MaxiPozyczka

Prominent - Opinie

Opinie - Pożyczki w Prominent.pl

Sobota 1 wrzesień 2012 13:49Zgłoś nadużycie
MaxiPozyczka
MaxiPozyczka

Postów: 260
Poznań
woj. wielkopolskie
Na forum od: 2012-01-05
Temat postu: Prominent - Opinie

Prominent - pożyczki gotówkowe dla małych i średnich firm

Szukając w internecie firm parabankowych, które udzielają pożyczek gotówkowych, szybko możemy trafić na ofertę firmy Prominent. Jak podaje jej strona internetowa, firma działa od 2004 roku i udziela bardzo wysokich pożyczek. Ich kwota może dochodzić do 250 000 złotych w przypadku firm i nawet 500 000 złotych w przypadku osób fizycznych. Jednak czytając opinie na różnego rodzaju forach internetowych, dotyczących tej firmy, możemy zauważyć, że firma ta jest bardzo nierzetelna i po prostu naciąga ludzi na koszta nie oferując nic w zamian. Zazwyczaj cała procedura polega na tym, że wnioskodawca wpłaca określoną opłatę przygotowawczą, która jest zresztą bardzo wysoka i sięga kilku tysięcy złotych, a w późniejszym etapie Prominent odmawia udzielenia pożyczki, podobno z niedotrzymania warunków umowy. Oczywiście opłata przygotowawcza przepada i wnioskodawca zostaje bez pożyczki i bez wpłaconych pieniędzy.

Niedziela 25 listopad 2012 22:26Zgłoś nadużycie
Gość
Gość
Temat postu: Prominent - Opinie
Opinia negatywna

Są to oszuści i krętacze. Nie liczą się z ludźmi oraz ich potrzebami. Potrafią tak omamić człowieka rysując korzyści jakie będą płynąć z ich oferty że wiele osób się na to godzi. Nie warto jednak ryzykować i dać omamić się tym oszustom. Raz wpadając w ich macki już nigdy nie wyjdzie się na prostą.

Skomentuj opinię

Reklama
Poniedziałek 26 listopad 2012 22:26Zgłoś nadużycie
Sylwia
Sylwia
Temat postu: Prominent - Opinie

Prominent to kolejna firma typu AMBER GOLD. Mimo nagłośnienia sprawy ludzie w potrzebie często dają się naciągnąć tym oszustom. Rysują oni przed potencjalną ofiarą kolorową fatamorganę. Wciągają w grę, wysysają ostatnie pieniądze i pozostawiają na pastwę losu. To są właśnie metody działania Prominentu. Nie płaćcie nic zanim nie otrzymacie gotówki do ręki.

Skomentuj opinię

Czwartek 6 grudzień 2012 22:00Zgłoś nadużycie
Gość
Gość
Temat postu: Prominent - Opinie

Od jakiegoś czasu szukam ofert pożyczki pozabankowej, ta wydaje się korzystna. Jutro się okaże czy rzeczywiście jest tak jak piszą.Jak wrócę napisze swoją opinie.

Skomentuj opinię

Niedziela 6 styczeń 2013 22:26Zgłoś nadużycie
Bambi
Bambi
Temat postu: Prominent - Opinie
Opinia negatywna

Kolejna oszukańcza oferta. Niestety nie dla zwykłego zjadacza chleba. Kolejny raz okazuje się, że nie warto iść na łatwiznę i szukać najprostszego rozwiązania.

Skomentuj opinię

Środa 9 styczeń 2013 20:12Zgłoś nadużycie
Gość
Gość
Temat postu: Prominent - Opinie

Zaskoczyła manie szybka decyzja o przyznaniu kredytu, praktycznie nie weryfikowano żadnych danych. Na wstępie musiałem wpłacić prowizję z a udzielenie kredytu. Jak się później okazało bezzwrotną. Niestety na drugi dzień po wpłacie okazało się że kredyt został cofnięty z nie dopełnienia wszystkich warunków. Cóż dodać dałem się zrobić ajk dziecko mimo że wszyscy ostrzegali. Teraz ja ostrzegam z daleka od tej firmy.

Skomentuj opinię

Niedziela 13 styczeń 2013 21:08Zgłoś nadużycie
Piotr
Piotr
Temat postu: Prominent - Opinie

Dużą zaletą tej oferty jest to, że pieniądze są uruchamiane w ciągu jednego dnia. Na koncie są od razu i można śmiało realizować swoje plany.

Skomentuj opinię

Czwartek 17 styczeń 2013 21:13Zgłoś nadużycie
Bożenka
Bożenka
Temat postu: Prominent - Opinie

To dobra oferta. Pożyczka jest udzielana od reki i bez zbędnych formalności. Pieniądze dostaje się w przeciagu paru godzin. Wszystko w jak najlepszym porządku.

Skomentuj opinię

Czwartek 17 styczeń 2013 21:49Zgłoś nadużycie
Gość
Gość
Temat postu: Prominent - Opinie
Opinia negatywna

o czym wy piszecie to zwykli oszuści, przed udzieleniem pożyczki prominent żąda wpłaty od kilkuset do kilku tysięcy zł w zależności od kwoty o którą chcemy się ubiegać, wiele ludzi się na to nabrało, prominent po otrzymaniu pieniędzy wyjeżdża do klienta z żądaniem jakichś dodatkowych zabezpieczeń zazwyczaj nierealnych do spełnienia i nasze wpłacone pieniądze przepadają, prominent działa tak jak BIP Pożyczka której sprawa wylądowała w sądzie, nie bierzcie tam żadnych pożyczek!

Skomentuj opinię

Czwartek 17 styczeń 2013 22:47Zgłoś nadużycie
Ula
Ula
Świecko
Temat postu: Prominent - Opinie
Opinia negatywna

I to chyba zgodnie z polskim prawem, a ludzie naiwni tylko tracą pieniądze, często pożyczone, bo wierzą, że dostaną taką pożyczkę gotówkową. W Polsce rząd daje takim oszustom żyć, zwykłym obywatelom już nie. Ale oszukani przez tych krwiopijców złączcie się i walczcie w sądzie, bo wydaje mi się, ze warto, choćby nagłośnić tą sprawę jawnego złodziejstwa ze strony tej firmy.

Skomentuj opinię

Wtorek 29 styczeń 2013 22:12Zgłoś nadużycie
Bobii
Bobii
Temat postu: Prominent - Opinie

Doświadczenia z tą firmą nie są dobre. Ostrzegam wszystkich którzy chcą zaciągnąć nich kredyt. Lepiej trzymać się do nich z daleka.

Skomentuj opinię

Środa 30 styczeń 2013 20:48Zgłoś nadużycie
Michał
Michał
Bochnia
Temat postu: Prominent - Opinie
Opinia negatywna

Sama już opłata przygotowawcza w wysokości kilku tysięcy niestety u mnie stawia ta firmę finansową w złym świetle. A tym bardziej jeżeli taka firma odmawia przyznania takiej pozyczki gotówkowej i taka wysoka opłata przepada. To jest coś nie tak, ale na pewno we wstępnej umowie czy wniosku o taką pożyczkę gotówkową jest taki zapis i niektórzy podpisują i wpłacają nieświadomi.

Skomentuj opinię

Odpowiedzi na opinię:

Sobota 16 luty 2013 19:02 | Kamil | Trzebiatów

Jeżeli tak jest to nie rozumiem dlaczego ludzie w ogóle wpłacają pieniądze przed dostaniem pieniędzy. Ja zawsze mówię żeby bank potrącił sobie koszty z wnioskowanej kwoty. Takie wpłacanie przed otrzymaniem decyzji jest naciąganiem i oszukiwaniem biednych ludzi.

Czwartek 30 maj 2013 19:46 | Milena | Bełchatów

Ludzie są naiwni jak dzieci. Wszystko można zrozumieć. Al nie to że ktoś oddaje ostatnią koszulę jakiemuś lichwiarzowi za domy na piasku. Zgadzam się z wami nigdy przenigdy nie zdecydowała bym się na zaryzykowanie swoich pieniędzy na wypróbowanie usług tej firmy. Po prostu za bardzo sobie cenię zdrowy rozsądek i nie mam czasu a ni chęci na marnowanie go na nierzetelnych ludzi.

Czwartek 23 maj 2013 12:48Zgłoś nadużycie
Gość
Gość
Temat postu: Prominent - Opinie

Pierwsze skojarzenie po spojrzeniu na nazwę "Provident" - Przedpłata ogromna... to już mnie odstraszyło, ani ja, ani nikt ze znajomych nie chciał sprawdzić tej firmy...

Skomentuj opinię

Piątek 17 maj 2019 17:35Zgłoś nadużycie
cm821791@gmail.com
cm821791@gmail.com
Temat postu: Prominent - Opinie
Opinia pozytywna

Przestań być oszukany przez tych escros, którzy wędrują w Internecie.
Cześć, nigdy nie przestanę opowiadać o mojej ofercie pożyczkowej, abyś nie mógł być łatwo oszukany przez tych nieproszonych ludzi, którzy wędrują w Internecie w poszukiwaniu łatwego zysku.
To z powodu ludzi, którzy nie wiedzą, do kogo się zwrócić, jeśli potrzebują finansowania.
Nie zmuszam nikogo do przyjścia i uzyskania ode mnie pożyczki.
Zapraszam Cię tylko do zapoznania się z moimi warunkami pożyczki, a jeśli ci to odpowiada, możemy współpracować, jeśli nie, możesz anulować całą aplikację kredytową.
Aby uzyskać więcej informacji na temat moich warunków kredytowych, oto moje kontakty: (cm821791@gmail.com)

Skomentuj opinię

Reklama