Optima Pożyczki - Opinie

Opinie o Optima Pożyczki - Pożyczka gotówkowa

Sobota 17 listopad 2012 21:24Zgłoś nadużycie
MaxiPozyczka
MaxiPozyczka

Postów: 182
Poznań
woj. wielkopolskie
Na forum od: 2012-01-05
Temat postu: Optima Pożyczki - Opinie

Optima Pożyczki

Jedną z wielu firm finansowych, działających na polskim rynku finansowym jest firma Dollar Financial Group. Jest to międzynarodowe konsorcjum finansowe, które w naszym kraju działa pod nazwą Optima SA. Jej głównym produktem jest pożyczka gotówkowa, udzielana za pośrednictwem Internetu, lub wprost do domu klienta.

Pożyczka gotówkowa

Optima, oferuje pożyczkę gotówkową w dwóch różnych wariantach. Pierwszy, to obsługa klienta w domu. Po telefonicznym lub internetowym zgłoszeniu w firmie chęci złożenia wniosku, do domu wnioskodawcy przychodzi przedstawiciel firmy, który sprawdza dokumenty, podpisuje z klientem umowę, oraz wręcza mu gotówkę, Przedstawiciel również w domu odbiera raty pożyczki. W drugim wariancie, pieniądze są przelewane na konto wnioskodawcy i przez to konto dokonuje się również spłat. Nowy klient, może ubiegać się maksymalnie o 2 800 złotych. Natomiast stali klienci firmy, mogą dostać nawet 6 000 złotych. Spłaty dokonuje się w ratach tygodniowych. Maksymalny okres spłat, to 50 tygodni. O pożyczkę gotówkową może ubiegać się każdy, kto jest obywatelem naszego kraju, ma dowód osobisty, PESEL i stały dochód. Jeżeli wnioskodawca wybierze opcję pożyczki z ubezpieczeniem, nie musi proponować innych zabezpieczeń. Optima nie sprawdza swoich klientów w BIK Biurze Informacji Kredytowej. Pożyczka gotówkowa może być oczywiście spłacona wcześniej.

Jeśli miałeś już kontakt z pożyczką gotówkową z firmy Optima Pożyczki, podziel się na naszym forum swoimi spostrzeżeniami, na temat tej firmy. Interesują nas zarówno opinie jak i te negatywne.

Niedziela 2 grudzień 2012 21:02Zgłoś nadużycie
Gość
Gość
Temat postu: Optima Pożyczki - Opinie

To kolejna firma, która działa na zasadach podobnych do Providenta. Jeżeli zmuszeni jesteście korzystać z z usług tego typu pożyczkodawców to nic nie stoi na przeszkodzie aby wziąć Optime pod uwagę.

Skomentuj opinię

Reklama
Poniedziałek 3 grudzień 2012 21:45Zgłoś nadużycie
Dusia
Dusia
Temat postu: Optima Pożyczki - Opinie

Polecili nam go nasi znajomi. Potrzebowaliśmy szybkiej gotówki i udało się. Wybór naszych znajomych był dobrym wyborem, a my możemy to potwierdzić.

Skomentuj opinię

Niedziela 16 grudzień 2012 0:56Zgłoś nadużycie
Gość
Gość
Temat postu: Optima Pożyczki - Opinie

Działanie optimy jest podobne do działalności Providenta. Jedno co mnie strasznie dziwi jest to że warunkiem koniecznym dla udzielenie pożyczki jest pobyt stały w miejscu zameldowania, a także adresu zamieszkania zgodnie z rejonem działania jednej z placówek firmy. Tak po za tym wszytko jest w porządku.

Skomentuj opinię

Niedziela 16 grudzień 2012 21:06Zgłoś nadużycie
Dominika
Dominika
Temat postu: Optima Pożyczki - Opinie

Może i raty nie są zbyt korzystne, ale z braku innych rozwiązań i to da się przeżyć. Nikt inny nie chciał udzielić mi pożyczki, dlatego fakt że Optima bez problemu dała mi pieniądze, jest pozytywny.

Skomentuj opinię

Poniedziałek 17 grudzień 2012 22:05Zgłoś nadużycie
Mateusz
Mateusz
Temat postu: Optima Pożyczki - Opinie
Opinia pozytywna

Dobre warunki szybkie pieniążki. Jestem tu nowy więc kwoty nie są powalające. Jednak pomagają załatać domowy budżet nie rujnując go. Święta w mojej rodzinie zapowiadają się radosne i z ładnymi prezentami. Wszystkim życzę takich świąt- bez problemów finansowych.

Skomentuj opinię

Piątek 21 grudzień 2012 23:49Zgłoś nadużycie
Gość
Gość
Temat postu: Optima Pożyczki - Opinie

Dużym plusem tego kredytu jest to że pożyczka gotówkowa może być spłacona wcześniej. Można dzięki temu zaoszczędzić pieniędzy.

Skomentuj opinię

Niedziela 6 styczeń 2013 22:10Zgłoś nadużycie
Gość
Gość
Temat postu: Optima Pożyczki - Opinie

Optima to optymalna kasa dla wszystkich w nagłej potrzebie. Nigdy nie robią problemów zawsze są pod ręką. Raty kredytu gotówkowego nie są zabójcze więc i bać się niema czego.

Skomentuj opinię

Czwartek 21 marzec 2013 20:52Zgłoś nadużycie
Gość
Gość
Temat postu: Optima Pożyczki - Opinie
Opinia pozytywna

miałem obawy co do firm pozabankowych ale byłem zmuszony do wzięcia pożyczki wybrałem firme optima i naprawdę jestem zadowolony ich pożyczkami spłaciłem inne załegłości polecam

Skomentuj opinię

Odpowiedzi na opinię:

Czwartek 21 marzec 2013 20:57 | Gość

Ja już w Optimie biorę trzecią pożyczke i też jestem zadowolona obniżyli nawet oprocentowanie

Poniedziałek 31 marzec 2014 13:31 | Gość

czytając te komentarze mam wrażenie że pracownicy optimy sami je piszą oprocentowanie jest większe ( o sto % od branej kwoty) niż w providencie bo biorąc pożyczkę w optimie 4 tys. musiałam spłacić 8 tys. rat miesięczna 775 zł czyli nie mała :-/ bądz tygodniowa nie całe 200 zł . Powineła mi się noga na 3 tygodnie to przyjechał jakiś kierowniczek w niedziele w dresach zaczął mnie straszyć że zna komendanta w mojej miejscowości i takie tam ja masakra ogólnie nie polecam tej firmy to była moja pierwsza i ostatnia pożyczka od nich.

Czwartek 21 marzec 2013 22:11Zgłoś nadużycie
Grzegorz Maj
Grzegorz Maj
Tarnobrzeg
Temat postu: Optima Pożyczki - Opinie

Też zastanawiam się nad pożyczką gotówkową w Optimie. Warunki takich pożyczek, które udziela ta firma nawet są dobre, akceptowalne dla mnie. Ale mam pytanie, może ktoś wie, czy jest jakaś możliwość negocjacji kosztów i oprocentowania pożyczek gotówkowych w Optimie. Wiadomo, że każdy procent zbity z podstawowego oprocentowania oraz każda złotówka kosztów takiej pożyczki gotówkowej daje wymierne korzyści finansowe.

Skomentuj opinię

Środa 20 listopad 2013 2:15Zgłoś nadużycie
mixsio
mixsio
belchatow
Temat postu: Optima Pożyczki - Opinie
Opinia negatywna

wszystkie te firmy są nic nie warte, ale ktoś zezwala na ich działalność, lepiej z nich nie korzystać

Skomentuj opinię

Odpowiedzi na opinię:

Niedziela 9 luty 2014 14:03 | Mateusz | Giżycko

Jeżeli bierzesz w takich firmach pożyczki, i ich nie spłacasz, bo myślisz, że nic Ci nie zrobią to nie polecasz, proste jak budowa cepa.

UMOWA TO UMOWA a swoje zobowiązania trzeba spłacać w terminie ;)

Poniedziałek 31 marzec 2014 13:36 | Gość

nic mądrego nie napisałeś wiadomo że pożyczki trzeba spłacać ale przecież zawsze może coś się wydarzyć i może powinąć ci się noga i wszędzie się dogadasz ale nie z pracownikami optimy to cwaniaczki i tyle ja się dziwie że jeszcze nikt im nie narobił koło pióra za ten ich bardzo wysoki lichwiarski procent bo trzeda spłacić o sto procent więcej od kwoty którą się pożyczyło

Poniedziałek 31 marzec 2014 13:38Zgłoś nadużycie
Gość
Gość
Temat postu: Optima Pożyczki - Opinie

czytając te komentarze mam wrażenie że pracownicy optimy sami je piszą oprocentowanie jest większe ( o sto % od branej kwoty) niż w providencie bo biorąc pożyczkę w optimie 4 tys. musiałam spłacić 8 tys. rat miesięczna 775 zł czyli nie mała :-/ bądz tygodniowa nie całe 200 zł . Powineła mi się noga na 3 tygodnie to przyjechał jakiś kierowniczek w niedziele w dresach zaczął mnie straszyć że zna komendanta w mojej miejscowości i takie tam ja masakra ogólnie nie polecam tej firmy to była moja pierwsza i ostatnia pożyczka od nich.

Skomentuj opinię

Czwartek 18 wrzesień 2014 13:21Zgłoś nadużycie
hipcio
hipcio
Warszawa
Temat postu: Optima Pożyczki - Opinie

optima rzeczywiscie jest porównywana do providenta, natomiast jeśli chodzi o koszty to nadal uważam że pozyczki od prywatnych inwestorów są dużo lepszym rozwiązaniem i dlatego korzystam z pozyczkolandia. ;)

Skomentuj opinię

Reklama