MaxiPozyczka

Afila - opinie

Afila pożyczki - forum i opinie

Poniedziałek 7 wrzesień 2015 9:15Zgłoś nadużycie
MaxiPozyczka
MaxiPozyczka

Postów: 236
Poznań
woj. wielkopolskie
Na forum od: 2012-01-05
Temat postu: Afila - opinie

Afila pożyczki dla osób prywatnych i firm

Afila.pl to jedna z marek firmy Vebset prowadzonej przez Pana Rafała Włodarczyka. Choć wydawać by się mogło, iż Afila zajmuje się udzielaniem pożyczek pozabankowych, to po krótkim zaznajomieniu się z treścią serwisu od razu widać, iż jest to pośrednik, o czym na sto procent można się przekonać czytając regulamin portalu.

Za pośrednictwem Afila można aplikować o pożyczkę sięgającą aż do 300 tysięcy złotych na okres nawet 10 lat. Co ciekawe, na stronie wyeksponowana jest informacja, iż wszystko możliwe jest do tego bez sprawdzania potencjalnego pożyczkobiorcy w bazie BIK.

Jak w rzeczywistości przedstawia się schemat działania opisywanego serwisu? Otóż użytkownik wypełnia formularz, w którym przedstawia swoje podstawowe dane osobowe oraz pożądaną kwotę pożyczki i proponowany okres jej spłaty, a następnie jego dane przesyłane są do faktycznych pożyczkodawców, takich jak np. Provident i oni analizują nadesłany przez pośrednika wniosek. Za taką usługę należy zapłacić od 1 do 6 zł, wysokość opłaty ustalana jest w sposób losowy. Próbując wyszukać opinie na temat Afila ciężko jest cokolwiek sensownego znaleźć, więc ciężko określić skuteczność serwisu w wyszukiwaniu ofert dla swoich użytkowników.

Korzystanie ze stron tego typu powinno być dla osób szukających pożyczki raczej ostatecznością. Wprawdzie jest to pewna oszczędność czasu, ale jeżeli już pośrednik odnajdzie dla pożyczkobiorcy firmę gotową udzielić pożyczki, to z dużym prawdopodobieństwem nie będą to zbytnio atrakcyjne warunki. Obecnie wiele firm udzielających pożyczek pozabankowych ma przygotowane bardzo ciekawe oferty dla swoich klientów, dlatego w pierwszej kolejności najlepiej poszukać serwisów tego typu, które mają już uznane i wiarygodne marki, niż oddawać się w ręce pośrednika, który przecież nie działa charytatywnie.

Wtorek 27 październik 2015 18:25Zgłoś nadużycie
Gość
Gość
Temat postu: Afila - opinie

zero konkretów, zwykłe pośrednictwo pożyczkowe

Skomentuj opinię

Reklama
Środa 18 listopad 2015 20:57Zgłoś nadużycie
Gość
Gość
Temat postu: Afila - opinie

jak pośrednik to wyśle do nastu firm i banków i część na pewno sprawdzi bik, więc zapytania do bazy raczej pewne

Skomentuj opinię

Niedziela 6 grudzień 2015 21:15Zgłoś nadużycie
Gość
Gość
Temat postu: Afila - opinie

300 tysięcy? już to widzę, bajki jakieś

Skomentuj opinię

Poniedziałek 29 luty 2016 16:51Zgłoś nadużycie
OSZUKANA
OSZUKANA
KATOWICE
Temat postu: Afila - opinie

Witam. Aplikowałam o pożyczkę w firmie "Afila" i wysłałam kwotę weryfikacyjną ponad 9 zł.i koniec na tym kontaktu,ani moich pieniędzy,ani oferty o pożyczkę. Dodzwonić się do nich na podany na stronie numer graniczy z cudem. Nieźle się gościu ustawił z tym wpłacaniem na swoje konto choćby małych sumek, ale jak to się mówi od grosza do grosza....i tak sobie na naiwnych i zdeterminowanych chcących zdobyć pożyczkę bez BIK zarobi. Trochę za późno weszłam na tą stronę która ostrzega przed takimi inwestorami, którzy żądają opłaty za udzielenie pożyczki to OSZUŚCI !!!
UWAGA NA FIRMĘ "AFILA.PL" TO WIELKIE NIEPOROZUMIENIE I OSZUSTWO !!!
-OSZUKANA.

Skomentuj opinię

Odpowiedzi na opinię:

Środa 30 marzec 2016 10:11 | zły

Witam, to co pisze Oszukana Katowice to wszystko prawda-po wpłacie zero kontaktu,zero pieniędzy, jednym słowem banda oszustów

Poniedziałek 1 sierpień 2016 22:20 | Zuza

Zgadza się-wysłane pieniądze-zero kontaktu. NIE POLECAM!!! :/

Środa 9 listopad 2016 9:30 | Oszukana | Podlaskie

Witam.
Ja też tak samo czuję się oszukana. Sytuacja taka sama jak u Pani. Ludzie, uważajcie na tę firmę krzak.

Sobota 21 maj 2016 15:04Zgłoś nadużycie
Gość
Gość
Temat postu: Afila - opinie

Niestety i w moim przypadku brak kontaktu ze strony Afila.pl. Stracone ponad 9zł :(

Skomentuj opinię

Poniedziałek 4 lipiec 2016 14:55Zgłoś nadużycie
Gość
Gość
Temat postu: Afila - opinie

czy afila sprawdza bazy?

Skomentuj opinię

Poniedziałek 4 lipiec 2016 14:55Zgłoś nadużycie
Gość
Gość
Temat postu: Afila - opinie

czy afila to provident?

Skomentuj opinię

Odpowiedzi na opinię:

Czwartek 10 sierpień 2017 15:26 | Gość

to pośrednik

Poniedziałek 25 lipiec 2016 13:55Zgłoś nadużycie
Gość
Gość
Temat postu: Afila - opinie

zbierają tylko opłaty
czy ktoś u nich dostał cokolwiek?

Skomentuj opinię

Poniedziałek 31 październik 2016 17:53Zgłoś nadużycie
Jadwiga
Jadwiga
Przemysl
Temat postu: Afila - opinie
Opinia negatywna

Mnie tez teraz probowali wyrolowac na 9 zl.Juz raz wyslalam 700 zl. do Pozyczki Polskiej. Nie odezwali sie do tej pory, a juz minelo 3 lata. To ja naiwna udzielilam im pozyczki, ale coz na glupote nie ma rady.

Skomentuj opinię

Odpowiedzi na opinię:

Czwartek 10 sierpień 2017 15:28 | Gość

nigdy nic nie wpłacajcie nikomu! wyjątkiem są przelewy weryfikacyjne na 1grosz czy 1zł w parabankach

Środa 28 czerwiec 2017 9:02Zgłoś nadużycie
Oszulany
Oszulany
Świętochłowice
Temat postu: Afila - opinie

:( JEDNO WIELKE OSZUSTWO STRACILEM PONAD 9 ZŁ A UZYSKAŁEM 0 KONTAKTU 0 ODZEWU 0 CZEGO KOLWIEK DZWONIAC NA INFOLINIE DZIWNYM TRAFEM CIAGLE NR NIE DOSTEPNY NIE OSIAGALNY NIE OBSLUGIWANY PORAZKA

OSZUSTWO OSZUSTWEM SZYTE

Skomentuj opinię

Środa 16 sierpień 2017 22:42Zgłoś nadużycie
wkurzona
wkurzona
Szczecin
Temat postu: Afila - opinie

A czy ktoś zgłaszał to na policję?  Masowe zgłoszenia by były inaczej traktowane niż pojedyncze. Ja im na e-maila napisałam Ze jak nie zwrócą mi gotówki to idę na policję i do mediów bo nie jedna osoba została oszukana. Dziś odpisali żebym ich nie straszyła i żebym potwierdZenie przelewu wysłała to zwrócą te 9.40. Zobaczymy czy tak będzie

Skomentuj opinię

Reklama