Kasa Stefczyka - Opinie

Opinie - Pożyczki w Kasa Stefczyka

Piątek 31 sierpień 2012 12:14Zgłoś nadużycie
MaxiPozyczka
MaxiPozyczka

Postów: 183
Poznań
woj. wielkopolskie
Na forum od: 2012-01-05
Temat postu: Kasa Stefczyka - Opinie

Kasa Stefczyka - pożyczki gotówkowe na dowolny cel, pożyczki mieszkaniowe, pożyczki bez wychodzenia z domu, bez zaświadczeń o zarobkach

Bardzo dużo osób, potrzebuje w obecnym czasie różnego rodzaju usług finansowych. Zazwyczaj ich głównymi dostawcami były banki. To właśnie one zaspokajały zapotrzebowanie na kredyt, ubezpieczenie, czy pozwalały pomnażać kapitał poprzez oferowane lokaty. Jednak po wprowadzeniu wolnego rynku w zakresie usług finansowych, na polskim rynku powstało wiele firm parabankowych, które oferowały podobne produkty jak banki. Jedną z pierwszych była powołana w 1993 roku Spółdzielcza Kasa Oszczędnościowo – Kredytowa imienia Franciszka Stefczyka. Na drodze przemian, które były wprowadzane w tej firmie i na skutek połączeń z innymi kasami w 2010 roku SKOK Stefczyka zmienił nazwę i od tego czasu działa jako Kasa Stefczyka.

Kasy Stefczyka oferują każdemu klientowi dokładnie takie same produkty, jak każdy bank. Można więc tutaj pożyczyć pieniądze na dowolny lub wybrany cel. Kasa oferuje pożyczki gotówkowe, konsolidacyjne, a także na cele mieszkaniowe. Podobnie wygląda sprawa z kontami osobistymi. Jest ich kilka rodzajów i każdy znajdzie w ofercie Kasy coś, co najbardziej mu odpowiada. Do prowadzonych rachunków, oferowane są również linie kredytowe, pozwalające na wypłaty większej sumy pieniędzy. Do prowadzonych rachunków Ci którzy chcą pomnażać swoje dochody, mają do wyboru kilka rodzajów lokat oszczędnościowych. Maja one stały lub zmienny zysk, więc w zależności od sytuacji na rynku, można wybrać najbardziej opłacalną wersje. A dla wszystkich tych, którzy pragną się zabezpieczyć przed nieszczęśliwymi wypadkami, Kasa Stefczyka oferuje pełny pakiet ubezpieczeń, w tym ubezpieczenie na życie, od następstw nieszczęśliwych wypadków, do utraty dokumentów. Jak więc widać, w ofercie Kasy Stefczyka, są wszystkie produkty, które potrzebne są dzisiejszemu człowiekowi. A dla osób nowoczesnych, Kasy Stefczyka oferują internetową obsługę, pozwalającą na korzystanie z jej produktów bez wychodzenia z domu. Oprócz tego klienci maja do dyspozycji ponad pięćset placówek w całej Polsce, oraz ponad dziewięćset darmowych bankomatów.

Piątek 21 wrzesień 2012 20:02Zgłoś nadużycie
Gość
Gość
Temat postu: Kasa Stefczyka - Opinie
Opinia pozytywna

jezeli chodzi o pożyczki gotówkowe to SKOK Stefczyka jest OK!, podobne warunki jak w bankach no może troche gorsze, ale łatwiej o pożyczkę

Skomentuj opinię

Reklama
Piątek 21 wrzesień 2012 20:32Zgłoś nadużycie
Gość
Gość
Temat postu: Kasa Stefczyka - Opinie

czy w SKOKu sprawdzają historię kredytową w BIK?

Skomentuj opinię

Środa 10 październik 2012 14:06Zgłoś nadużycie
Gość
Gość
Temat postu: Kasa Stefczyka - Opinie

naturalnie że sprawdzają potencjalnych pożyczkobiorców w BIK

Skomentuj opinię

Poniedziałek 26 listopad 2012 21:33Zgłoś nadużycie
Massa
Massa
Temat postu: Kasa Stefczyka - Opinie

W SKOK -u sprawdzają BIK. Nie martw się jednak z tego powodu. Warto być w tej bazie bo w brew ogólnym opiniom to nie jest czarna lista. W BIK są też pozytywne informacje pomagające w uzyskaniu pożyczki.

Skomentuj opinię

Niedziela 16 grudzień 2012 0:43Zgłoś nadużycie
Bałwanek
Bałwanek
Temat postu: Kasa Stefczyka - Opinie

Stefczyk jest porządną firmą. Nigdy nie zostawili mnie na lodzie. Idą święta i znów idę się poratować. Cóż takie życie jeden kredyt spłacisz i bierzesz następny. Najważniejsze że rata niska.

Skomentuj opinię

Niedziela 16 grudzień 2012 21:40Zgłoś nadużycie
Krzysztof
Krzysztof
Temat postu: Kasa Stefczyka - Opinie
Opinia pozytywna

Kasa Stefczyka aspiruje do miana banku z prawdziwego zdarzenia. Dlatego też kredyt jest u nich bardzo dobrym wyborem. Oprocentowanie korzystne, brak ukrytych kosztów, fachowa obsługa minimum formalności. Jestem zadowolonym posiadaczem pożyczki gotówkowej u Stefczyka i polecam.

Skomentuj opinię

Poniedziałek 17 grudzień 2012 19:17Zgłoś nadużycie
Boguś
Boguś
Sobieszew
Temat postu: Kasa Stefczyka - Opinie

Drożyzna i brak perspektyw na poprawę. Byłem osobiście sprawdzić tą ofertę i niestety żadna rewelacja.Jak chcecie mieć tani i bezpieczny kredyt to w innych bankach szukajcie.

Skomentuj opinię

Środa 9 styczeń 2013 18:31Zgłoś nadużycie
Gość
Gość
Temat postu: Kasa Stefczyka - Opinie

z pewnością pozytywem jest to że max kwota pożyczki to aż 50 tys. zł.

Skomentuj opinię

Czwartek 10 styczeń 2013 22:09Zgłoś nadużycie
Bodzio
Bodzio
Temat postu: Kasa Stefczyka - Opinie

Kasa Stefczyka mimo że nie jest bankiem traktuje klienta rewelacyjnie. Kredyt szybki łatwy w załatwieniu. Raty niskie. Cóż więcej chcieć.

Skomentuj opinię

Niedziela 13 styczeń 2013 8:46Zgłoś nadużycie
maks
maks
Temat postu: Kasa Stefczyka - Opinie

Zdecydowanie nie mają w swojej ofercie tanich kredytów i pożyczek gotówkowych. Oprócz wysokiego oprocentowania, prowizji i innych opłat jest opłata członkowska w SKOK. I wbrew pozorom nie tak szybko można uzyskać pożyczkę w SKOK.

Skomentuj opinię

Niedziela 13 styczeń 2013 11:54Zgłoś nadużycie
Norbert
Norbert
Wieliczka
Temat postu: Kasa Stefczyka - Opinie
Opinia pozytywna

Nie widzę problemu brania kredytów nawet tych hipotecznych w Skokach, bo wszystko zależy od oferty kredytowej. Jak Skoki mają dobrą ofertę, która mi pasuje to się nie zastanawiam, jak chcą dać to biorę. I tyle w temacie.

Skomentuj opinię

Czwartek 23 maj 2013 12:42Zgłoś nadużycie
Gość
Gość
Temat postu: Kasa Stefczyka - Opinie

Jestem średnio zadowolony, może i kontakt jest świetny, ale oczekiwanie na pożyczkę oraz oprocentowanie jest trochę za duże.

Skomentuj opinię

Poniedziałek 27 maj 2013 21:19Zgłoś nadużycie
Anna
Anna
Kalisz
Temat postu: Kasa Stefczyka - Opinie
Opinia pozytywna

Ja też jestem średnio zamożna a z kas Stefczyka korzystam jak tylko potrzebuję szybkiej gotówki. Nie zgadzam się z opinią, że kredyt gotówkowy jest tu drogi. Wręcz przeciwnie. Nigdzie nie znalazłam lepszych warunków. W dodatku teraz kiedy już jestem stałym klientem nie muszę przynosić zaświadczeń, a pisma z banku nieraz zachęcają do skorzystania z ich oferty.

Skomentuj opinię

Środa 29 maj 2013 17:56Zgłoś nadużycie
Deggial
Deggial
Częstochowa
Temat postu: Kasa Stefczyka - Opinie

Czy po założeniu tej Kasy Oszczędnościowej, SKOK w jakiś nachlany sposób domaga się zaświadczeń o zarobkach/umów, czy można tam się ubiegać o pożyczkę/kredyt (np. 1500zł) ze zwykłą umową zlecenie, przy dochodzie jedynie "na słowo"?

Skomentuj opinię

Niedziela 2 czerwiec 2013 13:20Zgłoś nadużycie
Kiler
Kiler
Starogard Gdański
Temat postu: Kasa Stefczyka - Opinie

Chyba jednak tak na gębę nie dostaniesz pożyczki w SKOKach, one działają trochę inaczej jak instytucje bankowe, ale jeżeli chodzi o weryfikację klientów to podobnie postępują jak banki.

Skomentuj opinię

Poniedziałek 3 czerwiec 2013 19:44Zgłoś nadużycie
Szymon
Szymon
Racibórz
Temat postu: Kasa Stefczyka - Opinie
Opinia negatywna

Nie znoszę SKOK-ów. Mają aspiracje zostać bankiem, ale za wysokie progi. Traktują ludzi z góry i patrzą na wygląd. Nigdy już nie pójdę do nich. To że człowiek wraca po 12 godzinach ciężkiej pracy i nie jest pięknie ubrany to nie znaczy że jest jakimś menelem. Nie polecam. Warunki kredytowe też nie są wcale takie super rewelacyjne.

Skomentuj opinię

Czwartek 6 czerwiec 2013 22:38Zgłoś nadużycie
Jarek
Jarek
Toruń
Temat postu: Kasa Stefczyka - Opinie

Z warunkami pożyczek w SKOKach się na pewno z tobą zgodzę, ze nie są niestety rewelacyjne i jak dobrze policzy się koszty takich pożyczek gotówkowych w SKOKu to są one wyższe niż w bankach. Ale nie zgodzę się z tym, ze w SKOKach klient jest gorzej traktowany niż w bankach. Może tak ci się trafiło, ze jesteś niezadowolony.

Skomentuj opinię

Reklama