MaxiPozyczka

Open Finance Kredyt gotówkowy - Opinie

Opinie o Open Finance. Kredyt gotówkowy w OpenFinance

Czwartek 19 lipiec 2012 19:59Zgłoś nadużycie
MaxiPozyczka
MaxiPozyczka

Postów: 264
Poznań
woj. wielkopolskie
Na forum od: 2012-01-05
Temat postu: Open Finance Kredyt gotówkowy - Opinie

Doradcy finansowi Open Finance

Open Finance to firma doradztwa finansowego, która powstała w 2004 roku. Podstawową ofertą tej działalności jest selekcja ofert z kilkudziesięciu banków funkcjonujących na terenie Polski. Proponuje ona swoim klientom produkty finansowe, fundusze inwestycyjne, ubezpieczenia, kredyty i pożyczki gotówkowe oraz inne produkty bankowe, które pojawią się na rynku i są godne polecenia. Obecnie Open Finance to ponad siedemset pięćdziesiąt doradców, którzy przyjmują klientów w niemalże stu oddziałach i placówkach na terenie całego kraju. W 2011 roku spółka Open Finance trafiła na Giełdę Papierów Wartościowych w Warszawie.

Kredyt lub pożyczka gotówkowa z Open Finance

Open Finance pomaga swoim klientom w decyzjach odnoszących się do ich środków finansowych. Obsługuje zarówno klienta indywidualnego jak i biznesowego. Może pomóc im w wyborze odpowiedniej pożyczki proponowanej przez jeden z banków, dobrać odpowiednia do niej walutę oraz uwidocznić różnice pomiędzy kolejnymi ofertami pożyczek gotówkowych, które pojawiają się w ofertach banków. Do Open Finance klienci mogą zwrócić również się w przypadku problemów z wypełnieniu dokumentów o pożyczkę gotówkową, kredyt gotówkowy, lokatę czy też inny produkt bankowy oraz aby ostatecznie sfinalizować umowę z konkretnym bankiem. Open Finance może również pomóc w zmianie pożyczki gotówkowej, na inną w innym banku, który proponuje lepsze warunki, bądź też połączyć wszystkie dotychczasowe zadłużenia w jedną pożyczkę konsolidacyjną w jednym z banków i dobrać ją wedle możliwości finansowych klienta. To tylko część działalności, którą zajmuje się Open Finance. Działa nie tylko w sektorze pożyczek i kredytów gotówkowych , ale również lokowania oszczędności oraz obsługi finansowej.

Sobota 11 sierpień 2012 11:25Zgłoś nadużycie
Sabina
Sabina
Koło
Temat postu: Open Finance Kredyt gotówkowy - Opinie

Jestem dość zabieganą osobą i myślę o skorzystaniu z usług Open Finance. Słyszałam jednak różne opinie na temat tego banku i nie wiem co mam zrobić. Czy moglibyście podzielić się opiniami na temat usług i warunków kredytowania?

Skomentuj opinię

Odpowiedzi na opinię:

Niedziela 17 listopad 2019 0:50 | pozyczam12 | Kraków

Witam, oferuję Państwu pożyczki prywatne na terenie całego kraju,

Nie wymagam zaświadczeń o dochodach i nie sprawdzam baz dłużników typu krd,



Minimum formalności i szybka wypłata gotówki do ręki lub na konto.

Brak przedpłat, brak ukrytych opłat!!!! Szybko i uczciwie, Czas realizacji do 2 dni roboczych.



Pierwszy kontakt poprzez mail: pomocpozyczkowa12@gmail.com

Reklama
Poniedziałek 13 sierpień 2012 12:36Zgłoś nadużycie
Bogdan
Bogdan
Wschowa
Temat postu: Open Finance Kredyt gotówkowy - Opinie
Opinia negatywna

Osobiście nie polecam. Chciałem żeby było prościej sprawniej i bez problemów a okazało się że prawie miesiąc kompletowali mi dokumenty a suma summarum i tak trzeba było jeszcze raz wszystko załatwiać w innym banku.

Skomentuj opinię

Środa 22 sierpień 2012 21:40Zgłoś nadużycie
Kinga
Kinga
Sanok
Temat postu: Open Finance Kredyt gotówkowy - Opinie
Opinia pozytywna

Ja tam jestem zadowolona i z czystym sumieniem polecam usługi. Na spotkaniu konsultant wybrał dla nas 3 banki z których mieliśmy do wyboru pożyczkę w różnych wariantach. Poszło wszystko sprawnie i bez problemów.

Skomentuj opinię

Sobota 1 wrzesień 2012 18:47Zgłoś nadużycie
Tomasz
Tomasz
Wałbrzych
Temat postu: Open Finance Kredyt gotówkowy - Opinie
Opinia pozytywna

Idąc do Open Finance bylem zdecydowany na inny bank. Jednak dzięki doradcy w toku negocjacji i przeszukiwania ofert nie zdecydowałem się na niego. Mimo iż w pierwszej chwili skusiła mnie- gwarancja najniższej marży , to doradca naświetlił mi wady tego rozwiązania czyli wszystkie ukryte koszty. Pomógł mi wybrać lepszy i tańszy kredyt. Dlatego polecam.

Skomentuj opinię

Poniedziałek 3 wrzesień 2012 16:17Zgłoś nadużycie
ANNA
ANNA
Opole
Temat postu: Open Finance Kredyt gotówkowy - Opinie

Usługi Open Finance są mi dobrze znane. Żeby nie ryzykować sama sprawdziłam na miejscu proponowane rozwiązania i okazało się że oferty się pokrywały. Tak wiec nie widzę sensu korzystania z tych usług. Najlepiej samemu przejść się po bankach i sprawdzić oferty kredytów i pożyczek.

Skomentuj opinię

Środa 12 wrzesień 2012 18:53Zgłoś nadużycie
Dawid
Dawid
Dziwnówek
Temat postu: Open Finance Kredyt gotówkowy - Opinie

Open Finance to instytucja gdzie wiele banków umieszczono w jednym miejscu. Owszem jeżeli masz czas i chęć chodzić po bankach przez miesiąc i szukać najlepszej oferty to masz do tego prawo. Ja wolę iść na kilka minut do OF i w miłej atmosferze przy filiżance kawy wybrać interesującą mnie ofertę.

Skomentuj opinię

Czwartek 20 wrzesień 2012 20:53Zgłoś nadużycie
Artur
Artur
Gniezno
Temat postu: Open Finance Kredyt gotówkowy - Opinie
Opinia pozytywna

Ja polecam wam Open Finance głównie jeżeli chodzi o inwestycje . Pracownicy znają się na rzeczy są odpowiednio przygotowani . Do niczego nie zmuszają a przedstawiane warunki są jasne i klarowne. Co do kredytów to nie bardzo się orientuje ale myślę że oferta musi być dobra.

Skomentuj opinię

Środa 26 wrzesień 2012 21:59Zgłoś nadużycie
Sabina
Sabina
poronin
Temat postu: Open Finance Kredyt gotówkowy - Opinie
Opinia negatywna

Nie jestem zadowolona z obsługi. Nie do końca było miło szczególnie że doradca wyliczył że nie mamy zdolności kredytowej na 4 tys. zł na 36 miesięcy przy dochodzie netto 1800zł. Czarę goryczy przelał fakt że poszłam osobiście do tych okazało się że kredyt mogę dostać bez problemów i to na lepszych warunkach niż wcześnie mi proponowano.

Skomentuj opinię

Czwartek 11 październik 2012 21:08Zgłoś nadużycie
Kacper
Kacper
WICHURA
Temat postu: Open Finance Kredyt gotówkowy - Opinie
Opinia negatywna

Mam mieszane uczucia co do tego banku. Pracownicy nie zachowują się jak profesjonalni doradcy tylko jak sprzedawcy lub jeszcze gorzej –akwizytorzy. Nie można tu liczyć na pomoc i radę jak dobrze rozporządzić swoim kapitałem .Nastawieni są wyłącznie na sprzedaż tego za co mają prowizje. Ja chce zainwestować a oni mi wciskają kredyt.

Skomentuj opinię

Środa 17 październik 2012 23:13Zgłoś nadużycie
ANNA
ANNA
SALONIKI
Temat postu: Open Finance Kredyt gotówkowy - Opinie

Nie zapominajmy że akie instytucje zawsze będą bazowały na tym, że są pośrednikiem, którego głównym zadaniem jest zarabiać pieniądze. Cała miła otoczka ma przyciągnąć klienta ale i tak ktoś w końcu musi za to zapłacić więc nie dziw się że jest tam drożej niż normalnie

Skomentuj opinię

Czwartek 25 październik 2012 20:17Zgłoś nadużycie
mikołaj
mikołaj
tąpadła
Temat postu: Open Finance Kredyt gotówkowy - Opinie
Opinia negatywna

Ja nie polecam. Niby wszystko ładnie miło profesjonalnie, pani skakała koło mnie jak koło królowej Angielskiej, częstowała a to ciasteczka a to cukierki i kawa - podobno to tam standard. Ale jednak na koniec okazało się strasznie drogo.

Skomentuj opinię

Sobota 10 listopad 2012 20:20Zgłoś nadużycie
ela
ela
Temat postu: Open Finance Kredyt gotówkowy - Opinie
Opinia pozytywna

Jestem mile zaskoczona kompetencją pracowników z tego banku. Polecam ich usługi ponieważ pozwalają zaoszczędzić mnóstwo czasu który i tak jest strasznie drogi. Moja pożyczka była odpowiednio dobrana i dlatego nie mam z nią problemów.

Skomentuj opinię

Poniedziałek 12 listopad 2012 20:22Zgłoś nadużycie
DANIEL
DANIEL
DUSZNIKI
Temat postu: Open Finance Kredyt gotówkowy - Opinie
Opinia negatywna

Od jakiegoś czasu coś popsuło się w Open Finance. Obsługa nie jest miła a wręcz odpychająca. Są natarczywi i myślą jedynie o swoich zyskach. Nie warto z nimi współpracować. Lepiej poszukaj kogoś wartego zaufania.

Skomentuj opinię

Odpowiedzi na opinię:

Środa 12 grudzień 2012 16:11 | Gość

nie uogulniaj, w open finance pracują setki ludzi, poza tym jest też open direct, który polecam bardziej niż samo open finance!

Środa 21 listopad 2012 22:23Zgłoś nadużycie
Gość
Gość
Temat postu: Open Finance Kredyt gotówkowy - Opinie
Opinia negatywna

Zgadzam się coś się stało a tym czymś jest ogólny kryzys na rynku finansowym. Banków i para banków jest mnóstwo i biją się o klienta. Pracowników się gnębi i oni sami często nie mają wyjścia i polecają klientom gorsze rozwiązanie żeby zrealizować plan sprzedażowy.

Skomentuj opinię

Wtorek 8 styczeń 2013 22:21Zgłoś nadużycie
łudi
łudi
Temat postu: Open Finance Kredyt gotówkowy - Opinie

Patrząc na ilość banków i morze ofert kredytu gotówkowego- zwykły człowiek nie ma możliwości sprawdzenia każdej z nich. Dlatego tu z pomocą zjawia się open finance. W jednym miejscu w przystępny sposób przedstawione są oferty poszczególnych banków. Oszczędność czasu i nerwów - bezcenna.

Skomentuj opinię

Niedziela 13 styczeń 2013 21:01Zgłoś nadużycie
ZUZA
ZUZA
Temat postu: Open Finance Kredyt gotówkowy - Opinie
Opinia pozytywna

OF pomaga wybrać tą jedną ofertę pożyczki gotówkowej która w pełni spełni nasze oczekiwania i będzie dostosowana do naszych możliwości finansowych.

Skomentuj opinię

Czwartek 17 styczeń 2013 20:56Zgłoś nadużycie
Tadek
Tadek
Temat postu: Open Finance Kredyt gotówkowy - Opinie
Opinia negatywna

Open Finance to dla mnie kompletna porażka, nie wiem kto miał z nimi przyjemność w załatwianiu interesów, ale ja na pewno nie. Doradca z premedytacją próbował wcisnąć mi pożyczkę na bardzo złych warunkach. Ten cynizm obsługi i oszustwo jest okropne.

Skomentuj opinię

Poniedziałek 11 luty 2013 21:56Zgłoś nadużycie
jangc
jangc
BIAŁYSTOK
Temat postu: Open Finance Kredyt gotówkowy - Opinie

Ja chciałem przestrzec przed pomysłem OF jakim jest lokata na 12%. Rozmawiałem już z kilkoma doradcami i żaden nie mówi całych warunków uzyskania takiej lokaty a nawet wmawiają że, nie ma żadnych opłat i nie ma żadnych obowiązków. Nawet w umowie wszystko jest za 0zł. Natomiast do takiej lokaty obowiązkowo musi na konto wpływać 1000zł i ich kartą trzeba wydawać minimum 400zł. Żeby zerwać umowę to też trzeba zapłacić. Kompletna porażka i oszustwo!!!! NIGDY WIĘCEJ OF, GETIN BANKU I WSZYSTKICH PODLEGŁYCH IM!!!
NIE DZIWNE ŻE WŁAŚCICIEL -CZARNECKI JEST JEDNYM Z NAJBOGATSZYCH POLAKÓW

Skomentuj opinię

Piątek 28 sierpień 2015 13:47Zgłoś nadużycie
GOSC
GOSC
GNIEZNO
Temat postu: Open Finance Kredyt gotówkowy - Opinie
Opinia negatywna

OSTRZEGAM PRZED DORADCĄ FINANSOWYM MICHAŁEM CH. W OPEN FINANACE W GNIEŹNIE PRZY UL. DĄBRÓWKI!! NIE ZNA SIĘ KOMPLETNIE NA DORADZTWIE KREDYTOWYM!!!
CHCIELIŚMY SKORZYSTAĆ Z JEGO POMOCY JEDNAK PO WERYFIKACJI JEGO OFERTY W BANKU OKAZAŁO SIĘ ŻE PRZEDSTAWIŁ NAM NAJBARDZIEJ NIEKORZYSTNĄ WERSJĘ KREDYTU JAKA BYŁA MOŻLIWA!!!!!
ODRADZAM SZCZERZE!!

Skomentuj opinię

Reklama