pl

Skomentuj opinię

Odpowiedzi na opinię:

Wtorek 27 listopad 2012 11:18 | piotr | konin

vanquis bank jest konkret potrzebowałem kasy i przez głupote wysłałem wniosek,a bik i inne mam przeje...y zadzwonił gosciu zapytał o moje dane bla,bla, bla i jest kredycik 1100 ijeszcze jak potrzebujesz kase szybciej (bo na ich karte trzeba czekać 2-3 tyg.)to przeleją ci część kasy na twoje inne konto osobiste wiem bo tak miałem,tylko trzeba pamię tać żeby oddać przed wyznaczonym dniem miesiąca

Poniedziałek 25 luty 2013 18:24 | kasia12345 | chorzów

ja tez chciałam wysłac wniosek do vanquis bank tylko ze w tym wniosku jest obowiązkowe pole ze trzeba podac numer stacjonarny ale przeciez nie kazdy ma telefon stacjonarny ja np nie mam stacjonarnego tylko komorkowy to jak ja mam to załatwic prosze o odp

Piątek 8 marzec 2013 14:19 | iwona | legionowo

wpisz numer komorkowy ja nie mam stacjonarnego i komorke wpisalam i ok

Czwartek 18 październik 2012 19:24Zgłoś nadużycie
Gość
Gość
Temat postu: Vanquis Bank - Opinie

będzie chyba z tego dość znacząca konkurencja dla naszego Providenta, a żeby było ciekawiej polski Vanquis Bank jest własnością brytyjskiego Providenta, ale polski Provident jest zupełnie inną jednostką i należy do brytyjskiego IPF - International Personal Finance :)

Skomentuj opinię

Odpowiedzi na opinię:

Piątek 5 kwiecień 2013 19:58 | Gość

to prawda, ale te dwie firmy nie sa ze sobą powiązane i jeszcze jedna rzecz oprocentowanie na karcie vanquis jest prawie 3 razy mniejsze niż pożyczka w providencie

Piątek 12 lipiec 2013 16:32 | Gość

tak jeśli porównać pożyczkę z dostawą do domu z kartą kredytową vanquis ale jak już weźmiesz pod lupe pożyczkę na konto to provident nie wypada dużo drożej

Piątek 19 październik 2012 0:29Zgłoś nadużycie
Gość
Gość
Temat postu: Vanquis Bank - Opinie

ten vanquis bank to prawdziwy bank czy jakiś naciągacz?

Skomentuj opinię

Odpowiedzi na opinię:

Piątek 5 kwiecień 2013 15:58 | Gość

bank działający od 2002 roku w UK, oddział w Polsce otworzyli w 2012 roku

Poniedziałek 17 czerwiec 2013 19:17 | Gość

ale o pożyczkę wcale nie jest tak łatwo jak piszą mi odrzucili wniosek o kartę kredytową, mialem co prawda nieczysto w bik ale nie aż tragicznie

Piątek 19 październik 2012 18:52Zgłoś nadużycie
Gość
Gość
Temat postu: Vanquis Bank - Opinie

Bank to to nie jest co prawda, tak jakby to się mogło wydawać z nazwy, jest to firma pozabankowa z Wielkiej Brytanii i otworzyła niedawno oddział w Polsce. Ma zgodę KNF (Komisji Nadzoru Finansowego) na działanie w Polsce, a konkretnie na oferowanie kart kredytowych.

Skomentuj opinię

Odpowiedzi na opinię:

Piątek 5 kwiecień 2013 15:58 | Gość

nieprawda, firma ma status banku w UK

Czwartek 16 maj 2013 9:49 | Gość

raczej "instytucji kredytowej"

Środa 22 maj 2013 9:09 | Gość

a co to za różnica, normalny bank to to w polsce nie jest, a czym jest w anglii mnie nie interesuje

Wtorek 23 październik 2012 15:38Zgłoś nadużycie
Gość
Gość
Temat postu: Vanquis Bank - Opinie

a jak wygląda oprocentowanie kredytu na tej karcie kredytowej vanquis bank? jak wypada w porównaniu z pożyczkami pozabankowymi typu provident i jak w porównaniu z tradycyjnymi kartami kredytowymi w bankach?

Skomentuj opinię

Odpowiedzi na opinię:

Piątek 5 kwiecień 2013 19:59 | Gość

jest prawie 3 razy mniejsze niz w providencie

Piątek 26 październik 2012 19:06Zgłoś nadużycie
jose
jose
Wrocław
Temat postu: Vanquis Bank - Opinie
Opinia pozytywna

Również otrzymałem kartę w wysokości 110 zł. a miałem komornika rok temu i jestem w BIKU

Skomentuj opinię

Odpowiedzi na opinię:

Piątek 5 kwiecień 2013 20:00 | Gość

chyba raczej 1100 zł

Wtorek 30 październik 2012 16:38Zgłoś nadużycie
Gość
Gość
Temat postu: Vanquis Bank - Opinie

myślę że na początek podchodzą mniej rygorystycznie żeby przejąć część rynku, potem mogą zaostrzyć wymagania co do uzyskania karty kredytowej

Skomentuj opinię

Odpowiedzi na opinię:

Wtorek 7 styczeń 2014 20:26 | Gość

nie jest tak różowo, ja dostałem odmowę

Wtorek 30 październik 2012 17:14Zgłoś nadużycie
Gość
Gość
Temat postu: Vanquis Bank - Opinie

możliwe, regulamin regulaminem, a kartę i tak dają

Skomentuj opinię

Odpowiedzi na opinię:

Poniedziałek 22 kwiecień 2013 18:18 | Gość

ja dostałem odmowę i info że za pół roku mogę starać się jeszcze raz

Piątek 2 listopad 2012 16:53Zgłoś nadużycie
Gość
Gość
Temat postu: Vanquis Bank - Opinie

wszystko pięknie ładnie, łatwo dostać, ale 36% rrso w skali roku to jednak nie mało

Skomentuj opinię

Odpowiedzi na opinię:

Piątek 5 kwiecień 2013 20:01 | Gość

w tym przypadku to wg mnie bardzo mało

Środa 26 czerwiec 2013 17:27 | Gość

nie rozśmieszaj, to ma być dużo, znajdziesz inną pożyczkę tańszą? myślę że nie

Sobota 3 listopad 2012 10:54Zgłoś nadużycie
Gość
Gość
Temat postu: Vanquis Bank - Opinie

ta karta kedytowa vanquis banq to taka typowa karta jaką można wziąć w banku czy jakaś pseudo karta kredytowa? co można z nią robić gdzie płacić? są jakieś wady?

Skomentuj opinię

Odpowiedzi na opinię:

Piątek 5 kwiecień 2013 20:01 | Gość

to normalna karta kredytowa

Czwartek 23 maj 2013 13:54 | Gość

Kartą Vanquis Bank możesz przeprowadzać transakcje bezgotówkowe lub gotówkowe czyli płacić kartą Vanquis w sklepie, płacić za zakupy przez internet, wypłacić kasę z bankomatu lub przelać pieniądze z karty na konto bankowe. Od transakcji gotówkowych czyli wypłat z bankomatów i wpłat na rachunek bankowy pobierana jest prowizja, a od transakcji bezgotówkowych typu płacenie kartą Vanquis w sklepie czy zakupy przez internet prowizji nie ma.

Niedziela 4 listopad 2012 10:50Zgłoś nadużycie
Gość
Gość
Temat postu: Vanquis Bank - Opinie

normalna karta kredytowa, możesz nią płacić w sklepach, możesz też wyjąć pieniądze z bankomatu, zadłużenie karty spłacasz przelewem na wskazane konto, przelewy robisz w dowolnym banku, przez internet z konta albo z poczty

Skomentuj opinię

Odpowiedzi na opinię:

Niedziela 12 maj 2013 18:46 | traxx | POZNAN

z tym bankiem to pic na muchy pisza ze w 1minute ja sladalem szesc razy nie podawalem okreslonej kwoty a odpowiedz byla po tygodniu negatywna nawet nie spytali sie o jaka kwote mi chodzi kazali za 6miesicy wyslac wniosek mam ich w nosie za szesc miesiecy kogos inego

Czwartek 4 grudzień 2014 12:50 | Gość

czy te 5500 na karcie to realna oferta?

Poniedziałek 8 grudzień 2014 19:51 | Gość

nie dla nowych klientów

Reklama