SohoCredit - Opinie

Opinie - Pożyczki w SohoCredit

Piątek 31 sierpień 2012 12:51Zgłoś nadużycie
MaxiPozyczka
MaxiPozyczka

Postów: 183
Poznań
woj. wielkopolskie
Na forum od: 2012-01-05
Temat postu: SohoCredit - Opinie

SohoCredit - Pożyczka bez odsetek

Promocja pożyczki w SohoCredit. Pierwsza pożyczka do 500 zł jest bez odsetek!
Ile bierzesz tyle zwracasz! Brak dodatkowych opłat!

SohoCredit - pożyczki krótkoterminowe z możliwością przedłużenia okresu spłaty

Jeżeli komuś zależy na tym aby bardzo szybko pożyczyć pieniądze, powinien zamiast do banku zgłosić się do jakiejś firmy finansowej, która ma w swojej ofercie pożyczki gotówkowe. Jak łatwo się domyśleć, za szybkość w przeprowadzaniu transakcji zwykle należy więcej zapłacić, za to pieniądze będziemy mieli do dyspozycji bardzo szybko.

Jedną z takich firm, które zajmują się pożyczaniem pieniędzy w bardzo szybkim czasie jest SohoCredit. Firma poza rynkiem polskim działa również na Litwie, na Łotwie i w Hiszpanii. Pożyczkę w SohoCredit może uzyskać każdy, kto jest obywatelem Polski, ma ukończone 21 lat i nie więcej niż 65 lat, posiada konto bankowe, dostęp do internetu oraz aktywny telefon komórkowy. Cała procedura uzyskania pożyczki jest bardzo prosta. Jeżeli ktoś po raz pierwszy decyduje się na produkt tej firmy, musi w pierwszym kroku zarejestrować się w bazie danych firmy. Następnie, aby zweryfikować swoje dane, należy przesłać ze swojego konta bankowego 1 zł. Dzięki temu firma będzie mogła sprawdzić czy dane podane podczas rejestracji są prawdziwe. Ci którzy wcześniej korzystali już z usług firmy, nie muszą już tych czynności wykonywać. Po poprawnej weryfikacji, można już składać wniosek o pożyczkę. Dokonuje się tego za pomocą strony internetowej, lub za pomocą telefonu komórkowego. Gdy wniosek jest składany po raz pierwszy, maksymalna kwota to 500 złotych. Po terminowej spłacie, kwota ta wzrasta do 1 500 złotych. Maksymalny okres spłat to 30 dni. Można go jednak przedłużyć na kolejny okres, po wpłaceniu odpowiedniej kwoty na konto firmy. Przedłużenia można dokonywać kilkakrotnie. Nie można mieć równocześnie kilku pożyczek. O następną można się ubiegać dopiero po spłacie poprzedniej. Od złożenia wniosku, do otrzymania decyzji kredytowej mija zazwyczaj tylko kilkanaście minut. Jeżeli jest ona pozytywna, pieniądze niezwłocznie przelewane są na rachunek wnioskodawcy i jeżeli ma on konto w tym samym banku co SohoCredit, pieniądze są do dyspozycji w ciągu kilkunastu minut.

Jesteś już klientem Soho Credit? Dodaj opinie na temat współpracy z Soho Credit i pożyczek tam zaciągniętych.

Wtorek 2 październik 2012 13:34Zgłoś nadużycie
Gość
Gość
Temat postu: SohoCredit - Opinie

brał ktoś pożyczkę gotówkową w soho credit? jakieś opinie? jakieś ukryte koszty? oferta promocji wydaje się dobra ale czy nie ma jakichś ukrytych kosztów, dodatkowych opłat czy coś takiego?

Skomentuj opinię

Odpowiedzi na opinię:

Piątek 14 czerwiec 2013 15:57 | Gość

ja brałem pożyczkę w promocji - pierwsza pożyczka do 500 zł bez odsetek, wszystko się zgadza, nie ma ukrytych kosztów, polecam sohocredit!

Reklama
Wtorek 9 październik 2012 23:27Zgłoś nadużycie
Gość
Gość
Temat postu: SohoCredit - Opinie

jest jakaś promocja ile bierzesz tyle spłacasz, piszą że dotyczy to pierwszej pożyczki, a gdzie są jakieś haczyki?

Skomentuj opinię

Odpowiedzi na opinię:

Poniedziałek 24 czerwiec 2013 18:40 | Gość

nie ma żadnych haczyków,, spłacasz tyle ile pożyczasz, chyba że przekroczysz termin spłaty to wtedy płacisz jak za normalną pożyczkę

Środa 10 październik 2012 14:01Zgłoś nadużycie
Gość
Gość
Temat postu: SohoCredit - Opinie

pewnie jakieś dodatkowe koszty są?

Skomentuj opinię

Odpowiedzi na opinię:

Niedziela 25 listopad 2012 14:40 | Gość

jakaś promocja była ale szybko się skończyła

Środa 13 marzec 2013 12:54 | Gość

nie skończyła jest nadal promocja ale pożyczka chyba max 500zł

Niedziela 14 październik 2012 22:47Zgłoś nadużycie
Gość
Gość
Temat postu: SohoCredit - Opinie

no właśnie, też mnie zastanawia ta promocja ile bierzesz tyle oddajesz, przecież muszą coś z tego mieć

Skomentuj opinię

Sobota 20 październik 2012 11:02Zgłoś nadużycie
Gość
Gość
Temat postu: SohoCredit - Opinie

może liczą na złapanie klientów, albo na to że ktoś nie spłaci w terminie, bo tak naprawdę klient który nie płaci w terminie wbrew pozorom jest najlepszym klientem z punktu widzenia firmy pozabankowej, bo dodatkowe opłaty za opóźnienia w płatnościach są ogromne, a prędzej czy później wszystko i tak z klienta zostanie ściągnięte z nawiązką, jak nie przez samą firmę to przez windykację i komornika

Skomentuj opinię

Odpowiedzi na opinię:

Sobota 30 marzec 2013 19:21 | Agnieszka | Lublin

Wszystko sie zgadza.
Brałam pożyczkę wielokrotnie i nie miałam problemów...do czasu !
ostatnią pożyczkę przedłużyłam o tydzien z nawiązką , bo po 2 dniach spóźnienia .Słata - przedłuzenie poszło z konta narzeczonego i... nie uznali mi jej , chociaż wiele razy słacałam z tamtego konta . Uruchomili windykację ( naturalnie mam otwierdzenie wpłaty ) . Niestety nie mogłam nigdzie uzyskać informacji ile w tej chwili mam do wlaty , windykator naturalnie nie odbiera , a każdy dzień milczenia to dodatkowe koszty .
Szczęśliwie mam w rodzinie rawnika , wystosowałam odowiednie pismo i czekam na odowiedź .
NIE POLECAM ! OSTRZEGAM !
Polecam sms365 ,via.sms i vivusa - odbierają , nie ma kłootów .

Sobota 30 marzec 2013 19:24 | Agnieszka | Lublin

wybaczcie błędy "P" mi się zblokowalo

Wtorek 23 październik 2012 15:40Zgłoś nadużycie
Gość
Gość
Temat postu: SohoCredit - Opinie

paradoks, nierzetelny klient jest najlepszy, coś w tym jest

Skomentuj opinię

Odpowiedzi na opinię:

Poniedziałek 26 listopad 2012 19:43 | Gość

nie do końca, dobry jest taki z którego koniec w końcu udaje się ściągnąć z odsetkami karnymi, ale trafiają się też tacy z których po prostu nie ma jak ściągnąć bo nie ma z czego

Poniedziałek 17 czerwiec 2013 20:00 | Gość

a co w tym dziwnego, jaki zysk będą mieli że ty spłacisz pożyczkę w promocji 500 zl bez odsetek? żaden! a jak się już spóźnisz z terminem spłaty to słono zapłacisz

Poniedziałek 29 październik 2012 14:55Zgłoś nadużycie
Gość
Gość
Temat postu: SohoCredit - Opinie

to akurat jest łatwe do wytłumaczenia, jak nie oddasz po dobroci to ściągną z ciebie windykacją, jak nie pomoże to możesz spodziewać się komornika, to wszystko legalne działania, nie tylko soho credit, każda firma parabankowa zrobi to samo, jak już weźmiesz pożyczkę pozabankową chwilówkę na wysoki procent to lepiej dla ciebie będzie spłacić ją w terminie

Skomentuj opinię

Wtorek 30 październik 2012 17:16Zgłoś nadużycie
Gość
Gość
Temat postu: SohoCredit - Opinie

nie od dziś wiadomo że większość zysku firmy pozabankowe mają z tych pożyczek które nie są zwracane w terminie

Skomentuj opinię

Odpowiedzi na opinię:

Poniedziałek 17 czerwiec 2013 20:05 | Gość

dokładnie, największy zysk jest z opłat za przesunięcie terminu spłaty

Niedziela 31 marzec 2013 11:34Zgłoś nadużycie
Maria
Maria
Dzierżoniów
Temat postu: SohoCredit - Opinie

To wszystko zależy od firmy cy opłaca im się ściągać 300 złotych na przykład od pożyczkobiorcy, z czego dwie trzecie tej kwoty to odsetki, koszty pożyczki oraz odsetki przeterminowane. Często koszty ściągnięcia takiej sumy są wyższe, więc nie za bardzo jest to opłacalne dla takiej firmy udzielającej pożyczek pozabankowych. Zwłaszcza, że już wcześniej sporo zarobiło się na takim pożyczkobiorcy, gdzie w spłacie większość kwoty to czysty zysk dla firmy pożyczkowej.

Skomentuj opinię

Wtorek 23 kwiecień 2013 21:10Zgłoś nadużycie
robko
robko
Temat postu: SohoCredit - Opinie
Opinia negatywna

Firma porazka nikt nie odbiera telefonów nie odpisują na emaile,nie wpisałem zmiejsca pracy przez przypadek i mam założone konto i uwaga jednocześnie jest ono zablokowane i nc z nim nie mogę zrobic ani poprawic ,ani usunąc

Skomentuj opinię

Odpowiedzi na opinię:

Poniedziałek 17 czerwiec 2013 19:55 | BECIA

WITAM MAM TO SAMO TO JEST CHYBA JAKIES OSZUSTWO,BO DLACZEGO NIE ODBIERAJA TEL.NIE POLECAM

Poniedziałek 17 czerwiec 2013 19:59 | Gość

szkoda czasu, polecam solidne firmy jak vivus, wonga, okmoney ...

Niedziela 4 sierpień 2013 12:16Zgłoś nadużycie
robko
robko
Temat postu: SohoCredit - Opinie

No nie mogę po upływie 2.5 miesiąca dopiero ktoś łaskawie odebrał emaila i usunął mi konto-czyli ktoś tam pracuje!

Skomentuj opinię

Reklama