Vanquis Bank - Opinie

Opinie - Karta kredytowa Vanquis Bank - Pożyczka Vanquis.pl / Vanquis Bank Limited

Poniedziałek 7 styczeń 2013 9:55Zgłoś nadużycie
jaw977
jaw977

Postów: 9
radom
woj. mazowieckie
Na forum od: 2013-01-07
Temat postu: Vanquis Bank - Opinie

witam i jak wiecie cos wiecej bo mi powiedzieli ze kolo wtorku uruchomia przelewy ale juz jakos im nie wierze

Skomentuj opinię

Odpowiedzi na opinię:

Poniedziałek 7 styczeń 2013 11:41 | shellka | szczecin

mi powiedzieli że poniedziałek i potrwa to około dwa tygodnie bo jest trochę ludzików:)

Weź pożyczkę
MaxiPozyczka
MaxiPozyczka

GOTÓWKA BEZ FORMALNOŚCI w VANQUIS BANK

Wystarczy tylko dowód osobisty!

od 500 zł do 10 000 zł

Wypełnij formularz kontaktowy
kliknij tutaj - wniosek o kartę VANQUIS BANK

Po wypełnieniu formularza czekaj na telefon od konsultanta VANQUIS BANK celem ustalenia szczegółów.

Z pieniędzy będziesz mógł korzystać jeszcze przed otrzymaniem karty kredytowej!

20141211 SW_CC1_5CB_300x250 Image Banner 300 x 250
Poniedziałek 7 styczeń 2013 10:18Zgłoś nadużycie
bożetywidziszaniegrzmisz
bożetywidziszaniegrzmisz
Temat postu: Vanquis Bank - Opinie

Ludzie! Nie piszcie takich głupot! Vanquis to nie żadna firma, tylko bank! który jest pod nadzorem knfu inaczej oprocentowanie mógłby dać sobie choćby milionowe. To Bank z UK i wchodząc na Polski rynek, musiał się ustosunkować do tutejszych przepisów i oprocentowanie wynosi 23% wg umowy, dodatkowo otworzył sobie oddział w stolicy, bo musi mieć placówkę w PL - większość waszych problemów chyba już rozwiązałam. Następnie jeśli nie jesteście pewni co do instytucji, umowy nie podpisujcie, tym bardziej nie wyrażajcie zgody na przelew środków nim dostaniecie kartę i pin, sprawdzicie czy wszystko działa i jest ok. Prawdę mówiąc sami się o to prosiliście. Do pożyczania pieniędzy trzeba podchodzić z głową i ubiegać się w "normalnych" instytucjach, a nie brać to co przejdzie a potem się martwicie "i co ja teraz zrobię?!". Tak jak w przypadku Amber Gold...

Skomentuj opinię

Odpowiedzi na opinię:

Wtorek 11 czerwiec 2013 12:21 | Gość

nie jest pod nadzorem KNF, ma zgodę Komisji Nadzoru Finansowego na działanie w Polsce, ale już podlega nadzorowi odpowiednikowi KNF w UK a nie w Polsce

Reklama
Poniedziałek 7 styczeń 2013 11:38Zgłoś nadużycie
Dobry Informator
Dobry Informator
Temat postu: Vanquis Bank - Opinie

Vanquis Bank Limited

jakby kogoś to w ogóle interesowało to zacytuję stronę vanquis:

Cytat
Vanquis Bank Limited jest instytucją kredytową utworzoną w 2002 r. za zezwoleniem właściwych władz nadzorczych Wielkiej Brytanii i mającą swoją siedzibę w Wielkiej Brytanii, prowadzącą swoją działalność na terenie Rzeczypospolitej Polskiej przez oddział, nadzorowaną przez właściwe władze nadzorcze Wielkiej Brytanii i nienadzorowaną przez Komisję Nadzoru Finansowego, z zastrzeżeniem art. 141c ust. 2 i 141a ust. 2 ustawy z dnia 29 sierpnia 1997 r. Prawo bankowe (Dz. U: z 2002 r. Nr 72, poz. 665, ze zm.). W Polsce Bank działa poprzez swój Oddział, stosownie do decyzji Komisji Nadzoru Finansowego z dnia 20 marca 2012 r. ............ itd Działalność Vanquis Bank Limited w Wielkiej Brytanii regulują w szczególności The Banking Act 2009 (Ustawa bankowa z 2009 r.) oraz The Consumer Credit Act 1974 (Ustawa o kredycie konsumenckim z 1974 r.). Natomiast działalność Oddziału w Polsce regulują w szczególności niektóre postanowienia ustawy z dnia 29 sierpnia 1997 r. Prawo bankowe (Dz. U. z 2002 r. Nr 72, poz. 665, ze zm.) oraz ustawa z dnia 12 maja 2011 r. o kredycie konsumenckim (Dz. U. 2011 r. Nr 126, poz. 715, ze zm.). Vanquis Bank Limited jest spółką, której 100% udziałów należy do Provident Financial plc, z siedziba w Bradford, Wielka Brytania. Provident Financial plc jest spółką publiczna, notowana na giełdzie w Londynie, Wielka Brytania. Zarówno sytuacja Vanquis Bank Limited jak i Provident Financial plc jest bardzo stabilna. Więcej informacji na ten temat można uzyskać na stronie Provident Financial plc: www.providentfinancial.com. Vanquis Bank Limited (Sp. z o.o.) Oddział w Polsce nie prowadzi działalności bankowej polegającej na przyjmowaniu wkładów pieniężnych oraz prowadzeniu rachunków bankowych. Z uwagi na powyższe, nie powstają zobowiązania, które mogłyby być objęte systemem gwarantowania ............ itd

Skomentuj opinię

Poniedziałek 7 styczeń 2013 11:39Zgłoś nadużycie
shellka
shellka

Postów: 50
szczecin
woj. zachodniopomorskie
Na forum od: 2013-01-04
Temat postu: Vanquis Bank - Opinie

tylko poczytaj sobie posty niektórych ludzi mają zły bik nieraz ze swojej albo i nie winy vanquis to ich jedyna szansa bo inne banki im odmawiają kasy więc się kocanie tak nie irytuj bo vanquis pograł sobie nie fair

Skomentuj opinię

Poniedziałek 7 styczeń 2013 11:40Zgłoś nadużycie
jaw977
jaw977

Postów: 9
radom
woj. mazowieckie
Na forum od: 2013-01-07
Temat postu: Vanquis Bank - Opinie

jesli macie jakies informacje to piszcie bo ja juz nie wyrabiam na tel do biura obslugi

Skomentuj opinię

Odpowiedzi na opinię:

Poniedziałek 7 styczeń 2013 11:45 | shellka | szczecin

z tego co mi mówili w sobotę to do dwóch tygodni wszyscy mają miec kaskę na kontach bo nie wiem jaką masz opcję na konto czy kartę?

Poniedziałek 7 styczeń 2013 12:05Zgłoś nadużycie
jaw977
jaw977

Postów: 9
radom
woj. mazowieckie
Na forum od: 2013-01-07
Temat postu: Vanquis Bank - Opinie

no mi w piatek powiedzieli ze we wtorek najpozniej srode bedzie przelew bo tez mam na konto wiec codziennie mowia co innego

Skomentuj opinię

Odpowiedzi na opinię:

Poniedziałek 7 styczeń 2013 12:37 | shellka | szczecin

pożyjemy zobaczymy oni też trochę pękają boją się o swój wizerunek że ludzie stracą do nich zaufanie:p

Poniedziałek 7 styczeń 2013 12:43 | shellka | szczecin

pożyjemy zobaczymy może ciebie mają przypisanego na konkretny dzień aby zrobić przelew

Poniedziałek 7 styczeń 2013 12:49 | shellka | szczecin

a powiedz mi ile już czekasz?

Poniedziałek 7 styczeń 2013 13:14 | jaw977 | radom

czekam juz okolo 2 tyg a Ty

Poniedziałek 7 styczeń 2013 13:34 | shellka | szczecin

w czwartek będzie 3 tygodnie

Poniedziałek 7 styczeń 2013 14:44 | Ofiara | Karlino

Ja juz miesiąc i 2 dni eh//

Poniedziałek 7 styczeń 2013 13:55Zgłoś nadużycie
jaw977
jaw977

Postów: 9
radom
woj. mazowieckie
Na forum od: 2013-01-07
Temat postu: Vanquis Bank - Opinie

moze powinien sie ktos tym zainteresowac postawiony wyzej bo jesli chodzi o podpisanie umowy i pozyskiwanie klientow to potrafili dzwonic po pare razy dziennie przez prawie miesiac a teraz nie wiedza co sie dzieje ale jak klient bedzie mial problem ze splata to napewno beda wiedzieli co zrobic i bedzie to zdecydowanie bardzo szybko

Skomentuj opinię

Odpowiedzi na opinię:

Poniedziałek 7 styczeń 2013 14:00 | shellka | szczecin

normalka a co masz w umowie jakie mas kary za niedotrzymanie warunków spłaty na czas

Poniedziałek 7 styczeń 2013 14:05 | jaw977 | radom

pewnie takie jak wszyscy

Poniedziałek 7 styczeń 2013 14:13 | shellka | szczecin

przeczytałeś?

Poniedziałek 7 styczeń 2013 14:15 | shellka | szczecin

dokładnie ale ile i jakie są zabezpieczeni na wszystkie strony

Poniedziałek 7 styczeń 2013 13:58Zgłoś nadużycie
shellka
shellka

Postów: 50
szczecin
woj. zachodniopomorskie
Na forum od: 2013-01-04
Temat postu: Vanquis Bank - Opinie

a ciekawe może ktoś już dostał przelew po nowym roku?

Skomentuj opinię

Poniedziałek 7 styczeń 2013 14:02Zgłoś nadużycie
shellka
shellka

Postów: 50
szczecin
woj. zachodniopomorskie
Na forum od: 2013-01-04
Temat postu: Vanquis Bank - Opinie

chyba nie ma takiej osoby:(

Skomentuj opinię

Odpowiedzi na opinię:

Poniedziałek 7 styczeń 2013 15:21 | jaw977 | radom

szkoda gadac nawet nie mozna sie dodzwonic bo akurat probowalem wszyscy konsultanci zajeci

Poniedziałek 7 styczeń 2013 16:18Zgłoś nadużycie
jaw977
jaw977

Postów: 9
radom
woj. mazowieckie
Na forum od: 2013-01-07
Temat postu: Vanquis Bank - Opinie

dodzwonil sie moze ktos dzisiaj do nich bo ja nie moge

Skomentuj opinię

Odpowiedzi na opinię:

Niedziela 6 lipiec 2014 11:54 | gosc

witam ja składałem wniosek w Styczniu przelew otrzymałem po 2 dniach na konto Kartę i pin otrzymałem w lutym
Wiec nie opowiadajcie że to jest jakaś ściema bo to jest firma bardo dobra

Poniedziałek 7 styczeń 2013 16:44Zgłoś nadużycie
PeterS
PeterS
Temat postu: Vanquis Bank - Opinie

Ludzie nie gadajcie że jak ktos ma katastrofalny bik i krd to dostanie kartę kredytować.. Bik mam ok a w krd 1 wpis i nie dostałem!!! Na 20 moich znajomych żaden nie dostał!!!

Skomentuj opinię

Odpowiedzi na opinię:

Poniedziałek 7 styczeń 2013 17:06 | jaw977 | radom

czyli co dostaliscie juz odmowe podczas rozmowy telefonicznej a kiedy skladaliscie wnioski

Poniedziałek 7 styczeń 2013 17:25 | kamila | Częstochowa

dzis bylam ze znajoma u ich posrednika ktory wysyla wnioski w tak zwanym biurze kredytowym i niestety maja ograniczony limit do 3os poniewaz tyle ludzi to wzielo.ja tez czekam na karte ale znam osobiscie osoby ktore karte otzrymaly lub przelewy i widnieja w bik i big.

Wtorek 8 styczeń 2013 10:19 | shellka | szczecin

ja mam znajomego który ma zły bik krd i ma komornika a i tak dostał kartę w vanquis banku a po 3 miesiącach zwiększyli mu limit na karcie więc jak widzisz dają

Poniedziałek 7 styczeń 2013 18:39Zgłoś nadużycie
PeterS
PeterS
Temat postu: Vanquis Bank - Opinie

Akurat dzisiaj z żoną składaliśmy wnioski i podczas rozmowy była odmowa.. A wiem, że sprawdzają np w krd bo mi przyszła wiadomość na maila, że mnie sprawdzali.. Ciekawe czemu mam odmowe skoro wszystkim podobno dają.. mam dostac list wyjaśniający i za 6 miesiecy mam s8ię starać ponownie

Skomentuj opinię

Odpowiedzi na opinię:

Środa 9 styczeń 2013 10:54 | kamila | Częstochowa

Ograniczyli ilosc osob do otrzymania karty.Poniewaz w biurze kredytowym moga obsluzyc 3osoby dziennie.A na liscie oczekujacych bylo95osob przed moja znajoma jak bylam .Moze dlatego.

Poniedziałek 7 styczeń 2013 19:26Zgłoś nadużycie
gosc2
gosc2
*
Temat postu: Vanquis Bank - Opinie

dowiedzial sie ktos moze cos wiecej co z przelewami

Skomentuj opinię

Odpowiedzi na opinię:

Wtorek 8 styczeń 2013 10:00 | ulka | Kożuchów

Witam.Ja składałam wniosek19-12-2012,kurier z umowa przyjechał do mnie już 21 grudnia.Oczywiście umowę podpisałam.w umowie było napisane że w ciągu 2 dni roboczych otrzymam przelew na konto i tak sie stało; 27 grudnia zaraz po świetach miałam pieniądze na koncie.Karty co prawda jeszcze nie dostałam ,ale konsultant uprzedzał mnie że czas oczekiwania to 3 tygodnie.Dopowiem tylko ,że równiez jestem w bik krd i wszędzie gdzie się tylko da a dostałam limit w vanquis na 1100 zł.Pozdrawiam

Wtorek 8 styczeń 2013 12:04Zgłoś nadużycie
Ofiara
Ofiara
Karlino
Temat postu: Vanquis Bank - Opinie

Witam. Mam takie pytanie czy wam też mowiono ze wasze konto muszą utworzyć ręcznie? i ze to potrwa troche czasu?

Skomentuj opinię

Odpowiedzi na opinię:

Wtorek 8 styczeń 2013 13:01 | shellka | szczecin

hejka ja tak samo mam jak ty w sobotę mi mówili że juz awaria jest usunieta dzisiaj rozmawiałam z nimi i już zaczęli wysyłać kaskę potrwa to tydzien max dwa

Wtorek 8 styczeń 2013 13:35 | Ofiara | Karlino

Ale Tobie też powiedziano że Twoje konto też musi zostać utworzone ręcznie?

Wtorek 8 styczeń 2013 12:53Zgłoś nadużycie
gosc2
gosc2
*
Temat postu: Vanquis Bank - Opinie

ja dzisiaj dostalem informacje ze do konca tyg ma byc wszystko zalatwione

Skomentuj opinię

Odpowiedzi na opinię:

Wtorek 8 styczeń 2013 13:15 | Ofiara | Karlino

Ale tobe też powiedziano że konto musi zostac utworzone ręcznie?

Wtorek 8 styczeń 2013 13:35 | gosc2 | *

tak bo podobno mieli blad aplikacji i musza zrobic to recznie

Wtorek 8 styczeń 2013 13:36 | Ofiara | Karlino

Dzięki za odpowiedz

Wtorek 8 styczeń 2013 13:52 | shellka | szczecin

tak mają ponoć wszyscy co nie dostali na czas pieniędzy i od 20 nikomu na konto nie zrobili przelewu ponieważ mieli ta awarię

Wtorek 8 styczeń 2013 13:54 | shellka | szczecin

*dwudziestego

Wtorek 8 styczeń 2013 13:55 | Ofiara | Karlino

A skąd Shellka posiadasz taka informacje że od 20 mieli awarie?

Wtorek 8 styczeń 2013 14:00 | shellka | szczecin

bo dzisiaj rozmawiałem z kierownikiem i tak mi powiedział ze około 20 zaczęły sie problemy z aplikacją

Wtorek 8 styczeń 2013 14:00 | Gość

wszystko to zalatuje na kilometr, Vanquis Bank to wg mnie niepoważna firma, niepoważne podejście do klienta, brak jakichkolwiek informacji na stronie internetowej, zero informacji, podejście typu "martw się kliencie sam, może jakoś to będzie"

Wtorek 8 styczeń 2013 14:02 | shellka | szczecin

a kiedy ty podisywałeś umowę tzn kiedy był u ciebie kurier

Wtorek 8 styczeń 2013 14:04 | Ofiara | Karlino

Własnie o to chodzi że ja podpisywałem umowe 6 grudnia a nie po dwudziestym wiec pieniądze powinienem otrzymać jeżeli awaria trwa od 20stego

Wtorek 8 styczeń 2013 14:10 | Ofiara | Karlino

A jeszcze jest taka sytuacja ze gdy moj wniosek został pozyytywnie rozpatrzony i przydzielono mi kredyt poleciłem znajomemu ów bank. Znajomy otrzymał pieniądze 2 dni po podpisaniu umowy chociaż że umowe podpisał pozniej ode mnie. tydzien temu otrzymał pin a na karte dalej czeka. Martwi mnie to troche bo ja umowe podpisywalem pare dni wczesniej 6 grudnia a pieniedzy nie ma...

Wtorek 8 styczeń 2013 14:37 | shellka | szczecin

a jak dzwoniłes do nich to co ci mówili

Wtorek 8 styczeń 2013 14:45 | Ofiara | Karlino

Shellka Moja sytuacja wyglada tak ja w poniższym meilu którego im wyslałem w sumie to jest zbior meili:

Moja sytuacja wygląda następująco podpisałem umowe 7 grudnia i aż po dziś dzień nie otrzymałem ani przelewu na konto ani karty kredytowej. Pierwszy telefon wykonałem 10 grudnia w celu potwierdzenia podpisania umowy i Pani z którą rozmawiałem zapewniała mnie ze pieniążki trafia na konto w ciagu 2 dni roboczych, ku mojemu rozczarowaniu tak sie nie stało, więc znow wykonałem telefon w celu zgłoszenia problemu, konsultant z ktorym rozmawiałem powiedział że mają Państwo opoznienie z dostarczeniem informacji i że Muszę poczekać na pieniązki dwa dni dłużej.

Pieniążkow sie nie doczekałem. W Czwartek 20 Grudnia napisałem e-maila do Państwa o następującej treści:

"Dzień Dobry.

Mam taki problem Podpisałem umowe 7 grudnia, wybrałem opcje przelewu gotowki na konto i do tej pory nie otrzymałem przelewu na konto. Dzis juz jest 20 grudnia a według umowy pieniadze powinny zostac przelane na konto w ciagu dwóch dni roboczych.

Proszę coś z tym jak najszybciej zrobić."

Następnego dnia zadzwoniono do mnie z przeprosinami i zapewniano ze piniążki na pewno trafia na konto przed świętami ewentualnie po świetach, coż pieniązków nie było na koncie.

27 Grudnia w Piątek napisałem znów e-mila do Państwa o następującej treści;

"Mam taki problem Podpisałem umowe 7 grudnia, wybrałem opcje przelewu gotowki na konto i do tej pory nie otrzymałem przelewu. Pisałem e-mail'a do Państwa 20 Grudnia, na drugi dzień oddzwoniono do mnie i zapewniano że przed swietami pieniążki trafia na konto, eventualnie po świętach, lecz ku mojemu rozczarowaniu tak sie nie stalo.

Proszę o jakiegolwiek informacje na Mój adres e-mail dotyczace problemu z przelewem."

Po raz kolejny zadzwoniono do mnie i zapewniano że pieniązki na sto procent trafia na konto w Piatek 28grudnia lub w 31 Grudnia w Poniedziałek, pieniedzy nie ma.

Nastepnie pisałem e-mail na które już nie otrzymywałem telefonu ani żadnej odpowiedzi.

Dziś o godzinie około 12nastej dzwoniłem do Państwa i powiedziano Mi że dziś odbedzie sie zebranie dotyczące ów problemu i żebym skontaktował sie z Państwem po godzinie 17nastej. Gdy sie skontaktowałem Konsultantka powiedziała Mi ze nie może udzielić mi żadnej informacji kiedy moje pieniążki trafią na konto.

A więc Proszę o konkretne informacje pod Mój adres e-mail lub pod numer tel. (787-992-748) dotyczące problemu z Moją aplikacja w przeciwnym razie jestem zmuszony do rozwiązania umowy z Państwem.

Wtorek 8 styczeń 2013 14:49 | Ofiara | Karlino

Przecież to sa żywne jaja jak można tak ludzi oszukiwac. Podejrzewam że kaska i tak nie trafi na nasze konta w przeciągu 2 tygodni.

Wtorek 8 styczeń 2013 14:29Zgłoś nadużycie
gosc2
gosc2
*
Temat postu: Vanquis Bank - Opinie

niewiadomo co o tym wszystkim sadzic piszcie co wam mowia na infolini ciekawe czy kazdemu co innego

Skomentuj opinię

Wtorek 8 styczeń 2013 15:05Zgłoś nadużycie
proki
proki
gdansk
Temat postu: Vanquis Bank - Opinie

hah ja wlasnie teraz sprawdzilem i wlasnie przed minuta doszedl przelew a juz myslalem ze to nigdy nie nastapi a jednak

Skomentuj opinię

Odpowiedzi na opinię:

Wtorek 8 styczeń 2013 15:09 | Ofiara | Karlino

A powiedz mi kiedy podpisywałes umowe?

Wtorek 8 styczeń 2013 15:18 | proki | gdansk

24 grudnia byl kurier troche ich wczoraj opierdzielilem przez tel no i dalo skutek

Wtorek 8 styczeń 2013 15:30 | Ofiara | Karlino

dzięki za odpowiedz

Wtorek 8 styczeń 2013 15:48 | sylwia | warszawa

ja n ie dostałam bo nie zgodziłam sie zeby moja zdolnosc kredytowa zobaczyli

Wtorek 8 styczeń 2013 15:58 | gosc2 | *

moglas sie zgodzic i tak nie sprawdzaja

Wtorek 8 styczeń 2013 17:51Zgłoś nadużycie
wille
wille

Postów: 4
Karlino
woj. zachodniopomorskie
Na forum od: 2013-01-08
Temat postu: Vanquis Bank - Opinie

Mam taka prozbe do uzytkownikow forum ktorzy też mają problem z vanquis bank o to ze gdy otrzymaja długo oczekiwany przelew żeby sie wypowiedzieli albo napisali na priv

Z góry dziękuje

Skomentuj opinię

Wtorek 8 styczeń 2013 19:08Zgłoś nadużycie
gosc2
gosc2
*
Temat postu: Vanquis Bank - Opinie

ja tez bardzo prosze o informacje

Skomentuj opinię

Wtorek 8 styczeń 2013 22:02Zgłoś nadużycie
właściciel firmy
właściciel firmy
Polska
Temat postu: Vanquis Bank - Opinie
Opinia negatywna

Ja bym sobie darował takie pożyczki, bo są drogie, a po drugie chyba coś jest nie tak jak w tym miejscu na tym forum tak dużo ludzi narzeka na obsługę ze strony tej firmy pożyczkowej.

Skomentuj opinię

Reklama