MaxiPozyczka

Provident - Opinie

Opinie - Pożyczki w Provident / Provident nie sprawdza BIK

Piątek 23 listopad 2012 22:43Zgłoś nadużycie
Kim
Kim
Temat postu: Provident - Opinie

z tego co wiem to pierwszej pożyczki nie dają na przelew tylko z dostawą do domu

Skomentuj opinię

Odpowiedzi na opinię:

Sobota 19 styczeń 2013 16:46 | Gość

to zależy jak zagadasz z konsultantem providenta

Wtorek 27 listopad 2012 15:21Zgłoś nadużycie
Gość
Gość
Temat postu: Provident - Opinie
Opinia pozytywna

kiedyś jeden raz sytuacja zmusiła mnie do skorzystania z usług providenta, wiedziałem ile mam spłacić, kiedy będą spłaty, nie powiem że to jakaś tania pożyczka, ale wiedziałem ile będę musiał spłacić i że lepiej płacić w terminie jak się nie chce wpakować w jeszcze większe kłopoty finansowe, nie było żadnych ukrytych kosztów, wszystko tak jak w umowie, pożyczkę spłaciłem i sprawa zamknięta, nie rozumiem ludzi którzy biorą pożyczkę na określonych warunkach, a potem się dziwią że jak nie płacą w terminie to im odsetki rosną, ludzie sami sobie jesteście winni

Skomentuj opinię

Odpowiedzi na opinię:

Poniedziałek 4 styczeń 2016 18:31 | Gość

czy można zwrócić pożyczkę z prowidenta?

Reklama
Poniedziałek 17 grudzień 2012 21:50Zgłoś nadużycie
DORSON
DORSON
YAW
Temat postu: Provident - Opinie
Opinia negatywna

Naprawdę!!! dobra firma. Bierzesz 1000 zł -oddajesz 1890. Kto sie da nabrać na reklamy TV.

Skomentuj opinię

Odpowiedzi na opinię:

Piątek 28 grudzień 2012 14:27 | Gość

po jakim czasie tyle masz do oddania? zakładasz spłatę pożyczki w providencie w terminie czy są w to wliczone jakieś koszty za opóźnienia w spłacie

Niedziela 19 maj 2013 9:46 | Gość

a weź chwilówkę przez internet w innej firmie to po roku bo chyba na tyle wyliczyłeś koszty? będziesz miał do zwrotu kilka razy tyle i wtedy powiesz że w provident jest tanio :)

Niedziela 23 grudzień 2012 9:43Zgłoś nadużycie
Witek
Witek
Konin
Temat postu: Provident - Opinie

Naprawdę zabójcze odsetki, bo jak piszesz 890 złotych odsetek od sumy 1000 złotych przypuszczam, ze nie jest to w skali roku. A nawet jak byłoby to w skali roku to jest to 89 %. Chore, lepiej odłożyć sobie po 150 czy 200 złotych na konto oszczędnościowe i po 5 czy 7 miesiącach masz sumę ponad 1000 złotych, bo jeszcze tam jakieś śmieszne odsetki bedziesz mieć doliczone.

Skomentuj opinię

Wtorek 1 styczeń 2013 9:51Zgłoś nadużycie
Tomasz
Tomasz
Ełk
Temat postu: Provident - Opinie

Witek!, Niestety wielu ma nóż na gardle, ale przy kwocie 1000 czy 2000 złotych, przecież to są by nie patrząc śmieszne pieniądze, a tutaj trzeba oddać prawie drugie tyle i to wcześniej niż w rok od terminu udzielenia takiej pożyczki przez Provident. A o oszczędzaniu dobrze poiszesz. Warto odkładać nawet śmieszne 100, 200 złotych. A wielu tego nie chce, nie robi, bo nie chce nawet o tym pomyśleć. Miesięcznie więcej wydają na papierosy czy alkohol, a wystarczołyby tylko o połowę zmniejszyć zapotrzebowanie na powyższe produkty.

Skomentuj opinię

Odpowiedzi na opinię:

Środa 9 styczeń 2013 18:25 | Gość

na fajki to i 500 zł miesięcznie idzie

Wtorek 22 styczeń 2013 11:38Zgłoś nadużycie
Gość
Gość
Temat postu: Provident - Opinie

a ja nie mam zastrzeżeń do firmy Provident, pożyczkę zamawiam telefonicznie, tego samego dnia pieniążki przynoszą do domu, nigdzie nie muszę wychodzić i załatwiać sterty dokumentów

Skomentuj opinię

Czwartek 7 luty 2013 8:57Zgłoś nadużycie
aga
aga
poznań
Temat postu: Provident - Opinie

Mam takie zapytanie.Chciałam wziąść u Państwa pożyczkę ,ale jedna sprawa mnie zastanowiła.Na Waszej stronie internetowej w kalkulatorze pożyczek czas spłaty pożyczek wynosi 30 , 45 ,60 tygodni,ale z tego co wiem w "realnym " świecie pożyczki są oferowane na okres 60 i 90 tygodni.Tak się zastanawiam czy Wy czasem nie wprowadzacie ludzi w błąd i czy Urząd Ochrony Konsumenta powinien się TYM zainteresować.
Z poważaniem
Taka wiadomość wysłałam do Providenta ale odpowiedzi nie otrzymałam

Skomentuj opinię

Odpowiedzi na opinię:

Czwartek 7 luty 2013 13:19 | Gość

nie rozumiem w czym problem, jak wybierzesz większą kwotę to w kalkulatorze providenta pojawi się też 90 dni

Czwartek 7 luty 2013 22:11 | Gość

problem jest taki ,że przedstawiciel oferuje tylko dwa warianty 60 i 90 tygodni ,a krótszy okres spłaty już nie istnieje ,na stronie internetowej jest napisane inaczej.

Czwartek 7 luty 2013 22:32 | Gość

myślę że to przedstawiciel leci w ...

Czwartek 7 luty 2013 13:24Zgłoś nadużycie
Gość
Gość
Temat postu: Provident - Opinie

pożyczka może nie jest tania ale jej główna zaleta to to że jest dostępna od ręki, żadnych wścibskich pytań, nie trzeba pliku dokumentów, zaświadczeń o co poproszą w każdym banku

Skomentuj opinię

Odpowiedzi na opinię:

Czwartek 7 luty 2013 16:59 | Gość

Zgadzam się z tobą w pełni, chociaż Provident ma w swojej ofercie pożyczki gotówkowe, które są na lichwiarskich warunkach. Ale jak taka lichwa pasuje takiemu pożyczkobiorcy to dzwoni i ma pełny full serwis w domu, a w kolejnych tygodniach przyjedzie przedstawiciel Providenta też do domu po ratę pożyczki, którą udzielili.

Piątek 8 luty 2013 17:08Zgłoś nadużycie
Oleksy
Oleksy
Starachowice
Temat postu: Provident - Opinie

Nie wiem dlaczego prowadzicie dyskusję na temat okresu udzielania pożyczek gotówkowych przez Provident jak tutaj na początku forum jest napisane, że można pozyskać taka pożyczkę do 52 tygodni. Jest też wiele innych wariantów jeżeli chodzi o czas trwania takich pożyczek gotówkowych.

Skomentuj opinię

Niedziela 17 luty 2013 10:10Zgłoś nadużycie
Gość
Gość
Temat postu: Provident - Opinie

O naiwności ludzka! Przedstawiciel przychodzi do domu nie dla wygody klienta, ale żeby mieć kontrole nad sytuacją. Wiadomo - jak ktoś stuka do drzwi to szybciej kasę dostanie niż telefonicznie. Pierwsza wizyta to też nie kurtuazja, ale weryfikacja pacjenta i jego stanu posiadania, czy komornik miałby z czego łupić. Jeżeli klient jest niepewny i istnieje ryzyko, że bez straszaka kasy nie odda, opcja z wizytą w domu jest jedyną słuszną i albo się na to godzimy albo nie.

Pozdrawiam wszystkich pobratymców z kłopotami finansowymi, zmuszonych uciekać się do parabanków

Skomentuj opinię

Środa 20 luty 2013 13:01Zgłoś nadużycie
Gość
Gość
Temat postu: Provident - Opinie
Opinia negatywna

Ciekawe.Wszyscy tak sobie chwalą Providenta.Ja też do tej pory nie miałam nic do zarzucenia.Aż do chwili kiedy spłaciłam pożyczkę przed terminem i trzeba było oddać mi nadpłacone odsetki.Od listopada ubiegłego roku do tej pory czekam na przedstawiciela,bo też jest taka możliwość,że przedstawiciel powinien mi to przynieść do domu.

Skomentuj opinię

Odpowiedzi na opinię:

Poniedziałek 4 marzec 2013 23:50 | Gość

wejdź mu "na chatę" bo się nie doczekasz :), btw. nie wiedziałem że zwracają jak sie wcześniej spłaci, w banku to by zaraz policzyli dodatkowo za przedterminową spłatę :D

Wtorek 26 marzec 2013 15:07Zgłoś nadużycie
Gość
Gość
Temat postu: Provident - Opinie

Provident nie sprawdza BIK

jestem w bik i jak się okazało po kilku próbach nie miałam szans na pożyczkę w żadnym z banków, zdecydowałam się spróbować w Provident i dostałam pożyczkę bez problemu, oni nie sprawdzają w bik, nie zadają żadnych pytań, dostałam pożyczkę bez żadnego ale, jestem zadowolona!

Skomentuj opinię

Odpowiedzi na opinię:

Piątek 10 maj 2013 22:33 | Next | Olkusz

Jak akceptujesz warunki takiej pożyczki i wiesz, że spokojnie taką pożyczkę gotówkową spłacisz to świetnie. Tutaj trzeba być sumiennym, a będziesz zadowolona tak samo jak w momencie podjęcia pieniędzy w ramach pożyczki gotówkowej w Providencie.

Czwartek 23 maj 2013 12:27Zgłoś nadużycie
Gość
Gość
Temat postu: Provident - Opinie
Opinia pozytywna

Polecam, wystarczy posiadać zdolność kredytową, na krótki okres idealna pożyczka.

Skomentuj opinię

Odpowiedzi na opinię:

Wtorek 4 czerwiec 2013 22:51 | Gość | Będzin

provident nie sprawdza zdolności kredytowej

no bo jak ma sprawdzać, przychodzi pacjent i widzi jak mieszkasz i to całe sprawdzanie, a co oni więcej mogą sprawdzić przychodząc do ciebie do domu

Piątek 31 maj 2013 10:19Zgłoś nadużycie
Gość
Gość
Temat postu: Provident - Opinie

piszcie co chcecie, ale uważam że provident to najlepsza pożyczka gotówkowa w domu klienta, brałam już u konkurencji czyli bocian, ale zdecydowanie mogę wskazać że provident dużo lepiej podchodzi do klienta, nie wiem może akurat tak trafiłam, bo co przedstawiciel to wrażenia mogą być inne, jednak tak jak piszę ja wybieram provident jeżeli chodzi o pożyczki w domu klienta

Skomentuj opinię

Odpowiedzi na opinię:

Środa 11 grudzień 2013 12:58 | Gość

potwierdzam, nigdy więcej bociana

Sobota 1 czerwiec 2013 11:56Zgłoś nadużycie
Rysiek
Rysiek
Rumia
Temat postu: Provident - Opinie

Muszę się z Tobą zgodzić, że Provident jak obiecuje i daje i co z tego, że jest wysokie oprocentowanie takich pożyczek gotówkowych w Providencie? W innych konkurencyjnych firmach pożyczkowych obiecują, ale nie dają, szkoda czasu na interesowanie ofertami innych firm pożyczkowych.

Skomentuj opinię

Środa 5 czerwiec 2013 14:50Zgłoś nadużycie
Gość
Gość
Temat postu: Provident - Opinie

pożyczka w provident moźe i nie jest tania ale jest łatwo dostępna i szybka i wiem że provident to nie jest jakaś firma krzak typu amber gold czy inny wynalazek stworzony na rok żeby naciagnąc ludzi i tu wiem z góry ile będę miał do spłaty i nie boje się że dowalą mi karę jak się spóźnię trochę ze spłatą

Skomentuj opinię

Odpowiedzi na opinię:

Środa 24 lipiec 2013 18:08 | Gość

co za roznica jaka firma jesli to ty dostajesz kasę a nie wpłacasz, co innego jeśli chodzi o lokatę a tak to nie ma co sie martwić

Środa 26 czerwiec 2013 17:29Zgłoś nadużycie
Gość
Gość
Temat postu: Provident - Opinie

stary dobry provident nie jest zły jak chodzi o szybką gotówkę na już, wypełniam formularz dzwonią umawiają się i kasa przychodzi do domu :D

Skomentuj opinię

Odpowiedzi na opinię:

Sobota 27 lipiec 2013 16:16 | Kamila | Jarosław

Też tak myślę. Jestem osobą wykształconą, pracuję jako sekretarka ale zarabiam 1500 zł na rękę. W mojej miejscowości ludzie mówią że to dużo. Ja jednak jestem samotną matką dwójki dzieci na które ojciec płaci (a często nie) płaci 300 zł.,zdarzyło mi się korzystać z providenta jak nie miałam wyjścia i ja jestem zadowolona. Nieraz poratowałam się w ciężkich chwilach. Dlatego uważam że taka firma jest jak najbardziej potrzebna.

Poniedziałek 2 wrzesień 2013 16:08Zgłoś nadużycie
Gość
Gość
Temat postu: Provident - Opinie

brał ktoś pożyczkę na firmę w provident? warto? w banku nie mam szans? ewentualnie prosze o inne propozycje, potrzebuję 3 tys

Skomentuj opinię

Czwartek 10 październik 2013 14:12Zgłoś nadużycie
liu
liu
Temat postu: Provident - Opinie

Ja jestem zadowolona. To droga pożyczka, ale wiadomo o tym od poczatku. Często nawalam, ale nie mam z tego powodu nieprzyjemnosci. Za spoznienia nie ma kar. Lipa z tym, ze raty sa co tydzien i przedstawiciel przychodzi do domu. Czasem ktos u mnie jest jak akurat ma przyjsc przedstawiciel.jesli jest to wazniejsza wizyta dzwonie do przedstawiciela i przekladam wizyte z nim. Nie mam stalych dochodow, nie mam mieszkania na siebie, auta nic. Moglabym rownie dobrze nie splacac. No ale takie rzeczy to zostawmy zlodziejom. W moim miasteczku masa ludzi wziela, swplacila 2-4 raty i juz nie splaca. I jakies monity poki co im przychodza. Ja wole nie palic za soba mostow. Moze za jakies 5lat znowu przyjdzie mi pozyczyc i co? No i przedstawiciel niezbyt mily. Zreszta zalezy od dnia. Jak ma humor to jest ok. A pozyczka z wplatami na konto jest tansza, ale trzeba miec udokumentowane zarobki.

Skomentuj opinię

Odpowiedzi na opinię:

Czwartek 10 październik 2013 14:16 | Gość

Dodam jeszcze ze moja mama splacila 3 miesiace przed czasemni dostala zwrot odsetek! Nie wszystkch bo jak np 3razy spoznila sie z rata to za to nie oddali. To chyba sensowne.

Piątek 24 styczeń 2014 15:34Zgłoś nadużycie
Sykus
Sykus
Temat postu: Provident - Opinie

Provident raczej mnie nie zachwycił. Dlatego też kolejny raz postanowiłem skorzystać Morgis. Tutaj dostałem pożyczkę naprawdę bardzo szybko. Nie musiałem wiele czekać, a nawet się zastanawiać czy na pewno dobre robię, biorąc tam pożyczkę ale w rezultacie okazało się, że to była trafna decyzja. Nawet jak potrzebowałem więcej czasu na spłatę rat to wystarczyło wysłać tam do nich jednego smsa a przedłużyłem sobie termin. No i tak do 3 razy nawet mozna przedłużać termin spłaty. Dają oni tam pożyczki od 200 do 2000 zł, W przypadku pierwszej pożyczki, kwota zawsze wynosi 200 złotych, kolejne pożyczki można brać większe

Skomentuj opinię

Odpowiedzi na opinię:

Poniedziałek 27 styczeń 2014 23:00 | Gość

co za bzdury wypisujesz z ciekawości wszedłem na tę stronę morgis i powiem że większego g nie widziałem, maksymalna kwota 200 zł a oprocentowanie chyba najwyższe jakie widziałem w chwilówkach tragedia!

Reklama